drobiowe - 5743 przepisów (strona:187/383)

Roladki schabowe z morelą i szynką parmeńską 176

swoje walory. Skusicie się? Składniki: 5 plastrów schabu bez kości 150 g serka mascarpone 5 moreli 100 g szynki parmeńskiej 1 cebula pęczek świeżej melisy cytrynowej 1 szklanka rosołu drobiowego 2 łyżki oleju roślinnego 1 łyżka masła sól morska do smaku kolorowy pieprz z młynka do smaku 50 ml białego półwytrawnego wina Sposób wykonania potrawy: Schab delikatnie rozbijamy przez woreczek

Wanilia i Kardamon
Karkówka zapiekana i duszona w warzywach 157

wasze opinie na ten temat.     Karkówka zapiekana i duszona w warzywach: karkówka 1 kg  papryka 2 szt czerwona kabaczek 300 g ( pokrojony w kostkę ) bulion drobiowy 500 ml sól i pieprz do smaku  przyprawa naturalna dobry smak John     nacieramy nią karkówkę    Wykonanie Karkówka zapiekana i duszona w warzywach

Różowa kuchnia
Zupa serowa z cukinią 152

czosnku i chwilę smażymy. Cukinię myjemy, obieramy ze skórki i wydrążamy środek tak aby pozbyć się pestek.  Ziemniaki i cukinię kroimy na małe kawałki. Przygotowujemy bulion warzywny lub drobiowy. Do garnka wlewamy bulion, dodajemy cukinię, ziemniaki i cebulę.  Gotujemy przez 25 minut. Po tym czasie dodajemy pokrojoną na kawałki mozzarellę.  Doprawiamy solą i pieprzem. Całość miksujemy

Pan i Pani Smith w kuchni
letnia botwinka 94

podać w upalny dzień. Składniki Przepis na cztery osoby     3 młode buraki 1 łyżeczka cukru Duży pęk  botwiny 1,5 litra bulionu  warzywnego lub drobiowego 4-5 młodych ziemniaków 4 jajka natka pietruszki  szczypior sól pieprz Szczypta kwasku cytrynowego Sposób przygotowania Myjemy buraki i nie obierając ich gotujemy w garnku na półmiękko. Dodajemy cukier

Miód i pieprz
Drobiowa szynka gyros z szynkowaru 197

końcu samemu zrobione mięsko na kanapkę, to zupełnie inna sprawa niż chemiczne jedzenie z marketu. Dzisiaj coś bardziej intensywnego w smaku, ale obiecuję, że będę również produkty delikatniejsze ;) DROBIOWA SZYNKA GYROS Z SZYNKOWARU Składniki: - około 500 gram piersi z kurczaka - około 500 gram piersi z indyka - 1 łyżeczka soli - 1 łyżeczka żelatyny - gotowa przyprawa do gyrosa lub suszone: słodka papryka

Życie zamknięte w smaku
Tydzień z podrobami: Cynaderki duszone w ciemnozłotym sosie z cebulą 172

pamiętam, żeby moja mama w podrobowych smakach wykraczała poza drobiowe serca i żołądki w galarecie, czy smażoną wątróbkę. Mogła to oczywiście robić przed moimi narodzinami, ale generalnie tego nie pamiętam. Dzisiaj cynaderki, które nie przerażają tak, jak przerażały płucka. Mają jednak swój szkopuł - długi czas czyszczenia i bardzo charakterystyczny zapach podczas przyrządzania. Myślę jednak, że akurat one mogłyby wielu osobom

Życie zamknięte w smaku
Zupa krem z marchwi z szafranem i marchewką glazurowaną miodem 141

marchewkę. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy miód. Gotujemy tak chwilę, mieszając, aż glazura się zezłoci. Voila! Składniki na zupę: - około 1 kilogram marchwi - około 1 litra bulionu (ja zrobiłam drobiowy, ale może być nawet warzywny) - 2 cebule czerwone - 50 gram masła - gałka muszkatołowa - szafran - sól - pieprz - śmietanka słodka (opcjonalnie) - śmietana kwaśna 18% Przygotowanie zupy: Marchew obieramy, myjemy i gotujemy

