desery - 58579 przepisów (strona:882/3906)

Śmietankowe ciasto podane z macerowanymi truskawkami z miętą 185

Ciasto to jest banalnie proste i genialnie pyszne. Podane z macerowanymi truskawkami z prostego ciasta przeradza się w wykwintny deser. Jest wilgotne i słodkie ale dodatek truskawek i mięty je orzeźwia i sprawia, że mogłabym je jeść, jeść i jeść najlepszym dowodem na pyszność tego ciasta jest to, że piekłam je dwa dni pod rząd na prośbę Ryśka który

sierotka maRysia w kuchni
Sarnyky – ukraińskie placuszki twarogowe 207

sarnyky są przepyszne. Delikatne placuszki, coś w stylu rodzimych racuchów, wykonane z twarogu, jajek i mąki. Idealne na kolację, śniadanie lub jako słodka przekąska. Super sprawdzą się jako deser dla dzieci. Genialne Przeczytać możecie o nich jak i o innych potrawach kuchni ukraińskiej w pierwszym numerze Magazynu Aromat (klik) w napisanym przeze mnie artykule ,, Nie tylko dla barszczu...". Zapraszam! Sarnyky

sierotka maRysia w kuchni
Mleko rozgrzewające z szafranem 265

Hej! Dziś coś w sam raz na jesienne chłody!. Ciepłe mleko... w orientalnym klimacie. Idealne po powrocie do domu gdy jesteście wyziębieni! Dzięki zawartości orzechów nerkowca

Kuchnia PROzdrowotna
Zazie Bistro - Chapeau bas 144

Interesujące połączenie żeberek i słodkości pomarańczy. Oczywiście mięso pierwsza klasa. Sałatka z krewetkami obsmażanymi w pomidorowym pistou, cukinią, serem Gruyere. Świetnie doprawiona sałatka i wybijająca się świeżość mięciutkich krewetek. Deser - tarta tatin z lodami waniliowymi. Ciasto francuskie nadzwyczaj kruche, leciutkie, lody dobrej jakości no i miła niespodzianka - pod lodami są jabłka obtoczone cynamonem. W oczekiwaniu na deser przechadzka

Right Behind The Kitchen
St. Valentino Chleb i Wino w Konopnicy koło Lublina 195

cenach - od 17 do 33 zł. W karcie znajdziemy także parę pozycji rybnych w przedziale cenowym 25 - 29 zł, dwa dania makaronowe za 17 i 19 zł oraz trzy desery za 8, 10 i 14 zł. Standardowo lokal serwuje alkohole piwa, wina i wysokoprocentowe trunki w dobrych cenach.  Oprócz regularnych dań z menu, obsługa lokalu proponuje także inne, niewprowadzone(...)stanie to zaakceptować przez ogólny smak potrawy. I co? I jest dobrze Niestety przez zupę i drugie danie oraz łyk piwa i herbaty nie mieliśmy już miejsca na deser. To uczucie sprawiło, że zacząłem się zastanawiać kiedy następnym razem tutaj przyjadę. No bo  pomimo kilku wpadek  dania były dobrej jakości w akceptowalnej cenie. Na niedzielny obiad w małym

Right Behind The Kitchen
Roztrzepaniec z powidłami śliwkowymi 242

Wypieki Babci Eli nie wymagają rekomendacji. Polecamy przepis i zapraszamy na bloga! 40 min 10 Składniki: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 2 szklanki mąki tortowej 1

Ania i Marcin gotują
Zapiekanka z kurczakiem, brokułami i cukinią 371

Jeżeli lubicie zapiekane warzywa, to ta propozycja jest właśnie dla Was. Przygotowanie tej potrawy jest dość czasochłonne, jednak gwarantuję zadowolenie po jej przygotowaniu i spałaszowaniu:) Brokuł

Ania i Marcin gotują
Murzynek z gruszkami 172

To ulubione ciasto każdego dziecka. Czekoladowy smakołyk z dodatkiem zdrowych i słodkich owoców. Klasyczny murzynek, jest prosty do przygotowania, sprawdźcie sami. 1h 10min 10 Składniki: 5

Ania i Marcin gotują
Placki z dynią i cukinią 133

Jesień to czas, w którym nasz naszych stołach króluje dynia. Można ją przyrządzić na słodko i w sposób wytrawny. Dzisiaj propozycja na na szybkie śniadanie. Placuszki

Ania i Marcin gotują
Muffinki dyniowe 124

Sezon na dynie trwa w najlepsze. Szukacie zastosowania dla swojego pomarańczowego przyjaciela, oto nasza propozycja 30 min 17 szt. Składniki: 2 jajka 1,5 szklanki puree

Ania i Marcin gotują
Nuggetsy w serowej panierce 398

Jeden z ostatnich weekendów spędziliśmy w domu, jak wiecie, jesteśmy tam częstymi gośćmi:) Tym razem, Tata Gabryś stał na straży naszych smaków i zaserwował nam obiad

Ania i Marcin gotują
Puree z dyni 202

To podstawa jesiennych wypieków i potraw. W tym roku króluje na naszym stole. Gotowe pure możecie przechowywać około 4 dni w lodówce, bądź zamrozić. 70 min

Ania i Marcin gotują
Sernik dyniowy 171

Sezon na dynię trwa w najlepsze! Jest ona dostępna po prostu wszędzie. Pierwszy raz użyłam jej robiąc sernik. Z pewnością nie będzie to ostatnie podejście do

Ania i Marcin gotują
Pierogi ruskie 175

Dla mnie jest to najlepsze danie na świecie! Nikt nie robi tak pysznych pierogów ruskich, jak moja mama. Mogłabym je jeść każdego dnia i wiem, że

Ania i Marcin gotują
Placuszki serowe z powidłami 178

Kto nie lubi leniwych pierogów? Nie znam takiej osoby:) Tym razem chciałabym Was zachęcić do zrobienia „leniwych z patelni”, a dokładnie placuszków z białym serem, mąką

Ania i Marcin gotują