Dobrze mieć trochę słodkości w swoich zapasach na zimę. Taką galaretkę możemy jeść prosto ze słoika, nakładać na chleb, dodawać do herbaty, deserów, lodów, robić z nią koktajle… Na galaretkę nadają się wszystkie gatunki winogron, z ciemnych wychodzi ciemna galaretka Co potrzeba: Winogron, Cukier, Żelfix lub dżemix Wykonanie: Winogron płuczemy, pozbawiamy zgniłych części, wkładamy do sokownika w całości razem
Bułka z ChlebemBardzo efektowny deser w sam raz na święta Bożego Narodzenia – choinka z ciasta francuskiego z dodatkiem Nutelli. Bazą choinki jest nadziewana gruszka oplatana ciastem francuskim, oczywiście posmarowanym Nutellą. Polecam przepis, ponieważ nie jest pracochłonny i jest dość łatwy w wykonaniu, a takie choinki prezentuje się na stole bardzo dostojnie. Składniki : 2 płaty ciasta francuskiego 5 łyżek Nutelli
tyfranboxSernik na zimno pachnący cytryną przygotowałam na spodzie z biszkoptów. Żeby był gładki i smaczny, warto zrobić go z twarogu sernikowego dobrej jakości.
Przepisy KulinarneMakaron spaghetti w sosie śmietanowo serowym z kurczakiem i warzywami. Przygotowanie: 30 minut Koszt: tanie Ostatnio dzieliłam się z Wami przepisami na desery, dlatego dzisiaj trochę od tego odpoczniecie i mam dla Was propozycję pysznego obiadu. Makaron spaghetti nie musi być używany tylko do sosu bolońskiego, tak jak każdemu się kojarzy te danie. Dzisiaj dodałam go innego sosu również
zdrowo i aktywnieMakaron spaghetti w sosie śmietanowo serowym z kurczakiem i warzywami. Przygotowanie: 30 minut Koszt: tanie Ostatnio dzieliłam się z Wami przepisami na desery, dlatego dzisiaj trochę od tego odpoczniecie i mam dla Was propozycję pysznego obiadu. Makaron spaghetti nie musi być używany tylko do sosu bolońskiego, tak jak każdemu się kojarzy te danie. Dzisiaj dodałam go innego sosu również
Zdrowie i pysznie na talerzujest idealne dla wszystkich fanów tart, serników oraz kawy, ponieważ obecność masła z tym dodatkiem świetnie podkręca kakaowe oraz cynamonowe nuty. Kto by powiedział, że będziemy zadowolone z kawowych deserów?! Jak widać wszystko jest smaczne odpowiednio podane 😎 Składniki: Kruchy spód (śr: ok 25 cm) - 200g mąki ryżowej - 200g mąki gryczanej - 100g słodu ryżowego - 50g ksylitolu - 60g oleju
Candy PandasPrzepis na te ciasteczka jest banalnie prosty, a ciacha wychodzą przepyszne. Baaardzo maślane, kruche, z delikatnym cytrusowym posmakiem i z przepyszną żurawiną w środku. Jeśli Wasze
Smaki Arminekawa lungo, której zaparzanie przedłuża się, a w jej przygotowaniu zużywa się więcej wody (ok. 60 ml). Mocha, czyli kawa z czekoladą To kawa, którą dobrze jest pić na deser. Jak zrobić kawę mocha? Wystarczy do espresso dodać nieco czekolady, a następnie zalać ją ciepłym mlekiem, tak jak w przypadku, gdy przyrządzamy latte. Dodatkowo, bezpośrednio przed podaniem, na powierzchnię kawy
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnewarunkach i idealnie nadaje się do zrobienia przetworów. Ja proponuję marynowaną dynię z cudownym smakiem słodkich pomarańczy. Dynia w mojej wersji to świetny dodatek do mięsnych dań jak i deserów. Składniki: 2kg obranej dyni 1,5 szklanki cukru 30g kwasku cytrynowego 18ml aromatu pomarańczowego Wykonanie: 1. Miąższ z dyni pokroić w kostkę 1 x 1 cm i przełożyć do dużej
Szalona Kuchnia EwelinyMocno czekoladowy deser z chrupiącymi kawałkami ciasteczek, polany masą kajmakową z pewnością zadowoli podniebienia fanów totalnej słodkości. Składniki: 40g herbatników 1 budyń czekoladowy 500ml mleka 2 łyżki cukru 8 łyżek masy kajmakowej 2 łyżki krokantu 1 łyżka płatków czekoladowych Wykonanie: 1. Herbatniki pokruszyć i wsypać na dno pucharków. 2. Budyń i cukier wymieszać w 1 szklance mleka, resztę zagotować. Następnie
Szalona Kuchnia Ewelinywskaźniki kontrolne: zasilanie i podgrzewanie Wyświetlacz temperatury „Ready” Duża powierzchnia grillowania: 23 x 29 cm Uniwersalny, może być użyty do np. panini, steków, ryb, warzyw, jaj i deserów Zasilanie napięciowe: 220-240 V, 50/60 Hz Pobór mocy: 2000 W Wymiary urządzenia (szerokość x wysokość x głębokość) : 340 x 145 x 320 mm Waga urządzenia: 3,60 kg Skoro już
Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według SylwiiStrrraszności ciąg dalszy! Tym razem pora na coś słodkiego 😉 Dziś mam dla Was przepis na wiedźmie paluchy! Wiedźmie paluchy to kruche, maślane ciasteczka, które wprost rozpływają
Mostek w kuchniwindow.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto 3 bit to zdecydowanie moje ulubione ciasto bez pieczenia. Śmiem podejrzewać, że większa część czytelników również uważa, że ciasto 3 bit to najlepszy i praktycznie najprostszy deser jaki miało okazje zjeść Ciasto składa się z kilku warstw herbatników pomiędzy którymi znajdują się masa krówkowa, krem budyniowy oraz bita śmietana posypane warstwą startej czekolady. Niebo w gębie! Ciasto
To Musisz Wiedzieć