przekonałam się, że proste pomysły są najlepsze. Tak też było w przypadku dzisiejszych domowych pralinek. Malinowe serca otoczone są masą marcepanową i zanurzone w lśniącej polewie czekoladowej. Znajdą się jacyś chętni do wypróbowania tej słodkości? Składniki: 25-30 sztuk mrożonych malin 200g masy marcepanowej tabliczka czekolady Goplana Oryginalna Mleczna 90g 5 łyżek śmietanki 1 łyżka żelatyny Masą marcepanową otaczamy
Wrzosowa PolanaDziś razem z mamą przygotowałam domową nutellę. Mało które dziecko nie lubi nutelli, chyba jest mało takich. My uwielbiamy i wyjadamy słoikami. Taka którą zrobimy sobie sami w domu jest najlepsza na świecie. Znajdziecie w niej prawdziwą czekoladę i orzechy bez ulepszaczy. Nawet mama która nie przepada za nutellą, tą zajada z przyjemnością
Lili w kuchnijest gorąco ! :) Dziś przedstawiam Wam przepis na mrożoną kawę, którą można zrobić domowym sposobem. Szybko, łatwo i smacznie ! Nie potrzeba blendera, szejkera czy miksera.... Składniki na jedną dużą kawę: kilka kostek lodu ok 15-20 cl mleka 3,2 % 1/2 loda na patyku w czekoladzie lub bez 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej ok 1/2 kubka przegotowanej wody ( możne być ciepła
Jemy Pijemypieczenia 2 łyżki dobrego kakao bez cukru (używam DecoMorreno) szczypta soli (używam domowej soli waniliowej ) 125 g masła 82% tłuszczu w temp. pokojowej 190 g cukru 2 jaja 1 szklanka (250 ml) mleka 250 g dżemu owocowego (np. truskawkowego, wiśniowego) Składniki polewy: 100 g czekolady mlecznej 50 g czekolady gorzkiej odrobina mleka (mniej jak pół szklanki – ilość jest
Moja Delicjaniego paseczki. Pszczółkom doczepić skrzydełka z migdałów oraz domalować źrenice pędzelkiem zamoczonym w czekoladzie. Pszczółki ułożyć na torcie. Z dodatkowej części lukru możemy również przygotować listki i łodygi do naszych borówkowych kwiatków. Wystarczy do lukru dodać zielonego barwnika. A tutaj jeszcze jeden w wersji large : * Domowy marcepan uzyskamy, łącząc mielone migdały z cukrem pudrem w proporcji 1:1 i dodając
Food Squarekluski z kaszy manny i ricotty nadziane czekoladą z sosem waniliowym Tak dolewałam mleka do tego sosu, że w końcu wyszedł za rzadki xd ale i tak był dobry. A teraz witamy weekend ♥ Nie wcale nie mam sterty pracy domowej xd gdzie tam. Ale to potem, teraz idziemy oglądać plotkarę, tak na odmóżdżenie
More food, love and dreamsmożecie przecież sami go zrobić w domowym zaciszu ;) Ciasto to standardowy Red Velvet Cake, ale nadzienie to koncepcja własna. Nie jest zbyt słodkie, ani mdłe. Miałam pewien problem z lukrem plastycznym, bo pierwszy raz z niego korzystałam, ale efekt końcowy jest raczej zadowalający ;) TORT RED VELVET CAKE Z KREMEM Z MASCARPONE I BIAŁEJ CZEKOLADY ORAZ NEKTARYNKAMI I JAGODAMI Składniki
Życie zamknięte w smakudelikatnie wyjmujemy z formy. KREM KOKOSOWY: Śmietanę wlewamy do garnuszka. Dodajemy do niej połamaną czekoladę, wiórki i podgrzewamy, cały czas mieszając- uważamy żeby nie zagotować! W momencie gdy cała czekolada się rozpuści i połączy ze śmietaną, zdejmujemy z kuchenki i przykrywamy folią. Gdy masa osiągnie temperaturę pokojową, wkładamy ją na CAŁĄ NOC do lodówki. Wyjętą z lodówki masę czekoladowo-kokosowo(...)Smacznego!!! Tort kokosowy ala Raffaello Tort kokosowy ala Raffaello Tort kokosowy ala Raffaello Tort kokosowy ala Raffaello Artykuł Tort kokosowy ala Raffaello pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe TortyRok temu uraczyłam Was przepisem na fajną domową bulionetkę. W tym roku - jak mogliście już podejrzeć np na fp lub Instagramie- też się o nią postarałam
Kuchnia w czekoladzieSkładniki: 6 jajek 1,5 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru kryształ 1 szklanka mąki ziemniaczanej 200 g margaryny 2 łyżki oleju 100 ml świeżego soku
Ciastka - domowe słodkościDziś zapraszam na zestawienie Sylwestrowych przekąsek, które możecie zaserwować swoim Gościom na typowej domowej imprezie. Łatwe i w większości szybkie w przygotowaniu pozwolą Wam dobrze wszystkich
Kuchnia w czekoladzieCiasto czekoladowe, cynamonowy biszkopt i jabłka w budyniu to kwintesencja jesiennych smaków. Ciasto lekkie i bardzo aromatyczne. Jeśli komuś może wydawać się zbyt suche, blaty ciasta
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaskładniki: 100 g ciasta (np. biszkoptu, okrawków z ciast) ok. 4- 5 łyżeczek kremu orzechowego – nutella 80 g czekolady gorzkiej 1 łyżka oleju posypka kolorowa
Domowy Smak JedzeniaSkładniki: 1 kg winogrona czerwone, 2 szklanki woda, 1 kg gruszki szarki, 1 łyżka cukier, 1 opakowanie żelatyna na litr, 12 sztuk ciastka zbożowe, 250 ml
W Mojej Kuchni LubięPyszny, puszysty, domowy, malinkowy biszkopcik. Zwolennicy lekkich ciast i deserów z pewnością polubią jego smak bez żadnych dodatkowych urozmaiceń. Natomiast fani tortów mogą wykorzystać go do przełożenia najróżniejszymi, pysznymi kremami np. śmietanowymi, budyniowymi czy tymi z białej lub czarnej czekolady. Jego delikatny, malinkowy smak i czerwone kropeczki w wyglądzie sprawiają, że świetnie nadaje się na romanyczne torty w kształcie serduszka(...)powietrze uwolni się i nie zaśsie biszkoptu do środka!] Pozostawiamy do wystygnięcia a następnie delikatnie wyjmujemy z formy. PRZYJEMNEGO PIECZENIA i Smacznego!!! Artykuł Biszkopt malinowy pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe Torty