Te malutkie pierożki można wykorzystać na różne sposoby, podawać jako danie główne, dodatek do zup, jak również dodatek do sałatek. SKŁADNIKI: 1 paczka tortellini z mięsem
Kuchnia BeatyNiektórzy pewnie będą zawiedzeni, że nie potraktowałem słodkiego, soczystego ananasa w sposób deserowy. Zamiast tego zaproponowałem mu pikantne i wytrawne towarzystwo. Właśnie - wytrawne, czyli bardzo dobre
zadanie-gotowanieWiosenna sałatka z szynką i jajkiem to świetna propozycja na wielkanocny stół. Sałatka jest szybka w przygotowaniu, robi się ją praktycznie w 15 minut, dlatego jest
e-PrzepisyKulinarneWczoraj ktoś mnie zapytał co poleciłabym na przyjęcie. Kilka dni temu ktoś inny spytał o radę, co przygotować na urodziny dziecka. Wczoraj natomiast zadzwoniła koleżanka i
Codzienna kuchnia niecodziennaZimowa duszona marchewka słoikowa To już powoli ostatki jeśli chodzi o przetwory ..niestety , dla mnie ,bo ja bardzo lubię je robić . Cóż wszystko co dobre
Ogrodnik w podróżyjako wloszczyzna lub jest skladnikiem salatki jarzynowej.Dlaczego surowka pieknosci ? Otoz bez selera nie obedzie sie zadna dieta odchudzajaca czy oczyszczajaca.Kochaja go gwiazdy Hollywood.Wszystko o wartosciach selera znajdziesz tutaj:klik.Przekonajcie sie,ze nie tylko selera naciowego da sie zjesc na surowo.Skladniki na 2-3 porcje:1 duzy seler1 jablkosok z 1 malej cytryny1 lyzka dobrego oleju np. z orzechow wloskich2 lyzeczki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!dodaje się do przystawek czy sałatek. Karczoch nadziewany to zupełnie inna historia. Środek karczocha należy zjeść przy pomocy widelca... Można polać oliwą i skropic cytrynowym sokiem.Najwspanialej smakuje właśnie to nasze nadzienie z sera bądz serów, z tą bułką i czosnkiem. Dlatego je się samodzielnie to warzywo, bez chleba, bez dodatków. Jest bardzo bardzo dobre, zdrowe. Jeśli ktoś ma uprzedzenia
Z Kuchni Do KuchniTrudno wyobrazić lato bez lodów. Są zawsze obok nas w ciągu całego lata, przecież możemy je kupić w dowolnym miejscu, w dowolny czas. Lecz te kupowane
Kuchnia ŁukaszaOd dłuższego czasu miałem ochotę na coś typowo wiosennego - czerpiącego z uroków coraz śmielej poczynającej sobie słonecznej aury. Dzisiaj przemyślenia przeszły w konkrety - stwierdziłem, że idealne
Wyprawy kulinarneżyczę wszystkim zielonym dobrego i miłego dnia :) Przy okazji przypominam przepis na zielone muffinki: http://wszystkojestwglowie.blogspot.com/2014/03/zielone-babeczki.html i podpowiadam małe modyfikacje. Wybrałam tym razem mleko kokosowe, żeby wzmocnić kokosowy smak. Zamiast oleju płynnego dodałam do składników mokrych 2 kopiaste łyżki oleju kokosowego , którego używam już w tej chwili dosłownie do wszystkiego, prócz sałatek. Nie mając świeżego szpinaku
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEczerwonego mięsa, wieprzowiny, makaronów i sałatek. Jest niezwykle uniwersalny. Importer: VININOVA SP. Z O.O. Noble Vines 181 Merlot 2012 Region: Lodi Kolor czerwono-rubinowy. Eleganckie aromaty wiśni, jeżyn i słodkich ziół. Wino w stylu klasycznego Bordeaux Merlot. W ustach okrągłe, wyraźne smaki czarnej wiśni i dojrzałej śliwki, z nutami przypraw. Doskonale zrównoważone taniny, dobra kwasowość. Polecane do pieczonego indyka, włoskich
