domowa pizza - 2645 przepisów (strona:134/177)

Domowa pizza na żytnim spodzie (również w wersji wegańskiej) 178

niedzielę. Mam nadzieję, że dużo z niego wyniosę i pieniądze nie pójd ą w błoto. Dzisiaj postanowiłam wstawić pizzę na żytnim spodzie, o której wspominałam Wam w przepisie na pizzę na spodzie z polenty . Przygotowanie jej nie jest trudne, a na pewno smakuje lepiej, niż z pobliskiej pizzerni. Kiedy zrobicie ją raz, nie poprzestaniecie - zakochacie się w niej! Pierwsze cztery(...)pieczenia lub smarujemy oliwą. Ciasto rozkładamy na basze i rozciągając formujemy koło lub prostokąt. Tworzymy niewysoki brzeg na całym obwodzie. Na cieście układamy ulubione dodatki, u mnie były to: - domowy sos pomidorowy lub koncentrat pomidorowy - ser wegański, zamrożony ser z ziemniaka lub mozzarella - cebule - pieczarki Pieczemy 20-25 minut. Zajadamy z ulubionymi sosami lub bez. Smacznego! Wegetariańska wersja z mozzarellą

Be Fit Be Strong
Domowe wędliny na Wielkanoc 35

Mięso na zimno na Wielkanoc, Mięso na półmisek wędlin Schab w mleku Szynka pieczona w piekarniku 10 minutowy schab pieczony Schab pieczony w 10 min Wędlina

Dorota Smakuje
Bułki ze słonecznikiem 546

proszek do pieczenia zastąpiłam suszonymi drożdżami i dałam trochę więcej mąki. Natomiast powierzchnię bułek posypałam prażonym słonecznikiem i ziołami. Domowe bułki najczęściej piekę, gdy nie ma w domu pieczywa . Albo gdy przyjdzie nam ochota na świeże pachnące domowe bułki. Przygotowuję bułki na drożdżach, albo na mieszance proszku do pieczenia i sody, a te składniki zawsze mam w domu. Szczególnie polecam(...)przypraw Jajka roztrzepujemy razem z wodą, zostawiamy ok. 2 łyżki do smarowania bułeczek. Suche składniki wraz z olejem lub miękkim masłem wyrabiamy w misie robota za pomocą haka do pizzy, albo ręcznie, dodajemy mieszaninę jajek i wody, dalej wyrabiamy aż wszystko się połączy. Zostawiamy ciasto w misce na ok. 1 godzinę. Wyciągamy ciasto na podsypany blat i lekko zagniatamy ciasto

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciabatta rustykalna, domowe włoskie pszenne pieczywo 75

Nocna ciabatta, chrupiąca zewnątrz, miękka i z dużą ilością dziur w środku Ciabatta to rustykalne włoskie pieczywo wytwarzane z mąki, wody, oliwy z oliwek, soli i

Tajemnice Smaku
Tortilla de patatas czyli hiszpański omlet 229

Danie bardzo proste do zrobienia, ponieważ powstaje z "niczego" . Chyba w szyscy zazwyczaj mają w domu ziemniaki , jajka i cebul ę . Więc to pyszne danie jest

Kuchnia domowa Ani
Jak zrobić popcorn? 72

Pop­corn to szybka i pro­sta prze­ką­ska na fil­mowy wie­czór lub imprezę. Za popcor­nem prze­pa­dają nie tylko dzieci

codojedzenia
Gofry gryczane z komosą ryżową 98

Gofry gryczane z komosą ryżową to moja propozycja na bezglutenowe danie, które może występować w roli pieczywa lub deseru. Jeszcze kilka lat temu kiedy próbowałam gryczanych

Dorota Smakuje
KETO KLUSKI Z MAKIEM (bez glutenu i cukru) 48

migdałów 25 g  orzechów pecan 25 g masła 4 ml  aromatu migdałowego , rumowego, waniliowego (ilość dobrać do smaku) 5 g kandyzowanej skórki pomarańczowej lub domowej roboty Przygotowanie Masa makowo-orzechowa Przygotowanie tej potrawy warto zacząć od zrobienia masy makowo-orzechowej. W tym celu odważyć mak i zmielić 3 razy lub użyć mielonego. Zalać go gorącą wodą z dodatkiem(...)niech nie będzie za grube. Gdy ciasto jest już rozwałkowane należy pokroić je w odpowiedniej wielkości makaron za pomocą noża lub tak jak u mnie korzystając z noża do pizzy. Następnie gotowy makaron delikatnie wymieszać z masą makową, dodając kandyzowana skórkę pomarańczową. — BTW całości z w/w składników: 528 g, 1271 kcal

Ola la LCHF
II zlot FoodTrucków w Gorzowie Wlkp. 150

Czasem coś się dzieje w tej naszej mieścince. Foodtrucki zawiły po raz drugi. Jako, że z recenzją z poprzedniego wydania nie udało mi się wyrobić na

