devolay z masłem - 18 przepisów

Devolay z masłem i serem 156

Devolay z masłem i serem(z puree ziemniaczane)Skłądniki:(na dwie porcje)Devolay:- 2 duże piersi z kurczaka- 2 paski sera żółtego (6cm-1cm.-1cm)- 2 paski masła (6cm-1cm-0,5cm)- jajko - bułka tarta - pieprz i sól Puree Ziemniaczane:- 4-5 ziemniaków-1 duża cebula - 2-3 łyżki śmietany - 2 łyżki masła

Gotuj Z Muzyką
Devolay (pieczarki i cebulka) 126

pyszny Devolay, który nigdy się nie nudzi. Jak wiemy może on występować w różnych postaciach: z ogórkiem, masłem, serem, pieczarkami etc. Ja wybrałam Devolaya z pieczarkami, cebulą i masłem. Składniki na Devolay (pieczarki i cebulka; 2 porcje): pojedyncza pierś z kurczaka pieczarki około 300 g duża cebula masło mąka bułka tarta jajko Pierś z kurczaka umyć i podzielić na kawałki

Karola gotuje
Devolay z masłem. 321

sól -pieprz -mąka -bułka tarta -jajko Sposób przygotowania: Piersi myjemy, oczyszczamy. Układamy na desce, przykrywamy woreczkiem foliowym i rozbijamy za pomocą tłuczka. Z jednej piersi wychodzi jeden devolay. Posypujemy solą i pieprzem. Masło kroimy w plastry o grubości 1 cm. Plaster kroimy na 3 paski. Jeden pasek masła układamy na brzegu rozbitej piersi i zwijamy devolaya. Następnie obtaczamy

Magia jedzenia.
Mini Devolay z indyka 233

komuniami. Doskonale sprawdzi się jednak również w roli obiadu dla rodziny bez szczególnej okazji. Do przygotowania mini kotletów potrzebujemy: Filet z indyka Masło Czosnek Jajko Bułka tarta Przyprawa do drobiu Ja zdecydowałem przygotować się devolay w wersji mini, dlatego potrzebowałem niedużych porcji mięsa. Małe kotlety są trudniejsze do przygotowania, ponieważ trudniej je dokładnie zawinąć. Mięso myjemy i suszymy. Rozbijamy(...)rozbić je tak, by szerokość i długość były do siebie zbliżone. Mięso nacieramy czosnkem (można ten krok pominąć, w tradycyjnym devolayu czosnku nie ma). Do środka wkładamy kawałek twardego masła i dokładnie zawijamy. Możemy posłużyć się wykałaczką, ale wbijając ją pamiętaj, by nie ułatwiła wyciekaniu masła w trakcie smażenia. Przygotowane kotlety panierujemy mocząc najpierw w roztrzepanym jajku, a później

MarcinChef
DEVOLAY Z SZYNKĄ I SEREM 276

roladki drobiowe wypełnione pysznymi farszami. Jednym z nich jest szynka i ser. Można spotkać się z tradycyjnym farszem czyli pieczarki i ser lub masło i natka pietruszki, które wypływa po przekrojeniu. Te najczęściej podawane w restauracjach. Devolay powinny być smażone na głębokim oleju, dzięki temu nie rozwalają się, mięso jest soczyste, a wierzch chrupiący i złocisty.  ~~SKŁADNIKI~~ duże filety

Kuchnia Paulettes
Kotlety devolay 1434

Kotlety devolay z piersi kurczaka. Jedno z moich ulubionych dań mięsnych. Po przekrojeniu z kotleta powinno wyciekać masło. Wówczas mięso jest wilgotne, soczyste i smaczne. Nie dodaję czosnku do masła, ale jeśli lubicie to można dodać. Więcej przepisów na dania mięsne znajdziecie na moim blogu w zakładce MIĘSA. To właśnie tam jest najwięcej przepisów i pomysłów. Składniki 2 podwójne piersi(...)natką pietruszki, oprószyć solą i wymieszać. Na każdy kotlet ułożyć masło i zawinąć w roladkę. Spiąć wykałaczką. Ja zwijam ściśle mięso i nie spinam. Każdy kotlet obtoczyć w mące, w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiany kolor. kotlet devolay

O kuchni z uczuciem
Devolay w panierce sezamowej 197

całym domu unosił się piękny zapach czosnku oraz pietruszki. Nam bardzo smakował devolay w sezamie, a jak Wam podoba się ten pomysł? A jak Wy przyrządzacie w domu devolaje?  Składniki: 4 piersi z kurczaka  pęczek natki pietruszki  4 ząbki czosnku  2 łyżki masła sól do smaku  pieprz do smaku  mąka do panierowania  sezam

