jeżynowy Dżem z jeżyn to smak dojrzałego lata zamknięty w słoiku. Ten słodki przysmak wzbogacony smakiem skórki cytrynowej i korzenną nutą goździków będzie idealnym dodatkiem do kanapek, ciast i deserów. Dżem jeżynowy jest naprawdę prosty do przygotowania, gwarancją sukcesu są świeże i dojrzałe jeżyny. Składniki potrzebne na dżem jeżynowy (porcja na 4 małe słoiki): 1 kg dojrzałych jeżyn
Gotujemy i jemyMurzynek, polska konkurencja dla amerykańskiego brownie Murzynek to ciasto czekoladowe, które gościło na polskich stołach zanim pojawiło się amerykańskie brownie. Murzynek może z powodzeniem konkurować z tym deserem. Jest wilgotny, bardzo aromatyczny, łatwy do przygotowania i daje wręcz nieograniczone pole do słodkich eksperymentów. Oto tradycyjny przepis na murzynka pochodzący z lat 80. ubiegłego wieku. Ta klasyka nigdy się nie starzeje
Gotujemy i jemysurowo, można z nich zrobić wino lub ocet winny. Oczywiście z winogron można przygotować sok na zimę, ale także galaretkę. Taka winogronowa galaretka świetnie sprawdzi się w wypiekach i deserach jako słodko-kwaśny dodatek do tortów, ciasteczek i pierników. Oto przepis na na galaretkę z winogron
Gotujemy i jemykrólują szarlotki i jabłeczniki. Tym razem proponuję szarlotkę na kruchym cieście z pianą oraz kruszonką na wierzchu. To ciasto jest naprawdę doskonałe – idealnie nadaje się do podania jako elegancki deser
Gotujemy i jemyPyszny, pożywny “ Koktajl z burakiem, bananem i imbirem ” na mleku roślinnym z delikatnymi i słodkawymi orzechami nerkowca . Idealny na drugie śniadanie. Sprawdzi się również
Moja DelicjaLukier Składniki wymieszać na gładki lukier. Polukrować ostudzone ciasto. Artykuł Pyszne ucierane ciasto ze śliwkami, kruszonką i lukrem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkumowa? O bananach! Znany od ponad 3 000 lat banan obecnie jest jednym z najpopularniejszych owoców na świecie. Spożywany samodzielnie, często używany jest również jako dodatek do deserów oraz potraw. Co w takim razie potęguje popularność banana? Wpływ na to ma wiele czynników. Jednak głównym jest dostępność. Produkują go Indie, Chiny, Ekwador, Brazylia, Kolumbia. Warto jednak pamiętać, że część
Fleksitarianizm.plmaliny i borówki, pierwsze sezonowe jabłka, do tego maślane, chrupiące ciasto francuskie i mamy gotowy przepyszny strudel. Idealnie komponuje się z kulk ą lodów lub kleksem bitej śmietany. Deser wprost idealny ;) Przy okazji zapraszam Was na wcześniejszy przepis na strudel z jabłkami z rodzynkami i orzeszkami piniowymi. Smacznego! SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 jabłko
La grande e la piccola cuocaczęści. 5. Na spód blaszki wykładamy pierwszą warstwę herbatników, na to jedną część masy śmietanowej, a na nią znów warstwa herbatników i tak do wykończenia herbatników i masy. Deser schładzamy w lodówce co najmniej przez 3-4 godziny, a najlepiej przez noc aby herbatniki dobrze zmiękły. Smacznego
Gotowanie...to proste !Ciasto czekoladowa śliwka Pyszne dwuwarstwowe ciasto na bazie biszkoptu kakaowego z delikatnym musem śliwkowym. Rewelacyjny deser, który z pewnością zasmakuje wszystkim gościom i domownikom. Polecam! Składniki: Składniki na ciasto: 3 szklanki mąki 1,5 szklanki cukru 1 szklanka oleju 3 jajka 1,5 szklanki mleka 4 łyżki kakao 2 łyżki powideł śliwkowych 1,5 łyżeczki sody
Blog z Apetytemprzygotowania ich z tego przepisu. Są naprawdę bardzo smaczne! W przepisie podaję zamienniki do przygotowania ich w wersji dla osób na diecie bezmlecznej. To dobry pomysł na domowy deser lub przekąskę do szkoły, pracy albo na piknik – tak ładnie, wiosennie się zrobiło. PROSTY PRZEPIS NA CIASTECZKA Składniki: 4 szklanki mąki pszennej – ja użyłam orkiszowej jasnej typ 700 2 szklanki mąki
Dorota Smakuje