pucharków lub do przełożenia i ozdobienia 1 tortu ) 500 ml śmietany kremówki szklanka cukru pudru 6 łyżek kakao 0,5 tabliczki mlecznej czekolady 500 g serka mascarpone Przygowowanie kremu : Czekoladę ścieramy na tarce o dużych oczkach. W dużym naczyniu zaczynamy ubijać śmietanę. Gdy zaczyna ona gęstnieć,przerywamy miksowanie ,dodajemy cukier puder, kakao oraz serek mascarpone. Rozdrabniamy serek na mniejsze kawałki(...)się deseru- najlepiej jeżeli nakładamy krem do pucharka za pomocą rękawa do zdobienia tortów. Gotowy krem przechowujemy w lodówce. Smacznego!!! ! Artykuł Czekoladowy krem z mascarpone pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe Tortyłatwiznę i kupuje dziecku gotowego croissanta maślanego, ale zmusiłam się i zrobiłam mu domowe takie na wypasie. Po napełnieniu brzuszków rundka rowerem 17 km po mieście. Croissanty Składniki: gotowe ciasta francuskie - wyjdzie z tego 6 croissantów 2 banany 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady cukier puder 1 jajko- do glazury Przygotowanie: Ciasto należny dobrze schłodzić. Powrót ze sklepu do domu
ClauditteMissCookingwędzonym boczkiem i sosem z leśnych grzybów 2. Szarlotki polskiej 3. Pischingera 4. Gorącej czekolady 5. Tortu czekoladowego (jak z przedwojennej warszawskiej kawiarni "Ziemiańska") 6. Łazanek (z kiszonej i słodkiej kapusty z dodatkiem boczku i pieczarek) 7. Bigosu na gęsinie 8. Chleba domowego Serdecznie zapraszam w imieniu swoim i organizatorów :) Łazanki przetestowane, będzie pysznie :) SKŁADNIKI: 1 kg kapusty słodkiej
Kuchnia w opałachbędę sobie spędzać wieczory słodko, nie każde oczywiście, ale w niektóre nie odmówię ciasteczka z ciepłym kakao. Takiego jak to, z mlecznym kremem, malutkiego, słodkiego, idealnego domowego ciastka. Składniki:200 g masła2 jajka140 g cukru200 g mąki pszennej100 g maki kukurydzianejpłaska łyżeczka proszku do pieczenia100 g posiekanej mlecznej czekoladykrem mlecznySposób przygotowania:Przygotowujemy krem mleczny - klik.Do miski wrzucamy miękkie masło(...)ubijamy, następnie dodajemy jajka i dalej miksujemy do momentu uzyskania jednolitej masy.W drugiej misce mieszamy obie mąki z proszkiem do pieczenia, które wsypujemy do masy maślanej i łączymy.Czekoladę siekamy i dodajemy do ciasta - całość ponownie mieszamy. Za pomocą łyżeczek wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia małe kulki wielkością przypominające małe orzechy laskowe - około 1/3 łyżeczki masy. Gotowe ciasteczka
Słodkie PrzyjemnościŻYCZENIA NOWOROCZNEźródło: kartkolandia.plSzczęścia, zdrowia, pomyślności,miłości, pieniędzy, radości.By uśmiech co dzień zawitał na twarzy. Byście mieli wszystko, co Wam się wymarzy. Aby
My Culinary Artserii deserów pora jeść coś konkretnego a mianowicie muffinki. Nie ma nic nic fajniejszego niż zjedzenie kilka takich małych łakoci popijając kawą i siedząc na wygodnym krzesełku w zaciszu domowego ogródka. Niestety nie dla mnie takie leniuchowanie i objadanie się. Kolejna faza katowania się dieta rozpoczęta, już 5 dzień za mną, jak na razie bez większych efektów ale nie poddaje(...)się. Najgorzej to siedzieć nic nie robić i marudzić, tak przynajmniej wiem, że próbowałam coś zrobić:) Oczywiście w ramach rekompensaty "chudszych" obiadków postanowiłam zrobić mojemu łasuchowi muffinki z kawałkami czekolady. W sumie muszę stwierdzić, że tutejsza czekolada bardzo mi smakuje, chyba najlepsza jaką jadłam (najbardziej byłam rozczarowana belgijską) tym bardziej więc polecam do wypróbowania: Składniki na 12 sztuk: 2 jajka
