domowy schab - 1187 przepisów (strona:23/80)

Schab w kapuscie z wolnowaru 147

Tydzień bez wolnowaru to tydzień stracony. Dzisiaj na tapecie ponownie schab ale w całkiem innej odsłonie. Polski, tradycyjny schab w kapuście kiszonej, mojej zresztą domowej. Ale zamiast robiony w piekarniku to wolno pieczony, duszony w wolnowarze. A do tego kapusta z dodatkiem musztardy i śmietany ma całkiem inny wymiar. Polecam na zimowe obiady, bo syci, rozgrzewa i daje dużo wit.C

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Schab ze śliwką 163

Schab przygotowany w ten sposób jest wyjątkowo pyszny, kruchy i delikatny. Doskonały na wyjątkowe okazje jako danie obiadowe lub na zimno jako wędlina. Polecam! Jeśli go

Smakołyki Asi
Grillowane kieszonki schabowe 143

600 g schabu bez kości, 1 czerwona papryka, 1 żółta  papryka, 1 zielona papryka, 150 g pomidorów suszonych,  100 g boczku wędzonego

Świat Domowej Kuchni
Roladki ze schabu nadziewane fasolką 263

3/4 kg schabu bez kości (w plastrach), 20 dag mrożonej żółtej fasolki , 8 cienkich plastrów szynki długodojrzewającej,  8 plastrów żółtego sera, 2 łyżki masła, sól

Świat Domowej Kuchni
Duszony schab z warzywami 211

1 kg schabu pokrojonego w plastry, 2 marchewki, 1 pietruszka, 2 średnie cebule, 6 ziarenek ziela angielskiego, 3 liście laurowe, 10 ziaren czarnego pieprzu, 1 łyżeczka

Świat Domowej Kuchni
Schab po kowalsku 177

4 plastry schabu bez kości o grubości ok. 2 cm 2 jajka bułka tarta 1 duża cebula spora szczypta curry 5-6 łyżek tartego żółtego sera

Świat Domowej Kuchni
Schab z pieczarkami pod pierzynką z majonezu i żółtego sera 175

1 kg schabu środkowego bez kości  500 g pieczarki 150 g majonezu  50 g pikantnego ketchupu 2 łyżki przyprawa do mięs Knorr 1 cebula

Świat Domowej Kuchni
Schab trzydniowy pieczony 521

Jeśli chcecie na Święta zrobić domową wędlinę to polecam Wam trzydniowy schab pieczony. Jest smaczny i na pewno świetnie zastąpi sklepowe wędliny, które praktycznie smakują tak samo. A tu mamy pole do popisu bo możemy takie mięso doprawić na swój smak i upiec pyszną wędlinę. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Tradycyjne panierowane kotlety schabowe. Smaczne i chrupiace. 253

Kotlety schabowe panierowane, tradycyjne danie tzw."nieśmiertelny schaboszczak",bardzo smaczny,chrupki,a przy tym soczysty. Polecam :)   Składniki - 4 grubsze plastry ze środkowej części schabu - 2 jajka - mąka - bułka tarta - domowa wegeta, mielony czosnek - olej do smażenia Wykonanie Kotlety myję, osuszam. Tłuczek do mięsa wkładam do woreczka foliowego i każdy kotlet rozbijam dokładnie na cienkie,duże plastry. Tak rozbite mięso

Kuchnia z widokiem na ogród
Rolada z schabu z mięsem mielonym 274

Kolejny pyszny domowy wyrób. Tym razem, rolada z schabu nadziewana mięsem mielonym. Idealna jako dodatek do pieczywa ale na ciepło również jest smaczna. Składniki: 1-1,2 kg schabu bez kości 1 łyżeczka tymianku sól, pieprz do smaku 400 g mięsa mielonego z łopatki 1 jajko 0,5 łyżeczki bazylii 0,5 łyżeczki tymianku 0,5 łyżeczki majeranku

Ala piecze i gotuje
Domowa polędwica wędzona 167

kolejny przepis na pyszną domową wędlinę. Tradycyjnie zaczerpnięty z forum Wędliny domowe.Od kiedy zaczęliśmy robić własne wędliny, sklepowych już nie jadam ! Domowa polędwica wędzona Składniki: 3 kg schabu wieprzowego 180 g peklosoli 1,2 litra wody Wykonanie: Schab kroimy na dwa równe kawałki. Peklosól rozpuszczamy w wodzie (na 1 kg mięsa przeznaczamy 0,4 litra wody) i peklujemy przez

Kulinarne przygody Gatity
Wędzony schab z rozmarynem 247

Wędzony schab z rozmarynem Wędzonki, to od dłuższego już czasu, moje hobby . Nie jestem w tej sprawie specjalistką , ale coś mi tam wychodzi , często , gęsto metodą prób i błędów . Oczywiście mam świadomość ,że wiele rzeczy można było zrobić lepiej , ale zrobione samemu i tak smakuje najlepiej " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height(...)height: 1em;" /> Moje chłopaki kochają domowe wędliny , ja i Japcia zresztą też . Wiadomo , zdrowe i mięsne na 100 % , bez konserwantów, soi itp Namawiam wszystkich do wypróbowania przepisu lub stworzenia własnego , naprawdę warto poświęcić czas dla zdrowia i smaku " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Schabik ma piękny zapach

Ogrodnik w podróży
1433.Schabowe pod pierzynką 100

Pomysł na takie schabowe zaczerpnęłam od mojej Mamy..Wypróbowałam z serem startym na tarce i z serem w plasterku...i jednak lepiej spisał się ser starty

Moje domowe kucharzenie
szynkowar-schab do pieczywa... 102

sól peklowa 2 łyżeczki, curry 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki, żelatyna 2 łyżki, woda 3/4 szklanki schab umyć, pokroić na małe kawałeczki i włożyć do miski dodać wszystkie dodatki i wyrabiać ręką tak długo aż masa będzie kleista do woreczka włożyć mięso i do szynkowara typu tuba, zamknąć(...)temperaturze 100 minut szynkowar opłukać pod zimną wodą i wystudzony włożyć do lodówki najlepiej na całą noc z woreczka wyjąć mięso i kroić plasterki do pieczywa - pyszne, domowe mięsko..................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Schab po zbójnicku-soczysty i pyszny 509

soczysty,po prostu rozpływa się w ustach dobrze się kroi  a przyprawy są naprawdę trafione-polecam tą kolejną  domową wędlinkę gorąco i lecę nastawiać kolejny schabik bo znika błyskawicznie,        Składniki : 2 kg schabu ( dość mocno się skurczy,ale można zrobić mniejszy kawałek ) 1 łyżka suszonej mielonej cebuli 1 łyżka granulowanego czosnku 1 łyżka słodkiej

Swojskie jedzonko