Składniki: piersi z kurczaka 1 podwójna, olej rzepakowy 1/2 szklanki, cebula 4 sztuki, papryka czerwona 1 sztuka, jabłka 2 sztuki, gruszki 2 sztuki, pieczarki 6 sztuk
W Mojej Kuchni LubięŚwięto pizzy też trza jakoś uczcić..no i proponuję pizzę, a raczej roladki pizzowe z pysznym serem korycińskim p.Czesławy Zarzeckiej ..taki ser idealnie nadaje
Moje domowe kucharzenieSkładniki: podudzia z kurczaka 8 sztuk, włoszczyzna 1 pęczek, ziele angielskie 3 sztuki, liście laurowe 2 sztuki, owoc jałowca 3 sztuki, pieprz 6 sztuk, kucharek 1
W Mojej Kuchni Lubięvegeta domowa. ziele angielskie 3-4, listek laurowy 2,- 2 główki kapusty,WYKONANIE1. Mięso gotujemy w szybkowarze. Gdy jest miękkie dorzucamy warzywa, dodajemy vegetę, ziele angielskie, listek laurowy. Gotujemy na wolnym ogniu, nie zakręcając szybkowara.2. Parzymy kapustę, oddzielamy i przygotowujemy liście.3. Drobno kroimy cebulę i obsmażamy na tłuszczu. Gdy cebula jest uduszona, mieszamy w niej wszystkie przyprawy - na bogato(...)trzeba mocniej doprawiamy.7. Zwijamy gołąbki - na liść kapusty, kopiasta łyżka farszu. Gołąbki układamy ściśle (1 przy 2) w wyłożonym liśćmi garze.8. Do pozostałego wywaru dodajemy przecier pomidorowy (najlepiej domowy lub z kartonu). Doprawiamy pieprzem czarnym.9. Zalewamy gołąbki. Nie przesadzamy, bo wykipi. Przykrywamy je liśćmi. Wstawiamy do piekarnika.10. Wypiekamy około 2,5 godziny bez wiatraka! 250 stopni. Gdy zaczynają pachnieć
Wypisz Wymalujposzatkuj. Wszystko zamieszaj razem, polej oliwą i posyp ulubionymi przyprawami. Jedz z pieczywem, bądź ugotowanym jajkiem. Możesz dodać również dowolne ulubione warzywa. Smacznego! Sałatka z awokado – obniża cholesterol! Hit śniadaniowy! Twarożek ze szczypiorkiem 6 niesamowitych zastosowań pieprzu! Poznaj je wszystkie! Blok z białej czekolady z orzechami – najlepszy przepis! Domowy krupnik – jak u babci! Domowy krupnik
To Musisz WiedziećSkładniki: 6 placków tortilli (Mogą być kupne lub domowe PRZEPIS TUTAJ ) 2 filety z kurczaka 1 czerwona papryka 2 ogórki kiszone lub konserwowe 1 szklanka kukurydzy konserwowej 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 pomidory kilka listków bazylii 10 dkg żółtego sera 1 kulka sera mozzarella z zalewy Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, chilli, zioła prowansalskie olej do smażenia opcjonalnie: szczypiorek
Blog z ApetytemPyszna zupka ..ogórkowa z dodatkiem ryżu i białej kiełbasy. bulion biała kiełbasa 1 marchewka kilka ziemniaków 2 -3 łyżki ryżu kilka ogórków kiszonych
Moje domowe kucharzenieCo można zrobić gdy zostaną ziemniaki? Bardzo dużo przepisów domaga się użycia ugotowanych ziemniaków:) Dzisiaj pokażę jak to u nas wygląda jeden ze sposobów :) na
chleba naszegosami bez problemu możemy przyrządzić taki domowy sos? Przynajmniej wiemy, co w nim jest i możemy kontrolować jego skład. Składniki i przygotowanie (na dwa dni dla 2-3 osób): Kurczak: podwójny filet z kurczaka 1 łyżka papryki słodkiej pół łyżki papryki słodkiej wędzonej pół łyżki przyprawy chińskiej 1 łyżka ziół tajskich szczypta soli Kurczaka pokrój w kostkę, dopraw przyprawami
Ekocozy | Naturalnie na co dzieńogórki są chrupiące i jednocześnie odpowiednio słodkie i kwaśne. Mieszanka przypraw curry oraz kurkuma nadają im fajnej nuty smakowej, co odróżnia je od tradycyjnych korniszonów. Jeśli lubicie curry, musicie ich koniecznie spróbować. Używam tych ogórków nie tylko na kanapki jako chrupiący dodatek do wędlin i past, ale także do domowych fast foodów: takich jak burgery czy hot-dogi. Za jednym
Poezja smakułyżki - mąka 3 łyżeczki - woda ok. 6 łyżek - domowa wegeta, papryka czerwona mielona, czosnek granulowany, sos sojowy -olej Wykonanie. Piersi oczyszczam, kroję w grubszą kostkę, pieczarki w drobniutkie plasterki. Na patelni rozgrzewam odrobinę oleju, wrzucam pokrojone mięso, przez chwilę obsmażam do delikatnego zrumienienia, dodaję pieczarki i posypuję przyprawami. W osobnym garnuszku rozrabiam śmietanę z wodą i z mąką. Kiedy mięso
Kuchnia z widokiem na ogródplastry ze środkowej części schabu - 2 jajka - mąka - bułka tarta - domowa wegeta, mielony czosnek - olej do smażenia Wykonanie Kotlety myję, osuszam. Tłuczek do mięsa wkładam do woreczka foliowego i każdy kotlet rozbijam dokładnie na cienkie,duże plastry. Tak rozbite mięso panieruję najpierw w mące, następnie w roztrzepanych i doprawionych przyprawami jajkach, na końcu w bułce tartej. Na patelni rozgrzewam niewielką
Kuchnia z widokiem na ogródkilku godzinach wędrówki, obładowani zakupami, rzucali się na w miarę "domowy" obiadek, który sieć serwuje w ekspresowym tempie na miejscu. Ja dziś chciałam Wam zaprezentować moją wersję szwedzkich klopsików, które według mnie i mojej testującej je Rodziny są o niebo lepsze niż te kupne i smakują po prostu genialnie!:))) Przyprawy, których użyłam, czyli mielona kolendra, gałka muszkatołowa i pieprz cayenne
Słodko-Słony Świat IlonySkładniki: mięso gotowane 1/2 kg, jajka 1 sztuka, papryka ostra mielona, kasza manna 2 łyżki, włoszczyzna 1/2 pęczka, koper świeży 2 pęczki, masło 1 łyżka, rosół
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: kapusta młoda biała, boczek wędzony 20 dag, łopatka bez kości 30 dag, kiełbasa biała 4 sztuki, koncentrat pomidorowy Pudliszki 2 łyżki czubate, czosnek świeży 1
W Mojej Kuchni LubięByła kasza do gulaszu..no i zostało trochę..ale nic się nie marnuje i są pyszne kotleciki. kasza jęczmienna jajko cebula sól, pieprz
Moje domowe kucharzenie