królestwo garównawiasów), drugi wręcz ekspresowy ;) Polecam ją też na wszystkie rodzinne uroczystości zamiast tradycyjnej, ociekającej majonezem sałatki warzywnej. Zaręczam, że zniknie ze stołu równie szybko, a może i szybciej. Sałatka obiadowa z brązowym ryżem i tuńczykiem porcja w sam raz na imprezę lub dla 4-5 osób na obiad na wynos Potrzebujemy: 2 puszki tuńczyka w dużych kawałkach w sosie własnym(...)fasoli "jaś") 1 średnią paprykę (moja była żółto-zielona) 4-5 ogórków konserwowych (najlepiej lekko pikantnych) 1 pora 1 pęczek szczypiorku 100 g (1 woreczek) brązowego ryżu 5 łyżek dobrego oleju lub oliwy (ja użyłam niefiltrowanego, nierafinowanego i tłoczonego na zimno oleju słonecznikowego, który dał dodatkowo ciekawy, słonecznikowy posmak) przyprawy: biały pieprz, sól (niekoniecznie) Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu
Ratunku obiadProsta,szybka i smaczna surówka doskonała zarówno do rybki jak i innych obiadowych dań.Serdecznie polecam. Składniki: ok 400g białej kapusty 2-3 marchewki 1
Niespełnione zdolności kulinarnedrodzy Państwo fan brazylijskiej piłki nie ogranicza się do słonych paluszków czy chipsów o smaku zielonej cebulki. On ma coś lepszego. Carne do sol które zagryzać będzie z sałatką (trochę zdrowia) i popijać przepysznym lekkim i schłodzonym piwem z kolegami w barze. Jak przygotować? Po pierwsze musimy mieć trochę cierpliwości... (parę dni ale popłaca) Po drugie wygospodarować trochę miejsca(...)grilla na którym będziemy suszyć mięso oraz miskę/talerz gdzie będzie skapować (czy takie słowo istnieje) woda z mięsa. Po trzecie zaopatrzyć się w sklepie mięsnym w duży kawał dobrej wołowiny najlepiej rostbefu oraz w spożywczaku w sól gruboziarnistą. Pre - przygotowanie: Nacinamy nasz kawał mięsa i nacieramy solą ziarnistą (dwie garście). Kładziemy mięso np. na podstawce z grilla
Smaki BrazyliiTyle dobrego z kaszy jaglanej ostatnio było, że się inne kasze zaczną obrażać ;) Uwielbiam kaszę orkiszową. Jest delikatna, lekko słodkawa o orzechowym smaku. Dobrze pasuje do zarówno do dań słodkich, jak i mięs. Bardzo dobrze komponuje się ze smakami włoskimi. Można ją zapiec z mozzarellą, pomidorami i bazylią lub podać jako sałatkę. Kasza orkiszowa, choć zawiera gluten jest tolerowana przez
Kucharzycabakłażanów słodkawa i świeża sałatka z pomidorów i mozarelli. Mozarellę tylko porwałam na mniejsze kawałki, pomidory sparzyłam wrzątkiem, obrałam z niestrawnej skórki i pokroiłam je w grubą kostkę. Bycze serca prawie nie mają pestek, nie puściły dużo wody. Rozrzuciłam pomidory i ser na desce, przyprawiłam pieprzem, grubo skrojonym szczypiorem, cebulką i listkami bazylii. Skropiłam dobrą, mocną, włoską oliwą. Syty obiad
Karo in the Kitchenizraelską. Charakteryzuje ją dobre wygrzbiecenie (czyli łatwo ją filetować), zwarta forma i oliwkowy kolor. Ma delikatne mięso, a rybi zapach, za którym nie wszyscy przepadają, delikatny i nienachalny.Karpia przygotowałam z sosem z czerwonego wina, a inspirowałam się przepisem Pascala Brodnickiego na Karpia winiarza z książki Pascal kontra Okrasa, a podałam go z sałatką ziemniaczaną. Filetowanie karpia okazało się być
Smakowity Blog Kulinarny