cotta to słodkość wywodząca się z północnej Italii. Mocno waniliowy smak idealnie łączy się ze słodkością mango i orzeźwiającymi owocami granatu, smakuje obłędnie i jest świetną propozycją szybkiego deseru z owocami. Składniki: 200ml śmietany 30% 150ml mleka 1/2 laska wanilii 4 łyżeczki cukru 2 płaskie łyżeczki żelatyny Dodatkowo: 1 dojrzałe mango 1 granat Wykonanie: 1. Żelatynę zalać 4 łyżkami
Szalona Kuchnia EwelinyDelikatna, waniliowa panna cotta Panda na wilgotnym, mocno czekoladowym spodzie brownie... Była pyszna, tylko masa cukrowa z lekka nie współpracowała z nią 😂 (dość szybko oczka Pand zaczęły spływać po deserze (bowiem masa cukrowa nie lubi wilgoci). Ale wiedziałam, ze Dzieciaki i tak szybko spałaszują Pandy, także pozostałam przy wykończeniu oczek i uszu masą 😉 Maleńkie cake popsy Panda - z przepisu
Słodko-Słony Świat Ilonybanany mile widziane o tej porze Zamiast maślanki możecie dodać mleko krowie, migdałowe. Będzie pysznie! Zimny, niezbyt słodki shake wiśniowy na maślance poleca się na drugie śniadanie lub deser. SKŁADNIKI: 2 szklanki maślanki szklanka mrożonych wiśni, bez pestek 3-4 spore łyżki lodów śmietankowych Szklanka ma u mnie pojemność 250 ml. Wiśnie mrożone bez uprzedniego rozmrażania. PRZYGOTOWANIE: Wszystkie składniki umieszczam
Zasmakuj Kuchnipada znowu! Na taka pogodę najlepsze są domowe wypieki z dyni. Jest ciepło, a aromat pieczonego ciasta po prostu doprowadza do zawrotu głowy. Wypieki z dyni to typowe jesienne desery do popołudniowej kawki. Do ciast z dynią używam zarówno świeżej dyni jak i dyniowe puree. To warzywo sprawdza się w obu przypadkach. Dyniowe ciasto z rozdrobnioną dynią
codojedzeniaGospochy . Dla niektórych być może jest to zwykła szklanka, ale jednak dla mnie prezentuje się naprawdę fantastycznie i przyjemnie trzyma się ją w dłoni. Pucharki wzięłam z myślą o deserach, które często nie mam zwyczajnie, w co upchać i w czym ładnym podać. Klasyczne, z masywną nóżką, o pojemności 350 ml. Dla mnie w sam raz. Ostatnia rzecz z tego
Zdrowie na języku :PPyszny jesienny deser dla dużych i małych, czyli pieczone jabłka z masłem orzechowym, cynamonem i syropem klonowym. Do przepisu wykorzystałam jabłka Chapnion, jednak możesz wykorzystać dowolną odmianę. Poniżej możesz obejrzeć film krok po kroku jak przygotować zapiekane jabłka. Składniki: 4 duże jabłka 2 łyżeczki cynamonu 4- 5 łyżek masła orzechowego 6 łyżek syropu klonowego lub miodu 2 łyżki oleju kokosowego
KukuleczkiChyba nie ma nic lepszego niż wilgotnie i ciut zakalcowate oraz mocno czekoladowe ciasto?! Przynajmniej dla mnie, bo co jak co, ale czekoladowe desery wielbię najbardziej! Tu dodatkowo z dynią, która odpowiada za mięsistość i wilgotność, a także za subtelny smak. Pachnące gałką muszkatołową i cynamonem. Boskie! ❤️ brownie, forma okrągła 22 cm: 1 szklanka puree z pieczonej dyni (około
Kraina Miodem PłynącaWeekend tuż tuż, a ja nie mogłam się oprzeć kolejnemu sernikowi 😉 Tym razem mam dla Was aksamitny, karmelowy sernik na zimno, który zaspokoi Waszą chęć na
Mostek w kuchnitwaróg zapraszam po pomysł Placki z twarogu na sernik, delikatne, lekko słodkie, podane z cukrem pudrem, miodem, dżemem lub czekoladą na gorąco/polewą to idealny pomysł na deser, śniadanie lub przekąskę w ciągu dnia. Idealne na ciepło, pyszne! Z dodatkiem mąki pszennej i kukurydzianej (stąd kolor;), bez proszku do pieczenia. Polecam także dodatki, do placuszków można śmiało dodać rodzynki
Zasmakuj KuchniMakarony świata" Beaty Pawlikowskiej, to nie tylko przepisy, opowieści z rożnych zakątków świata. Poznamy Makaron Długowieczności, który podawany jest w Chnach, indonezyjską zupę kokosową "laksa" z makaronem, oraz cejloński deser z makaronem i lodami (tu połączenie naprawdę oryginalne, takie nie przyszło by mi do głowy;)). Jest też słynne tajskie pad thai i tybetańska zupa "thupka" z ręcznie robionymi kluskami :-) Ciekawie
kruche babeczkimasła. Nakładamy na patelnię jednakowej wielkości placuszki. Smażymy na złoty kolor z obu stron Artykuł Puszyste i proste pancakes, pankejki pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkusezonowe: torty malinowe, karmelowe i czekoladowe, w kształcie pociągu - czy ula, serniki orzechowe, kajmakowe i dyniowe, ciasta straciatella, makowce i szarlotki, florentynki, muffinki i ptysie, bezy i zapiekany deser lodowy, pralinki, ciasteczka. Jest z czego wybierać! Prawda, że wszystko wygląda apetycznie? Składniki na przedstawione smakołyki są łatwo dostępne, więc nie musimy latać i szukać nie wiadomo czego. Każdy produkt jest
Di gotujemłodego jelenia z dodatkiem ryby, w sosie kaparowym. Klopsy podane z zielonym orkiszem i marchewką. Bardzo ciekawe i warte uwagi danie. Maliny ze Szwajcarii Mazurskiej – idealnie mało słodki deser z własnymi malinami i serkiem z mleka miejscowych krów. I oczywiście domowe nalewki, oraz herbata z kwiatów czarnego bzu z miodem i cytryną. Gospodarstwo Rybackie Sp. z o.o. Z siedzibą
królestwo garówmenu, ponieważ taka różnorodność powinna przekonać nawet małego niejadka. Prawda, że wszystko wygląda apetycznie? Jednakże ta książka to nie tylko ponad 100 różnorodnych propozycji śniadań, koktajli, dań głównych czy deserów. To również mnóstwo podpowiedzi dotyczących urozmaicania i łączenia potraw. Wszystkie informacje, porady i wskazówki są bardzo czytelnie ujęte i wyjaśnione w sposób bardzo zrozumiały. Podsumowanie: Moja dieta nie zawsze
Di gotuje