Składniki: 4 ćwiartki z kurczaka, 2 pory, 4 ząbki czosnku, kostka drobiowa, tymianek- 2 łyżki, pieprz, sól, pół cytryny, tłuszcz do smażenia. Sposób przygotowania: Ćwiartki z kurczaka nacieramy czosnkiem i posypujemy obficie tymiankiem. Podsmażamy na patelni na złoty kolor. Pory kroimy w półplasterki i dodajemy do kurczaka. Kostkę rosołową rozpuszczamy w 2 szklankach wody. Gotowym bulionem zalewamy mięso. Dodajemy
Pobite gary Barbarycebulę. Dodajemy do mięsa szpinak i 1 namoczoną bułkę. Składniki dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku. Na folię aluminiową wykładamy mięso wieprzowe na kształt prostokąta. Na nie kładziemy mięso drobiowe. Przy krótszym boku prostokąta układamy laskę kiełbasy. Delikatnie zwijamy w roladę. Skrapiamy z wierzchu oliwą. Owijamy w folię i pieczemy 1-1,30 h w temperaturze 180 stopni C. Źródło
Pobite gary BarbarySkładniki: 500 g kalafiora 10 cm kawałek pora 2 pietruszki 3 ziemniaki 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła 1100 ml bulionu warzywnego lub drobiowego 2 łyżki soku z cytryny 125 ml słodkiej śmietanki 12% koperek 100 g pomidorków koktajlowych sól pieprz cayenne pieprz ziołowy Sposób przyrządzania: Ziemniaki
Zakątek rozkoszy kulinarnychbyście spróbowali wersji z porem. Składniki : 200g białej fasoli "jaś" 2 łyżki masła 150g chudego boczku duży por 2-3 gałązki selera naciowego 2 marchewki 1,5l bulionu drobiowego - może być z kostki 250g kiełbasy podwawelskiej liść laurowy Sposób przyrządzenia : fasolę wsypujemy do naczynia, zalewamy na noc z zimną wodą by napęczniała i zmiękła fasolę płuczemy na sitku w garnku
zobacz ich smakktoś nie chce spróbować to nie spróbuje jednak Ci co wiedzą, że jest pycha to na pewno się skuszą. Porcja dla 4 osób Składniki: 500 g oczyszczonej wątróbki drobiowej 100 ml czerwonego wina 2 jabłka 1 duża czerwona cebula 1 łyżka masła sól i pieprz do smaku Fajne składniki znajdziecie tutaj Przygotowanie: Wątróbkę, podsmażamy na maśle
Niezły Młynekrównież w zimie :) Podane proporcje wystarczą na zupę na 2 talerze, więc od razu polecam przygotowanie podwójnej porcji. Składniki: 500 g zmiksowanego miąższu dyni (puree) 1/2 szklanki bulionu drobiowego 4 niewielkie ziemniaki 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła 1/3 łyżeczki curry 1/2 łyżeczki granulowanego czosnku 1 szczypta gałki muszkatołowej sól i pieprz do smaku Ziemniaki obrać, pokroić
Trzeci talerzbekonu. Smaczne danie, które proponuję podać z chlebem lub smażonymi ziemniakami. Proporcje na zupę dla 3-4 osób. Składniki: 3 kolby kukurydzy 150 ml mleka 250 ml bulionu drobiowego 2 cebule 4 ząbki czosnku 1 łyżka masła ½ łyżeczki chili (najlepiej dodawać stopniowo i kontrolować poziom ostrości) duża szczypta gałki muszkatołowej sól i pieprz do smaku bekon – 6 cienkich plasterków pokrojonych
Trzeci talerzSkładniki: • opakowanie mrożonego groszku • ser mozzarella z zalewy (125 g) (opcjonalnie) • 2 małe cebulki lub szczypior • wywar warzywny lub drobiowy Przygotowanie: Do odcedzonego wywaru wsypujemy mrożony groszek i obrane cebulki, choć powinien być szczypiorek. Gotujemy do miękkości groszku. Wyjmujemy szczypiorek jeśli go używaliśmy, jeśli cebulki jak ja, to je zostawiamy. Blendujemy i przecedzamy przez sitko. Dodajemy mozzarellę, która trochę zmienia
Karczma Honoriettyżeby nie było, mięso tez lądowało na naszym grillu. Dzisiaj szaszłyki drobiowe. W dwóch wersjach, bo moje dzieci niestety warzywa na szaszłyku kolą w ząbki, szczególnie zła jest cebula. 0,5 kg pierś kurczaka duża papryka 2 – 3 małe cebule 1 łyżkasłodka papryka 1 łyżeczka soli czosnkowej olej Pierś kurczaka pokroić w kostkę. Cebulę
Polska Zupaswoje walory. Skusicie się? Składniki: 5 plastrów schabu bez kości 150 g serka mascarpone 5 moreli 100 g szynki parmeńskiej 1 cebula pęczek świeżej melisy cytrynowej 1 szklanka rosołu drobiowego 2 łyżki oleju roślinnego 1 łyżka masła sól morska do smaku kolorowy pieprz z młynka do smaku 50 ml białego półwytrawnego wina Sposób wykonania potrawy: Schab delikatnie rozbijamy przez woreczek
Wanilia i Kardamonwasze opinie na ten temat. Karkówka zapiekana i duszona w warzywach: karkówka 1 kg papryka 2 szt czerwona kabaczek 300 g ( pokrojony w kostkę ) bulion drobiowy 500 ml sól i pieprz do smaku przyprawa naturalna dobry smak John nacieramy nią karkówkę Wykonanie Karkówka zapiekana i duszona w warzywach
Różowa kuchniaczosnku i chwilę smażymy. Cukinię myjemy, obieramy ze skórki i wydrążamy środek tak aby pozbyć się pestek. Ziemniaki i cukinię kroimy na małe kawałki. Przygotowujemy bulion warzywny lub drobiowy. Do garnka wlewamy bulion, dodajemy cukinię, ziemniaki i cebulę. Gotujemy przez 25 minut. Po tym czasie dodajemy pokrojoną na kawałki mozzarellę. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość miksujemy
Pan i Pani Smith w kuchnipodać w upalny dzień. Składniki Przepis na cztery osoby 3 młode buraki 1 łyżeczka cukru Duży pęk botwiny 1,5 litra bulionu warzywnego lub drobiowego 4-5 młodych ziemniaków 4 jajka natka pietruszki szczypior sól pieprz Szczypta kwasku cytrynowego Sposób przygotowania Myjemy buraki i nie obierając ich gotujemy w garnku na półmiękko. Dodajemy cukier
Miód i pieprz