Życie zamknięte w smaku
Żołądki drobiowe w sosie chrzanowym 95

omija się szerokim łukiem i tu błąd, podroby potrafią być bardzo smaczne a przy tym są tanie.  Proponuję spróbować chociaż raz i wybrać przepis dla siebie. Składniki: Żołądki drobiowe ( ok 700 gram ) Przyprawa do rosołu ew. vegeta Sól, pieprz Śmietana 18% Mąka Chrzan tarty Wykonanie: Żołądki myjemy, kroimy ( na 4 części lub na 2 w zależności jakie

Smaki Ewy
Drobiowa szynka z szynkowara 125

już kolejny przepis z użyciem szynkowara. Dzisiaj wersja drobiowa. Jeżeli chodzi o szynkowary, to w ostatnim czasie pojawiły się w wielu sklepach. Warto więc zaopatrzyć się w to proste urządzenie a zapomnimy o kupowanych w sklepach wędlinach. W moim szynkowarze mieści się 1 kg i 200 gram mięsa. Składniki: 1 kurczak 2 łyżeczki soli 1 płaska łyżeczka białego pieprzu

Smaki Ewy
Tradycyjny rosół drobiowy 141

bywa i bywało różnie. Często też rosół pojawia się jako pierwsze danie na ważnych uroczystościach rodzinnych. Ogólnie rzecz ujmując, prawie wszyscy lubimy rosół, tak więc dzisiaj proponuję  rosół drobiowy na skrzydełkach z makaronem. Składniki: 2 – 2 ½ l wody 6 skrzydełek 5 marchewek Korzeń pietruszki Kawałek selera Cebula Sól Pieprz Natka pietruszki Wykonanie: Umyte skrzydełka umieszczamy w zimnej wodzie ( ważne

Smaki Ewy
Szaszłyki drobiowe na grilla 224

wcześniej zapowiedziałam, w tym tygodniu na blogu króluje grill. I tak dzisiaj szaszłyki drobiowe. Smakują nawet niejadkom. Cóż  więcej dodać - mogę już tylko polecić, więc polecam. Składniki: Dowolna ilość piersi z kurczaka Boczek parzony Cebula Papryka czerwona Vegeta Pieprz Słodka mielona papryka Pieprz Olej Patyczki do szaszłyków Wykonanie: Filety z kurczaka kroimy w kostkę około 3 cm. Przyprawiamy vegetą

Smaki Ewy
Sałatka z wątróbką i sosem malinowym z lagerem 171

chcecie czytać wstępów przed każdym przepisem? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedzi, ponieważ tworzę ten blog z myślą o Was :-). Składniki: 300 g  mieszanki sałat 500 g wątróbki drobiowej 1 łyżeczka musztardy  dijon czerwona cebula 2 łyżki czerwonego octu winnego 3 łyzki soku malinowego 3 łyzki oliwy z oliwek sól i pieprz opcjonalnie: kilka świeżych malin 1. W rondelku

Perfect home life
Rolada z mięsa wołowego nadziana musem z wątróbki, kaparami i suszonymi morelami podana z ziołowym sosem beszamelowym oraz piwem 178

Składniki: 500 g wołowego mięsa mielonego   400 g wątróbki drobiowej   2 ząbki czosnku 1 cebula 2 łyżki kaparów   8 moreli suszonych   1 jajko 50 g masła 1 czerstwa bułka, namoczona i wyciśnięta 1 łyżeczka suszonego oregano   1 łyżeczka suszonego tymianki   50 ml piwa Brown Ale 1 łyżeczka oleju   sól, pieprz na ziołowy

Symfonia smakowa
Zupa krem z kalarepy 203

zupa, która zaskoczyła mnie swoim smakiem. Nie spodziewałam się, że będzie taka dobra :) SKŁADNIKI: 2 młode kalarepy 1 cebula 3 ziemniaki 1 marchewka 1 ząbek czosnku 1 litr bulionu drobiowego sól pieprz czarny koperek groszek ptysiowy Wszystkie warzywa pokroić w kostkę i po kolei smażyć na patelni z odrobiną oleju rzepakowego. Przełożyć do garnka i zalać bulionem. Część bulionu wlać

https:KKuchniaMniam