Krakowskie smaki Ani
Kotlet de Volaille 1001

jeden z najpopularniejszych przepisów na pierś kurczaka na świecie. Istnieje mnóstwo pomysłów, które stanowią wariacje na temat tradycyjnej receptury na kotlet Devolay. A ten przepis jest tylko jeden. I zawiera w środku tylko jedno właściwe nadzienie - MASŁO! Składniki: • 4 filety piersi kurczaka • 80 g masła • bułka tarta do panierowania • mąka do panierowania • jajko • sól i pieprz • olej do smażenia PRZYGOTOWANIE

KUCHNIA POLSKA
Kotlet Devolay (de volaille, kotlet po kijowsku) 205

chrupiący z zewnątrz, z rozpływającym się masełkiem w środku kotlet Devolay (de volaille lub "kotlet po kijowsku"). Pycha <3 Najlepiej smakuje z frytkami i surówką z marchewki. Zapraszam do przygotowań!   Składniki na 4 porcje: 4 filety z kurczaka sól, świeżo mielony pieprz  100 g zimnego masła 1 ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę mąka do panierowania 1 rozmącone

My Culinary Art
Kotlet de volaille'a 37075

Następnie obsypać filety solą i pieprzem. Masło mocno schłodzone, pokroić w słupki. Każdy słupek masła, układać na  filecie drobiowym. Zwijać  filety jak  krokiety, spiąć wykałaczkami .Jajko wybić do miski, roztrzepać widelcem z solą i pieprzem. Panierować devolay w mące, jajku i tartej bułce. Smażyć de volaille'a  w głębokim tłuszczu

Kuchnia Danusi
Roladki drobiowe a’la devolay 159

smaczny, obfity obiad. Filety z kurczaka nadziałam pysznym farszem, który zrobiłam z   pieczarek i żółtego sera. Tak przygotowane kotlety porównałam do kotletów de’volay, które nadziewa się masłem, czasami z dodatkiem żółtego sera. Moje kotlety są pyszne. W środku soczyste a na wierzchu mają chrupiącą skórkę. Mam nadzieję, że skorzystacie z tego przepisu     Składniki: 2 duże pojedyncze(...)przykryciem do piekarnika na 15 minut.     Najlepiej smakują podane zaraz po upieczeniu. Chociaż... smaczne s ą również na zimno       Polecam takie roladki a’la devolay i życzę SMACZNEGO! Krys D ziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz

Kuchnia u Krysi
Devolay z piersi kurczaka 597

Kotlet devolay to sposób na przygotowanie kurczaka w inny sposób , niż zwykłe kotlety z panierką . Smak masełka, który wypływa po przekrojeniu devolaya to jest coś przepysznego ;) Dodałam jeszcze pokrojony drobno koperek dla dodania intensywności smaku :)Pomysł zaczerpnięty z klik Składniki dla 4 osób: 2 duże piersi z kurczaka 2 ząbki czosnku 2 łyżki koperku 4 łyżeczki masła 3 jajka

Różne smaki w kuchni
Devolay z piersi kurczaka 266

Kotlet devolay to sposób na przygotowanie kurczaka w inny sposób , niż zwykłe kotlety z panierką . Smak masełka, który wypływa po przekrojeniu devolaya to jest coś przepysznego ;) Dodałam jeszcze pokrojony drobno koperek dla dodania intensywności smaku :)Pomysł zaczerpnięty z WŻSkładniki dla 4 osób:2 duże piersi z kurczaka2 ząbki czosnku2 łyżki koperku4 łyżeczki masła3 jajka do panierkibułka tarta i mąkaok(...)dziury. Doprawiamy filety solą, pieprzem i papryką mieloną do smaku.Ser pokroic na grube paski , koperek drobno posiekac i po kolei , na 4 przygotowane filety nakładac po porcji sera żółtego , masło z czosnkiem i koperek. Zwijac od najszerszej części fileta. Trzeba tą czynnośc zrobic dośc zwarcie , aby podczas smażenia kotlet sie nie rozpadł. Przed smażeniem obtoczyc w jajku i w mące

Słodkości i nie tylko
Devolay z piersi kurczaka. 169

kotlet devolay. Ja dziś zrobiłam je z piersi kurczaka i już żałuję, że jestem po obiedzie. Chciałabym cofnąć czas do momentu gdy przekroiłam devolaya i wypłynął mi mój ulubiony ser żółty... Składniki: filety z piersi kurczaka - ilość w zależności na ile osób się robi. Ja zrobiłam cztery kotlety, czyli potrzebowałam dwie pojedyncze piersi z kurczaka, 2 jajka, masło, ser żółty

W kuchni u Moniki
Devolay z serem i purèe ziemniaczanym 165

Devolay to mój ulubiony kotlet drobiowy lecz wymaga odrobiny cierpliwości przy zawijaniu :)  Pur èe natomiast to jeden z najczęściej podawanych w Polsce dodatków do mięs - delikatne i rozpływające się w ustach...mniam! Składniki na 4 sztuki: 1 podwójna pierś z kurczaka sól, pieprz, papryka kawałek żółtego sera jajko bułka tarta Pur è e ziemniaczane 6 ziemniaków 3 łyżki masła

Alutka-Gotuje