Kilka przepisów na domowe szynki. Dobre i zdrowe. Polecam SZYNKA DROBIOWA SZYNKA PIECZONA PIECZONA SZYNKA WIEPRZOWA SZYNKA ROLOWANA SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie Ewyxhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('4f5cd1f518396107210065dc05d17308').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); Incoming search terms: co zrobić żeby buty nie śmierdziały co zrobić żeby buty nie śmierdziały domowe sposoby co zrobić aby buty nie śmierdziały co zrobić żeby buty nie śmierdzialy co zrobić żeby nie śmierdziały buty co zrobić żeby noga nie śmierdziała co zrobic zeby noga nie smierdziala
dom-agi.pltwarz i pozostaw na 10 – 15 minut. Zmyj twarz chłodną wodą. O wartościach jakie mają jabłka pewnie wiecie i nie będę się rozpisywać. Ja uwielbiam jabłka i domową herbatkę z cytryną Jeżeli macie jakieś sugestie, proszę piszcie. function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp
dom-agi.plDelikatna domowa wędlina doskonała do kanapek. Składniki: 1 kg udźca z indyka 2 filety z kurczaka 300 gram wędzonego boczku 2 ząbki czosnku tymianek szczypta gałki muszkatołowej papryka słodka kmin mielony sól, świeżo zmielony pieprz Wykonanie: Mięso z indyka, boczek oraz czosnek mielimy w maszynce do mięsa o grubych oczkach. Mięso z kurczaka kroimy w średnią kostkę. Wszystkie składniki
kgwjanczewodłuższego przechowywania używamy wysuszonej skórki cytrynowej i zalewamy zimną oliwą. Oliwa cytrynowa sprawdziła się również, jako dodatek do białej pizzy z mozzarellą i rukolą . Zamiast masła do kromki domowego chleba, czy bagietki, do dań mięsnych, rybnych, owoców morza, surówek, sałatek, marynat, do naleśników, gofrów, ciast… i nie tylko. Carl Linus Pauling - fizyk i chemik – dwukrotny laureat Nagrody Nobla
mojewypiekiinietylkoDomowa wędlina na kanapki to jest to co lubimy najbardziej. Nie dość, że możemy zjeść mięso nadziane czym chcemy i przyprawione pod nasz smak, to jeszcze wiemy, że nikt nas świństwem nie karmi. Schab ten idealnie nadaje się jako mięso na ciepło do obiadu oraz gdy wystygnie będzie świetną wędliną na kanapki. Spróbujcie koniecznie! Składniki : * około 1,3 schabu
Magiczne Życie MartyNiedawno pokazywałam Wam jak się robi schab suszony . To taka domowa wędlina z kawałka surowego mięsa, którego nie gotuje się ani nie piecze a tylko marynuje w przyprawach i zostawia do obsuszenia. Podaje się ją krojąc w jak najcieńsze plasterki, paski - im cieniej tym lepiej więc nie sugerujcie się tym co na zdjęciu. Po ususzeniu i rozkrojeniu najlepiej przechowywać
Smaczna Pyzakęsy Ostatnio podawałam Wam przepis pyszne Czekoladowe trufle. ten przepis również Wam polecam. Przepis na najlepsze Bajaderki piernikowe: Składniki na ok. 16 sztuk: 200 g pierniczki Lebkuchen 2 łyżki domowych powideł bez cukru 100 g czekolady gorzkiej 1 łyżka margaryny Palma w złotym opakowaniu lub masła 1 łyżka nalewki pomarańczowej 200 g Kuvertüre Volmilch (mleczna kuwertura) Siekane migdały, kolorowe posypki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięDziś wracam do Waszego ulubionego działu, czyli do wędlin domowych. To one własnie cieszą się największą popularnością na blogu. Póki co, nie będzie zbyt dietetycznie, ale w końcu mamy karnawał, więc możemy zaszaleć. Bohaterem wpisu jest boczek, wydaje mi się, że w najbardziej klasycznym wydaniu, czyli pieczony w ziołach. Jeśli będziecie chcieli go zawinąć
Kulinarne przygody Gatityzawinęłam w folię aluminiową i zostawiłam… do kolacji. Wołowina pieczona w niskiej temperaturze, to rewelacja. Idealnie nadaje się do obiadu, kolacji, czy też śniadania. Cieniutko pokrojona, podana na świeżej domowej bułce , z dodatkiem sałaty, czy nawet bez stanowi wykwintny posiłek nie tylko dla smakoszy. Gorąco polecam taki sposób pieczenia mięs. Wypróbowałam, więc wiem – jest super, a mięso kruche, soczyste
mojewypiekiinietylkojest potrzebne „na gwałt”, nie zawsze bywa w domu. Ponieważ potrzebowałam go do Key Lime Pie , zaczęłam poszukiwania. Przepis na słodzone mleko skondensowane znalazłam u Bożenki z bloga Moje domowe kucharzenie… i przytaczam za autorką. Składniki: - 50 g masła - 220 g cukru - 250 ml wody - 200 g mleka pełnego w proszku Cukier, masło i wodę gotujemy
mojewypiekiinietylkochubz. Daria i jej Wspólne gotowanie z Formułą - Abu Zabi było dobrym pretekstem na poznanie smaków kuchni arabskiej. Skorzystałam z przepisu na chlebki pita – Justyny i Doroty z Domowych Wypieków. Składniki: - 450g mąki pszennej (dałam luksusową) - 10g drożdży świeżych (u mnie 1 łyżeczka drożdży instant - ok. 3g) - ok. 300ml letniej wody - 1,5 łyżeczki soli morskiej - 4 łyżki oliwy
mojewypiekiinietylkopoznał już zdrowotne walory diety śródziemnomorskiej, na pewno doceni domowe, szybkie w przygotowaniu pieczywo. Do jego przygotowania niepotrzebna jest specjalna maszyna do wypieku chleba, wystarczy piekarnik i forma keksówka. Potrzebujemy: - 150 g mąki pszennej - 75 g mąki kukurydzianej - opakowanie drożdży suszonych - 80 ml wody - 50 ml wytrawnego białego wina - 100 g oleju - pół łyżeczki soli - 4 jajka
W poszukiwaniu inspiracjiSpaghetti Napoli... Cienkie i długie nitki makaronu oblepione domowym sosem pomidorowym. Towarzystwo czosnku, cebuli i przypraw. Całość posypana parmezanem. Klasyka gatunku. Zapraszam do spróbowania! Składniki: 300 g makaronu spaghetti; Puszka pomidorów (około 400 g z zalewą); 1 średnia cebula; 2 ząbki czosnku; 1 łyżka octu balsamicznego; 1 łyżeczka bazylii; 1 łyżeczka oregano; 1 łyżeczka cukru; Sól; Pieprz Oliwa/olej do smażenia
Gospodyni MiejskaKażdego ranka budzą nas przymrozki większe lub mniejsze więc warto przed wyjściem zjeść coś ciepłego i energetycznego. W poprzednim poście pisałam jak zrobić domową granole (klik) i jakie ważne jest śniadanie. Oto jeden z przykładów jak to małe a jakże wielkie cudeńko możemy podać i ze smakiem zjeść. CZAS PRZYGOTOWANIA - 20 min SKŁADNIKI: - jabłko 2szt - granola 6 łyżek
Basia w kuchni