ciastkarnia na kruchym spodzieśliwkami i czekoladą * ciasteczka owsiane * koktajl mango-brzoskwinia * kompot korzenno-śliwkowy * drożdżówki z czekoladą i cynamonem W najbliższych dniach na blogu będą pojawiać się przepisy na owe smakołyki. Pozostałe dziewczyny częstowały m.in. tartaletkami wytrawnymi, burgerami, różnego rodzaju muffinami, ciastami, ciastkami, lemoniadą, domowym chlebem i pastami do chleba ( była pasta z bobu, był różowy hummus ) i wieloma innymi pysznościami
kolorowotorcikowonimi bliskich. Wiadomo, że jemy oczami, a prezent jest czymś wyjątkowym i powinien mieć piękną oprawę. Autorka prezentuje nam proste sposoby na udekorowanie słoiczka z domową marmoladą, zapakowanie ciastek domowej roboty, a także wzbogacenie prezentu o dodatki, np. świeże zioła będą doskonałym uzupełnieniem prezentu z ich zawartością, do paczki ciasteczek możemy dołączyć foremkę którą były wycinane, do słoiczków urocze etykietki(...)jest to prawdziwa encyklopedia "drobnych" wypieków . Ciastka, ciasteczka z czekoladą i bez, na choinkę i pod choinkę ;) Jednak jak sama nazwa wskazuje na "słodkie i słone". A więc nie tylko różnego rodzaju wypieki, których w książce jest naprawdę sporo, ale także musztarda z miodem, majonez z sezamem, domowy keczup, weki z rybami, kuleczki serowe przygotowane z greckiego jogurtu i mnóstwo
Kraina Tysiąca SmakówUwielbiam ten krem i sama nie wiem dlaczego go prezentuję Wam dopiero teraz... A może już znacie domową Nutellę z bananów? U mnie znika w mgnieniu
Di gotujeskładniki: 100 g czekolady gorzkiej 250 g mąki orkiszowej lub pszennej 150 g cukru pudru 240 ml maślanki 100 ml oleju 2 jajka 2 łyżki kakao
Domowy Smak JedzeniaTyle razy zastanawiałam się nad zrobieniem domowego masła, ale ciągle wydawało mi się, że nie będę umieć... A to takie proste! Naprawdę! Zaczęłam od zwykłego śmietankowego
Kuchnia w czekoladzieSezon na truskawki w pełni, więc postanowiłam skorzystać i wypróbować mój nowy sprzęt, jakim jest maszynka do lodów. Tym bardziej że pozostało mi troszkę kremu do
Kuchnia w czekoladzieObdarowana koszem soczystych gruszek, postanowiłam upiec chrupiącą Tartę gruszkowo-pomarańczową. Tarta składa się z ciasta kruchego, czekoladowej warstwy z gorzkiej czekolady dla przełamania smaku oraz pysznego nadzienia powstałego z gruszek ugotowanych w soku z pomarańczy z laską wanilii. Ugotowane gruszki miksuje się blenderem i przeciska przez sito, a następnie miksuje z jajami i śmietaną. Dla wzmocnienia aromatu dodaję odrobinę likieru(...)nadzieniu) 1/4 łyżeczki soli (używam domowej soli waniliowej) 110 g zimnego masła (82% tłuszczu) 1 łyżka kwaśnej śmietany 1 żółtko Składniki nadzienia gruszkowo-pomarańczowego: 6 średnio dojrzałych gruszek (dojrzałe, ale lekko twarde) – ok. 1,1-1,2 kg 350 ml świeżego soku pomarańczowego (ew. soku 100% z kartonu) 50 g gorzkiej czekolady 1/2 laski wanilii z ziarenkami skórka
Moja Delicja(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: 75 g rabarbaru 175 g mąki 30 g cukru brązowego 60 g masła ok. 50 – 80 ml mleka 1 łyżeczka proszku
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na ciasto: 250 g herbatników czekoladowych 80 g masła 70 g czekolady gorzkiej wykonanie: Ciasteczka kruszymy przy pomocy blendera lub wkładamy do woreczka i rozmiażdżamy
Domowy Smak Jedzenia