domowy schab - 1187 przepisów (strona:21/80)

Schab pieczony w niskiej temperaturze 161

dawna przestawiłam się na wędliny domowe. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jest pracochłonne, ani czasochłonne, a internet dosłownie pęka w szwach od wspaniałych przepisów. O tym, jakie jest mięso pieczone w niskiej temperaturze przekonałam się dość dawno, podczas pieczenia wołowiny . Tym razem na blat kuchenny trafił schab pieczony w niskiej temperaturze.   Składniki: - ok. 2 kg kawałek schabu bez kości

mojewypiekiinietylko
Kotlet schabowy 121

Schabowy po raz kolejny... schab, polędwica vegeta do mięs mąka bazylia suszona jajka + troszkę śmietany bułka tarta  Mięso pokroić w plastry i rozbić tłuczkiem

Moje domowe kucharzenie
domowy schab suszony 121

Efektowna, własnoręcznie zrobiona wędlina? Ogromna satysfakcja! Mimo, że trzeba sporo poczekać, aby cieszyć się jej smakiem, to przygotowanie nie wymaga dużo wysiłku, robi się sama :) Składniki

Cook&Love
Schab parzony w garnku - łatwy przepis 963

Schab parzony w garnku - łatwy przepis Świetny przepis na domową smaczną wędlinę, przygotową z ulubionymi przyprawami. Prezentuje się bardzo ładnie na stole, schab przyrządzony w ten sposób  jest zdrowy i dietetyczny.  Podawany do kanapek smakuje wybornie z masłem, majonezem , chrzanem lub innymi dodatkami.Schab parzony w garnku bardzo dobrze smakuje z zieloną sałatą , ogórkiem a jeśli zrobimy jakiś

zielonacukinka
Schab w marynacie imbirowej 111

Domowe wędliny, to jedne z lepszych jakie mogą zagościć na naszych stołach. Postanowiłam więc i ja sama zamarynować trochę mięsa i upiec w piekarniku, pomimo, że pracy mam aż nad to przy tak licznej rodzince :D I nie żałuję, gdyż wędliny, smakowo o wiele lepsze :) Składniki: 1 kg schabu bez kości Marynata: 2 łyżki świeżo startego imbiru 2 ząbki czosnku

Bea(u)ty kitchen
Schabowy po chłopsku w nowoczesnej wersji 97

plastry grubości ok. 1 cm. Rozbić tłuczkiem do kotletów. Czosnek obrać. Koncentrat pomidorowy Pudliszki wymieszać z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Rozbity schab posmarować koncentratem z czosnkiem i posypać przyprawami. Położyć plaster sera. Ja miałam wysuszoną bułkę domowej roboty (uważam, że taka jest najlepsza). Bułkę z ziarnami słonecznika (ok.3 łyżek) zmielić w chopperze. Wysypać na głęboki talerz, dosypać 2-3 łyżki(...)plastry grubości ok. 1 cm. Rozbić tłuczkiem do kotletów. Czosnek obrać. Koncentrat pomidorowy Pudliszki wymieszać z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Rozbity schab posmarować koncentratem z czosnkiem i posypać przyprawami. Położyć plaster sera. Ja miałam wysuszoną bułkę domowej roboty (uważam, że taka jest najlepsza). Bułkę z ziarnami słonecznika (ok.3 łyżek) zmielić w chopperze. Wysypać na głęboki talerz, dosypać 2-3 łyżki

Przepisy Babci
Rolada schabowa ze szpinakiem i suszonymi pomidorami 212

Bardzo lubię łączyć mięsa z suszonymi pomidorami, rolada z dodatkiem szpinaku wyszła bardzo smaczna i soczysta. Możemy ją padać na ciepło jako danie obiadowe lub na

Bajeczna Kuchnia
Schab pieczony z suszonymi śliwkami i morelami. 54

Przepis na pyszny schab pieczony z suszonymi śliwkami i morelami. Taki schab to rewelacyjne danie na obiad, ale wspaniale smakuje również podany na zimno. Idealny na

Pani M - kuchnia smakowita
Pieczony Schab ze Śliwką 208

Schab ze śliwką to klasyka i niezastąpiona propozycja na uroczysty, domowy obiad. Wygląda bardzo atrakcyjnie, a przy tym jest bardzo prosty w przygotowaniu. Schab ze śliwką to symbol wykwintności i z pewnością idealne danie zarówno na święta Bożego Narodzenia, Wielkanoc czy też inne święta jak i rodzinne spotkania. Pieczony Schab ze Śliwką - Sposób przygotowania: ok. 1 kg schabu

