Uwielbiam domowe chleby i drożdżowe wypieki. Chałka mleczna z maślanym akcentem i żurawiną suszoną jest jednym z nich. Najlepsze zaraz po przestudzeniu z odrobiną masła i
Kuchnia w czekoladzieCiasto zrobione na wzór popularnego deseru mleczno-czekoladowego. Tak samo jak on lekkie, puszyste i delikatne. Jest bardzo proste do zrobienia, składa się z biszkopta, mlecznego
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaSerniki jadamy ostatnio częściej niż kotlety:) Bardzo lubię połączenie sera i lekkiej masy o jakimś konkretnym, wyraźnym smaku. Tym razem postawiłam na lekko korzenny akcent. Połączyłam
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaMaliny latem zaprawione do słoiczków zimą wykorzystuję na różne sposoby. Najczęściej jako dodatek do budyniu lub ryżu na mleku. Świetnie sprawdzają się do naleśników. W połączeniu
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia200 g świeżych lub mrożonych malin 30 g cukru pudru 6 g żelatyny 40 g wody kakao do posypania Mus czekoladowy: 400
Świat Domowej KuchniSkładniki: 2 sztuki jajka, 1/2 szklanki olej, 1,5 szklanki mleko, 1/2 szklanki cukier, 2 szklanki mąka tortowa Basia, 2 łyżeczki proszek do pieczenia, 2 saszetki
W Mojej Kuchni LubięZaczynam doskonalić sztukę wyrobu pysznych słodkości bez użycia do tego piekarnika dlatego też dziś powstały Domowe Bounty ! Bo w sumie dlaczego wszystko mamy piec, przecież tyle jest pyszności których nie trzeba ani gotować ani piec po prostu, super łatwe, łączymy składniki i gotowe! Przecież brak piekarnika nie może nas ograniczać w tworzeniu jedzenia! Pomysłowość jest najważniejsza! W dzisiejszym odcinku serialu(...)liczymy czas tężenia w lodówce ok 30 sztuk Składniki * 250-300 g wiórek kokosowych * 150 ml śmietanki 30% * łyżka cukru pudru ( ja dałam zwykły) * 1/5 kostki masła * 3 tabliczki czekolady - w zależności od upodobań własnych mleczna lub gorzka, dużo lepiej się sprawdza polewa do ciast. Do dzieła!!! Śmietankę z masłem podgrzewamy do roztopienia masła i polewamy tym wymieszane z cukrem
sierotka maRysia w kuchnitajskiego ryżu jaśminowego -550ml mleka kokosowego KokoYogo -250ml napoju migdałowego -ksylitol (według preferencji) Dodatkowo -domowy mus morelowy -4 duże morele -400g jogurtu greckiego bez laktozy odsączonego w TEN sposób -woda+ sok z cytryny (do nasączana blatów) -kostka gorzkiej czekolady (do namalowania oczu) -kawałek marcepanu + sok ze świeżego buraka + mąka ryżowa (na język) ZIELONE BISZKOPTY Świeży szpinak
Candy Pandasciągle zimno i deszczowo, pogoda działa przygnębiająco i jak tu rozpalić grilla? Zawsze jednak można w domowym zaciszu zrobić wtedy coś dobrego. Wyjątkowe ciasto, bez pieczenia na ciepłe wiosenne dni, masa z jogurtu, cytrynowej galaretki, śmietanki i bananów, smaku dopełnia gorzka czekolada a agrestowa galaretka i garść winogron to kropka nad „i” ekspresowe wykonanie nie licząc czasu tężenia
Wanilia i Kardamoncierpią. Ja zdecydowanie zaliczam się do pierwszej części osób dlatego dziś podaje przepis na pyszną domową i zdrową chałwę. Czas przygotowania i ilość porcji 5 minut + 30 minut w lodówce. Produkty 200 g sezamu, 2 łyżki miodu, pół tabliczki gorzkiej czekolady, kilka płatków migdałów. Przygotowanie Sezam wsyp do wysokiego naczynia i zmiksuj za pomocą blędera na gładką masę. Następnie
