jest wilgotne i odpowiednio słodkie. Z pewnością idealny wypiek na jesienny czas. Źródło przepisu: Studnia smaków Składniki: 200 g masła 210 g cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego (lub domowego z prawdziwą wanilią) 1/4 przyprawy korzennej 3 jajka 250 g mąki 2 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia skórka z 1/2 cytryny 125 g purée z dyni (u mnie hokkaido
Pasja Smakumusicie zajrzeć na ich blogi, linki znajdziecie na stronie magazynu. Co znajdziecie w środku jesiennego numeru? Tym razem nieco więcej ode mnie - oprócz obu okładek magazynu przygotowałam artykuł o domowym konserwowaniu żywności oraz zdjęcia ilustrujące przepisy w tym materiale, a także zdjęcia ilustrujące tekst o etykietach na słoiki - w tym miejscu serdecznie pozdrawiam Patrycję , ponieważ oba materiały przygotowałyśmy wspólnie
Pora coś zjeśćpotem wykorzystać do przygotowania innych dań. Suszone pomidory można jeść jak chipsy, zmiksowane można podać do makaronu. Z suszonych pomidorów można przygotować pyszną pastę do kanapek. Przepis na najlepsze domowe Suszone pomidory w zalewie: 2 kg pomidorów Lima sól morska ziołowa cukier trzcinowy czosnek granulowany zioła prowansalskie oliwa + olej świeży rozmaryn świeży tymianek ząbki czosnku Najlepsze do suszenia są pomidory
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPodawać grubsze plastry jako kotleciki, najlepiej z ziemniakami z koperkiem i gotowaną marchewką z masłem. A cieńsze plasterki mogą spokojnie robić za wędlinę na kanapce. Mega pyszny, przyjemny domowy obiad... aż zgłodniałam! Umyć pierś z indyka i obwiązać dratwą, tak aby trzymała się w ładnej zwartej formie - See more at: http://wrzacakuchnia.pl/przepisy/dania-glowne/pieczen-z-indyka/#sthash.Aha3W13C.dpuf Krok 1 Umyć pierś
Matka Żywicielkagotować i fotografować. Najchętniej robiłabym to w nocy... tylko w nocy światła słonecznego brak i zdjęcia do kibla. Dziś się udało. I jest satysfakcja, że obydwoje jemy domowe jedzenie, bez polepszaczy, bez tłuszczy trans i innego badziewia. Potrzebujesz: Szklanka i 1/4 mąki pół kostki masła żółtko łyżka cukru (lub bez) kilka śliwek Co robić
Matka Żywicielkaodebrać telefon. Owszem, można. Hardkorów nie brakuje. Jednak lepsze efekty osiąga się, łącząc przyjemne z pożytecznym. Ja na ten przykład. Biceps- triceps trenuję, przemierzając domową przestrzeń powietrzną z 6,5 kg Gizmo na pokładzie. Korzeniowski mógłby u mnie pobierać lekcje chodu za Gizmowozem. A Majewski rzutu pampersem, zwłaszcza po nocnej zmianie. Do tego pady na matę
bastalenaObiecywałam, że opiszę cały proces robienia domowych suszonych pomidorów i wreszcie się doczekaliście. Ostatnio moje życie to jakaś totalna gonitwa nie wiadomo za czym i ciężko znaleźć mi chociaż jedną chwilę na dodanie czegoś na mojego kochanego bloga. Jednak udaje mi się ostatnio wygospodarować chwilę na to by móc nadal dzielić się z Wami moimi pomysłami. Pomidory dostałam w ogromnej
Mango Papajazrobienia ciasta drożdżowego, które po wyrobieniu pozostawiłam do wyrośnięcia. Przez ten czas mogłam przygotować masę budyniową. Tak, wiem, poszłam na łatwiznę ponieważ mogłam zrobić domowy budyń ale tak było prościej i szybciej :-). Rozwałkowane ciasto posmarowałam dosyć grubą warstwą budyniu z rodzynkami (lubię gdy w środku jest dużo nadzienia) i zawinęłam
Marta Gotujebanalnie prosty, najważniejsze to by pilnować ciastek w piekarniku, aby się nie spaliły. Przełożyłem je kajmakiem z puszki potrzeba go nie wiele, więc też śmiało można zastąpiła by go domowa nutellą . Składniki 100 g margaryny 50 g mąki 125 g płatków owsianych 110 g cukru 2 jajka 100g kajmaku Przygotowanie 1. Margarynę roztapiamy i pozostawiamy do ostygnięcia. Jajka rozbijamy
zjem to blog kulinarnylubi, ale warto znać oryginał. Do tej potrawy można użyć makaronu o innym kształcie a nie tylko spaghetti. Przyznam, że wersja śmietanowa najbardziej nam pasuje więc dzisiaj nasza domowa carbonara. Zwykle przyrządza ją mój Młody i to chyba jego popisowe danie. Tym razem jednak musiałam zrobić obiad sama - dałam radę ! Zobacz inne danie makaronowe kuchni włoskiej - Penne all'amatriciana
Smaczna PyzaJesteśmy wielkimi fankami domowych hamburgerów i przyrządzałyśmy je już na wiele sposobów. Dzisiaj zainspirowały nas przyprawy, które p. Magda Gessler dodawała do hamburgerów w jednym z odcinków „Kuchennych rewolucji”. Poniżej odtworzyłyśmy skład tych przypraw. Wszystkie zmieszałyśmy w moździerzu i dodałyśmy do mięsa. Kotlety wyszły wyśmienite, a hamburgery zniknęły w mgnieniu oka. Ilość porcji: 6 Składniki: Na hamburgera: 500g mielonej
Kolizje Smakówwypowiedziane w kwestii sushi. Przede mną jeszcze sporo do poznania. Już nie mogę doczekać się lepienia nigiri albo uramaki. Ale o tym innym razem. A Was zachęcam do domowego sushi. To na prawdę nic trudnego. A satysfakcja: bezcenna! Jak mina Stwórcy pałaszującego maka z wasabi
bastalenapieczeniu chleba. Jednak muszę powiedzieć, że jak na mój pierwszy raz jestem zadowolona. Chrupiąca skórka a w środku mięciutki. Zakwas w lodówce mam więc teraz częściej będę eksperymentowała z domowym pieczywem. Składniki: 220 g zakwasu żytniego klik 100 g mąki żytniej typ 720 Młyn Kopytowa 450 g mąki orkiszowej typ 500 Młyn Kopytowa 350 g letniej wody 2 płaskie łyżeczki
Ala piecze i gotujePieczemy w nagrzanym do temp. 180- 200 stopni C piekarniku, około 50-60 min. Ja w prodiżu piekłam 45 min. ( sprawdzic patyczkiem). Przepis na ciasto zaczerpnęłam z "Domowych wypieków ", ale bardzo je zmodyfikowałam :) Po upieczeniu ciasta mogę powiedzieć, że mak można dodatkowo zmielić, ciasto będzie wtedy bardziej przypominać tradycyjny makowiec. ale i tak jest pyszne :) , a co ważne
Proste Potrawysolą i pieprzem Danie to jest bardzo syte, smaczne i naprawdę proste do zrobienia :) Inspiracja - biblioteczka Poradnika Domowego (listopad
Proste Potrawy