Karczma Honorietty
Pierogi z mięsem z rosołu 91

Cześć!  Dziś może zszokuję smakoszy pierogów Z niedzieli zostało mi trochę mięsa z rosołu. Gotowałam na samych szyjach indyczych i kaczych, no był niewielki dosłownie

Pieprzyć z Fantazją
5 dań z resztek jedzenia, które wyglądają jak z restauracji 82

dania, za które w restauracji trzeba by sporo zapłacić – i tak też smakują. W rzeczywistości są pyszne, ale tanie jak barszcz – bo powstały z resztek jedzenia w domowej kuchni. Poznajcie i zacznijcie gotować – pięć dań z resztek, których nie powstydziłby się żaden szef kuchni. 1. Zupa z pierożkami won ton   Niezwykle smakowite pierożki(...)przepyszne włoskie pierogi, w których można się zakochać, są wypełnione resztkami jedzenia z lodówki. Kluczem do sukcesu jest idealne ciasto – chrupiące i smaczne – takie samo jak na pizzę. Pozostałe składniki – to już kwestia tego co macie w domu. Zobacz przepis. 4. Kurczak po wietnamsku Kurczak po wietnamsku – to genialne prosty pomysł na to, co można zrobić

Niedzielny kucharz
5 dań z resztek jedzenia, które wyglądają jak z restauracji 164

dania, za które w restauracji trzeba by sporo zapłacić – i tak też smakują. W rzeczywistości są pyszne, ale tanie jak barszcz – bo powstały z resztek jedzenia w domowej kuchni. Poznajcie i zacznijcie gotować – pięć dań z resztek, których nie powstydziłby się żaden szef kuchni. 1. Zupa z pierożkami won ton Niezwykle smakowite pierożki won ton z nadzieniem(...)przepyszne włoskie pierogi, w których można się zakochać, są wypełnione resztkami jedzenia z lodówki. Kluczem do sukcesu jest idealne ciasto – chrupiące i smaczne – takie samo jak na pizzę. Pozostałe składniki – to już kwestia tego co macie w domu. Zobacz przepis. 4. Kurczak po wietnamsku Kurczak po wietnamsku – to genialne prosty pomysł na to, co można zrobić

Niedzielny kucharz
Zimno i chorowito, więc FRANCUSKA ZUPA CEBULOWA 187

chciałabym używać ekologicznego wywaru z wołowiny, niestety nie miałam czasu na jego ugotowanie, poza tym mam grzeszną słabość do tego z kostki. Połączyłam więc niedobre z najlepszym i użyłam domowego wywaru warzywnego i wołowego, kupnego. Jeśli macie czas i ochotę na zrobienie własnego wywaru- gorąco Was do tego zachęcam!  FRANCUSKA ZUPA CEBULOWA Składniki: 3 duże cebule, 2 białe(...)gotuj jeszcze 10 minut. Podawaj z pajdą chleba, posypaną dużą porcją sera.  Smacznego! Paulina Popularne posty : Przed śniadaniem Muffinki marchewkowe na troski Zupa krem marchewkowa-lova Super prosta pizza na miękkim spodzie - uzależniająca! Cuksy, cuksy i tarta czekoladowo-limonkowa Nigelli Podobał Ci się post? Coś Cię zainspirowało? Masz pytania?  Podziel się swoją opinią! Spraw, że mój dzień będzie

Gotowanie to kochanie
Ser - dip serowy z ziemniaka, całkowicie wegański! 324

Przez cały weekend żyję tym serem, jest boski! Wspomniałam Wam o nim przedwczoraj i wzbudził w Was taką samą ciekawość, jaką wzbudził we mnie, kiedy zobaczyłam

Be Fit Be Strong
#Porady - jak zaplanować jadłospis na cały miesiąc 184

desery i chcielibyśmy w danym miesiącu przyrządzić np. tiramisu lub inną wymyślną i droższą potrawę. No i nie można zapominać o tym, że jedzenie nie może zrujnować naszego domowego budżetu, więc menu warto przeplatać - raz przyrządzać coś tradycyjnego i niedrogiego, a raz coś, na co możemy pozwolić sobie jedynie od święta. 6. Menu dopasujcie do swoich smaków My z Dominikiem(...)warzywne etc. 8. Nie marnujcie jedzenia! Nie cierpię marnować jedzenia, więc gdy tworzę jadłospis, to staram się planować konkretne dni z daniami, które wykorzystują podobne produkty. Gdy np. piekę pizzę z pieczarkami i ananasem, to następnego dnia robię naleśniki wytrawne zapiekane z pieczarkami i słodkie z ananasem na deser. Planujcie menu tak, by niczego nie wyrzucać i marnować! Pomyślcie, które

Cooking Monster