Fit&Fast KitchenKolejne, domowe czekoladki na blogu ;). Tym razem nadziane słodkim kremem kakaowym. Niebo w gębie :) Musicie je zrobić! Są ekspresowe w przygotowaniu ;) Polecam! Składniki: 200 g gorzkiej czekolady 50 g miękkiego masła 2 łyżki mleka 1 łyżka kakao naturalnego 3-4 łyżki cukru pudru Przygotowanie: Masło utrzeć z cukrem pudrem do puszystości. Pod koniec dodać mleko oraz kakao, dobrze wymieszać. Czekoladę
Nastoletnie Wypiekaniefamily:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Domowa wersja znanych batoników bounty :) Składniki: -> 250g wiórek kokosowych -> 1 szklanka kaszy jaglanej -> 3 szklanki wody -> 1-2 laski wanilii -> 1-2 łyżeczki miodu -> 200g czekolady [ 80% kakao] Wykonanie: Kaszę jaglaną zalewamy 2 szklankami wody i odstawiamy na kilka
Jedz zdrowo żyj zdrowo!Wspaniałe wilgotne ciasto czekoladowe wraz z lekkim musem malinowym wykonanym z domowej frużeliny malinowej. Cudowny! Bardzo polecam!! Dla kogo: dla nieprzepadających za tortami na biszkoptach dla fanów czekoladowych ciast dla chcących spróbować zniewalającego połączenia malin i czekolady Składniki na ciasto: 7 małych jajek (lub 6 dużych) 340ml mleka 285ml oleju rzepakowego (lub słonecznikowego) 2,5 szklanki brązowego cukru
Mania Wypiekaniasernikach jest coś, co mnie fascynuje. Z jednej strony nie przepadam za kalsycznym, domowym sernikiem z polewa czekoladową i (najgorzej!) z rodzynkami, a z drugiej strony mamy sernik toffie, sernik Oreo, sernik Snickers, sernik z suszonymi śliwkami w czekoladzie, sernik z Nutellą, sernik z białą czekoladą, i mnóstwo innych serników, które powodują, że na samą myśl o nich cieknie
Zawsze głodna!tego typu rzeczy podchodzimy z dystansem. Są przepyszne, smakują jak domowe (a nawet lepiej niż niektóre domowe i... to wredny, ironiczny przytyk w stronę babci/teściowej - pogromczyni ogórków). Polecamy. "ZIOŁOWO MI" - Od wszystkiego można się uzależnić. Papierosy, alkohol, seks, kawa, herbata, czekolada... A my, na przekór wszystkiemu i wszystkim uzależniamy się zdrowym uzależniaczem - mieszankami z Ziarenkowa. Jedną z tych najbardziej
Wypisz Wymalujmasła 10 dag smalcu 3 duże jajka 1/2 szklanki zimnego mleka 3 pełne łyżki domowej przyprawy do piernika , lub 3 opakowania gotowej przyprawy do piernika www.Skworcu.com.pl 3 łyżeczki sody Dodatkowo: 2 - 3 słoiki powideł śliwkowych Polewa: 15 - 20 dag czekolady 3-4 łyżki mleka 1. W garnku z grubym dnem podgrzewamy masło, smalec, miód i cukier
Apetyczna babeczkapomidorowo-ziołowo-serowe gofry z almette/keczupem i pomidorem Podobno dzisiaj dzień czekolady, nadrobię później. Składniki: 55g mąki 20g startego sera żółtego jajko łyżka rozpuszczonego masła 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 60-70ml soku pomidorowego(dałam domowy + trochę mleka bo miałam za mało) płaska łyżeczka koncentratu pomidorowego sól, pieprz, zioła Mieszamy wszystkie składniki ze sobą i pieczemy w rozgrzanej
More food, love and dreamswypieki. Służy także do powlekania tortów w tzw. "stylu angielskim". Łatwo można wykorzystać ją także do pokrycia domowych babeczek. Efekt gwarantowany! Po wyciągnięciu z opakowania kulkę masy cukrowej ugniatamy chwilę w dłoniach, żeby stała się bardziej plastyczna. W naczyniu do fondue roztapiamy czekoladę (jeśli chcemy pokryć babeczkę białą masą cukrową dobrze jest użyć białej czekolady zamiast gorzkiej, żeby spod spodu
Ciastkozercy