Składniki:1/2 kapusty pekińskiej1 duża marchewka1 ogórek1 jabłko1 pomidorsiekana natka pietruszkisól, pieprzprzyprawa do sałatekmajonezSposób wykonania:1. Kapustę drobno kroimy.2. Obraną marchew ścieramy na tarce jarzynowej.3. Pomidora
Kuchnia domowa AniSkładniki: piersi z kurczaka 4 duże/podwójne, musztarda kremska 4 łyżki, ogórki kiszone 2 sztuki, cebula biała 2 sztuki, boczek wędzony 20 dag, Pieprz czarny
W Mojej Kuchni Lubięszybkim domowym jabłkowym ciastem do popołudniowej herbaty lub od tak Spróbujcie, polecam. Składniki: (na około 14 babeczek) 2 średnie jabłka (soczyste, słodkie) 2 szklanki mąki pszennej (u mnie Pro-BIO ) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru trzcinowego (u mnie Pro-BIO ) 1 szklanka mleka 2 jajka (mnie M) 1/2 szklanki oleju 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka przyprawy korzennej
Słodkie okruszkirozrzewnieniem wspomina smak paprykarza z czasów jego świetności. W tej chwili jest to produkt regionalny i chroniony, więc jego jakość na pewno poprawiła się. Jednak nie ma jak to domowa wersja. Jako że często mam w domu zapasy wędzonych ryb na kanapki (nie jadam sklepowych wędlin), postanowiłam wykorzystać wędzone filety pstrąga, które miałam w lodówce, by zrobić go błyskawicznie(...)mokre: keczup, koncentrat oraz pozostały olej. Dodajemy przyprawy: słodką i ostrą paprykę oraz mielone ziele. Mieszamy i przyprawiamy solą, pieprzem oraz cukrem. Gdyby całość była zbyt sucha możemy dodać dodatkową porcję oleju lub keczupu. Gotowy paprykarz studzimy i wyjmujemy liście laurowe. Podajemy z pieczywem. Jest bardzo dobry z konserwowymi ogórkami. Post Domowy paprykarz szczeciński pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakuSUROWIEC I ROZDRABNIANIE -łopatka 5 kg / krojona jak leci bez klasyfikacji w kostkę 1,5-2 cm -mięso z udźca indyka 3 kg / sitko
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.SUROWIEC I ROZDRABNIANIE -karkówka 2 kg --sitko szarpak -łopatka 2 kg--sitko 8 mm -wołowina kl 2(ścinki) 0,5 kg --sitko 2,5 mm -słonina
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Od kuzynki zawsze przywiozę jakiś nowy ciekawy przepis. Tym razem to sałatka z ryżem, warzywami i jajkami. Bardzo szybka i prosta w wykonaniu. A składniki pewnie
Kuchnia domowa AniPrzepis : I tak pierś z kurczaka skręcić na grubym sitku i posolić według wagi pierś indyka pociąć w kawałki byle jak i posolić według wagi
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Składniki: filet śledziowy 1,5 kg, kucharek 3 łyżki, mąka pszenna 2 szklanki, olej rzepakowy - ile potrzeba, cebula 4 sztuki, marchew 3 średnie, papryka czerwona 1
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: wątróbki z kurczaka 70 dag, mąka pszenna 3/4 szklanki, olej rzepakowy - ile potrzeba, cebula 4 sztuki, ogórek zielony 1 sztuka, koncentrat pomidorowy Pudliszki 1 łyżka
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: pałki z kurczaka 8 sztuk, woda 4 litry, włoszczyzna 1/2 pęczka, ziemniaki 6 sztuk, kucharek 2 łyżki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, koperek siekany 4
W Mojej Kuchni LubięDolać wody, tak aby zakryła warzywa (ok. 2 litry), dodać przyprawy, przykryć i gotować na niewielkim ogniu do czasu aż warzywa i grzyby będą miękkie. Doprawić solą i pieprzem. Zupę przecedzić, grzyby i marchewkę odłożyć do podania, resztę warzyw wyrzucić. Zupę grzybową podawać z ulubionym makaronem, najlepiej domowym, grzybami oraz marchewką pokrojoną w plasterki, przybraną natką pietruszki. Smacznego
Codzienne Gotowanielitry ( może być także bulion warzywny ) - majeranek, papryka czerwona mielona, domowa wegeta, czosnek granulowany Dodatki - kilka kromek białego pieczywa - kilka plasterków wędzonego boczku - natka pietruszki świeża lub suszona Wykonanie Cebulę obieram i kroję w półplasterki. Przekładam na patelnię na której roztopiłam po łyżce oleju i masła, dodaję przyprawy,chwilę duszę aż zmięknie i puści soki. Bulion podgrzewam. Do gorącego bulionu
Kuchnia z widokiem na ogródPolecam Wam decydowanie smaczniejszą i przede wszystkim zdrowszą wersję kanapkowego przysmaku - domową wędlinę. Składniki: pół kg łopatki wieprzowej w kawałku łyżka oleju rzepakowego 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę sól pieprz papryka słodka i ostra (po pół łyżeczki) rozmaryn (łyżeczka) majeranek (łyżeczka) Przygotowanie: Mięso dokładnie umyłam i osuszyłam. Przyprawy i czosnek wymieszałam z olejem i powstałą pastą natarłam dokładnie
Kulinarny Pamiętnik