Słodka Strona
Roladki schabowe z boczkiem wędzonym i serem żółtym. 2501

soczyste i aromatyczne. Polecam :) Składniki ( na 6 roladek ) - 6 większych plastrów schabu - 6 plastrów wędzonego boczku - 6 plastrów sera żółtego - czosnek mielony, cebulka prażona, domowa wegeta , majeranek, kminek mielony, papryka mielona - olej Wykonanie Plastry schabu rozbijam przy pomocy tłuczka na cienkie kotlety, na każdy z nich układam po plastrze boczku i plastrze sera, całość zwijam w roladkę, po bokach spinam

Kuchnia z widokiem na ogród
Wędliny w słoiku 133

zostanie Wam np. mięso gotowane, czy pieczone to polecam je zmiksować i przełożyć do słoika, wystarczy pasteryzacja i mamy pyszne, domowe smarowidło na chleb, bez konserwantów i innych zagadkowych dodatków. Mam zawsze w lodówce 1 czy 2 słoiki domowego pasztetu w słoiku z pysznym smalczykiem, który wytapia się podczas pasteryzacji mięsa. Taki pasztet ze słoika może być wybawieniem gdy okaże(...)skwarkami z dodatkiem czosnku, cebulki i majeranku w słoiku smalec z kiełbasą Gdy macie za dużo mięsa to może najlepszym wyjściem będzie suszenie i przygotowanie np. schabu z pończochy? Najlepsze przepisy na domowe wędliny dojrzewające Na koniec rada gdy zostanie Wam zupa, ZUPĘ też można ją zawekować. Porada na Wekowanie zupy . The post Wędliny w słoiku appeared first on Damsko

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Schab parzony - łatwy przepis na aromatyczną domową wędlinę. 741

Schab - idealny kawałek mięsa do wszelakiego typu domowych wędlin. Ja mam to szczęście, że mieszkam na wsi blisko dużego miasta. Nie ma tutaj problemu ze zdobyciem ekologicznego kawałka mięsa, czy chowu własnej sztuki wieprzowej. W każdym razie, właśnie taki ekologiczny kawałek postanowiłam wykorzystać na domowej roboty wędlinę, bo szkoda było mi go przerobić na kotlety czy zwyczajną pieczeń. Wybrałam metodę(...)parzenia, jest to jeden z najłatwiejszych sposobów na otrzymanie domowej wędliny w kuchennych warunkach, a z odrobiną przypraw mięso jest naprawdę bardzo aromatyczne, kruche i jednocześnie dające się łatwo kroić. Nie sposób mu się oprzeć :-) Zobacz też przepis na schab gotowany 5 minut . Składniki: 1 kg schabu marynata: łyżka majeranku suszonego 5 ząbków czosnku przeciśniętych przez praskę łyżeczka pieprzu ziołowego

Poezja Smaków - blog kulinarny
Schab po warszawsku 360

drobno pokrojonym szczypiorkiem i układać na talerzu. Do gorącego bulionu wsypać żelatynę i energicznie i szybko wymieszać. Wystudzić, ewentulanie odtłuścić i przecedzić (w przypadku przygotowywania na domowym rosole). Ułożone na półmisku, nadziane plastry schabu, udekorować (u mnie groszek konserwowy i marchewka) i zalać tężejącą galaretą. Wstawić do lodówki w celu stężenia. Wyjąć z lodówki bezpośrednio przed spożyciem. SMACZNEGO! Uwagi

Gospodyni Miejska
Schab pieczony w rękawie do pieczywa. 128

czasu do czasu przygotowuję domowe wędliny. Nie ma co ukrywać, że są najlepsze, pysznie smakują, pachną, są świeże i wiemy z czego zrobione. Taki schab polecam obowiązkowo przygotować. Wieczorem wystarczy zamarynować mięso, z samego rana upiec, wystudzić i gotowe. Do zamarynowania mięsa użyłam gotowej mieszanki przypraw  przyprawy gosposi od  RAFEX . Zapraszam:) Składniki: 1 kg schabu 5 łyżek oleju

Izabelawkuchni