desery - 58579 przepisów (strona:1422/3906)

Karmelowy sernik na zimno 101

Weekend tuż tuż, a ja nie mogłam się oprzeć kolejnemu sernikowi 😉 Tym razem mam dla Was aksamitny, karmelowy sernik na zimno, który zaspokoi Waszą chęć na

Mostek w kuchni
Quinoa z warzywami i tahini – wegańska potrawka bezglutenowa z komosy ryżowej 120

zwłaszcza ukochanej trójcy: jaglanej, gryczanej niepalonej i komosy ryżowej. Uwielbiam przyrządzać z nich mało fotogeniczne potrawki, dodawać do sałatek i do zup. Łączę je z warzywami, dodaję do owocowych deserów czy koktajli. Tym razem przygotowałam wersję idealną na lunch do Read More Artykuł Quinoa z warzywami i tahini – wegańska potrawka bezglutenowa z komosy ryżowej pochodzi z serwisu flymetothespoon - blog kulinarny

Flymetothespoon
Sernik borówkowo-cytrynowy 169

Gorąco więc na deser sernik na zimno jest w sam raz. Na blogu duży wybór i można robić co rusz inny korzystając z sezonowych owoców. Tym razem mam dla Was sernik z borówkami. Do masy zamiast żelatyny dodałam galaretkę cytrynową. Do borówek dobrałam niebieskie galaretki ale mogą być dowolne i pobawiłam się w warstwy by sernik pięknie prezentował się

Monia miesza i gotuje
Dżem truskawkowy z octem balsamicznym i wanilią 151

Połączenie truskawek z octem balsamicznym jest dość popularne na Wyspach Brytyjskich, gdzie delikatnie przesmażone, wciąż jędrne truskawki są zalewane odrobiną octu i podawane w tej formie jako dodatek do deserów. Ta kombinacja smaków intrygowała mnie od dawna, a kilka miesięcy temu wpadłam w internetowych otchłaniach na taki właśnie dżem! Do tego wszystkiego dorzucam wanilię. Kolejny poziom truskawkowego nieba osiągnięty

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Naleśniki z malinami i serkiem mascarpone 121

letnim często je mrożę). Przygotowuję je wtedy z samymi owocami lub też z dodatkiem twarogu czy serka mascarpone. Słodkie naleśniki możemy podawać na obiad, kolację, podwieczorek czy nawet jako deser. Na pewno wspaniałym smakiem i prostotą zaskoczymy każdego. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na naleśniki . Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mleka 2 jajka 1 szklanka wody gazowanej

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
ORZEŹWIAJĄCA SAŁATKA Z ARBUZA 99

Prosta sałatka z arbuza z dosłownie 3 składników – idealny deser na letnie upały. Sprawdzi się również jako dodatek do dań z grilla. Simple watermelon salad made of 4 ingredients – perfect dessert for summer heat. Also works well as a side dish for grilled dishes. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 0,5 średniej wielkości różowego arbuza 0,5 średniej wielkości

SandraFrej.com
Naleśniki z frużeliną 82

Bogactwo letnich owoców zachęca nas do wszelakiego rodzaju deserów i potraw z ich udziałem. Ostatnio zrobiłam pyszne naleśniki z frużaliną wiśniową i jagodową. SKŁADNIKI: naleśniki: 1,5 szkl. wody gazowanej 1,5 szkl. mleka 2 szkl. mąki 2 jajka szczypta soli masło klarowane lub olej do smazenia frużelina : 30 dag. jagód bądź. innych owoców(można użyć mrożonych,bądź ze słoika

Kuchnia Beaty
babeczki kopce kreta 108

Kakaowe babeczki z bitą śmietaną i bananami. Zapraszam po mini wersję popularnego deseru.   Składniki na babeczki: 1 jajo, 1/4 szklanki maślanki, 1/2 szklanki mleka, 1/2 szklanki cukru, szczypta soli, 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 szklanka mąki tortowej, 2 łyżki kakao. Składniki na krem: 500 ml śmietanki 30%, 2 łyżki cukru pudru, 2 łyżeczki

Słodki Zakątek
Jak smacznie i zdrowo przygotować kaszę i ryż? 292

Ciebie moje ulubione pomysły na wykorzystanie niektórych kasz lub ryżu. Są wśród nich takie, które smakują także wyśmienicie na słodko. Kasza jaglana Dzięki swojej delikatności doskonale nadaje się do deserów. Możesz z niej przygotować budyń jaglany, krem do ciasta, a także jaglane bounty. Nie musisz jednak szukać wydumanych przepisów. Czasami wystarczy po prostu ugotować kaszę na mleku lub napoju roślinnym

Fabryka pomysłów
Wiśnie drylowane – kuchnia podkarpacka 110

przede wszystkim zachwycają intensywnym smakiem. Zalane słodkim sokiem bez dodatku wody tracą kwaśność, ale ich smak nadal jest ostry i wyrazisty. Świetnie sprawdzają się jako dodatek do ciast i deserów, a zimą dzieci chętnie zajadają się nimi prosto ze słoika. Zarówno sok, jak i owoce, są znacznie bardziej intensywne w smaku niż w przypadku wiśniowych kompotów. Robiłam je w ubiegłym

Trzeci talerz
Ślimaczki drożdżowe z budyniem 112

Ciasto drożdżowe jest dobre o każdej porze, na śniadanie, deser czy podwieczorek. Kubek ciepłego mleka czy szklanka kawy i nic więcej do szczęścia nie trzeba.  SKŁADNIKI Ciasto: 25 g drożdży, 80 ml ciepłego mleka, 3 łyżki cukru, szczypta soli, ok. 200 g mąki, 2 żółtka, ¼ szkl. oleju Masa budyniowa: 1 budyń waniliowy, 350 ml mleka, 1 łyżka cukru Kruszonka

słodki bratek
Niezbędne małe AGD w każdej kuchni 86

Małe AGD to różnego rodzaju elementy wyposażenia kuchni, bez których trudno wyobrazić sobie wygodne w niej funkcjonowanie. To właśnie takie drobne sprzęty ułatwiają przygotowywanie posiłków i deserów, a ekspres do kawy – przyrządzanie napoju bogów w różnym wydaniu. Małe AGD w Twojej kuchni Do swojej nowej kuchni warto zakupić dobrej jakości blender z ostrzem typu S. Taki sprzęt przyda się

Trochę smaku
kasza manna z jagodami... 147

lekkiego zagęszczenia. Wlać na kaszki manny, posypać świeżymi jagodami, wystudzić i zajadać - smaki z dzieciństwa z wakacji u babci to właśnie taka kaszka manna z jagodami, malinami, wiśniami, najlepszy deser na lato..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasteczka kokosowe z bananem 252

ekspandowanego? Amarantus ekspandowany ma łagodny smak i lekko orzechowy zapach, dzięki czemu sprawdza się idealnie w daniach zarówno na słodko, jak i na słono. Można go dodawać do jogurtów, deserów, placków, a nawet sałatek i zup krem. Świetnie sprawdza się również jako dodatek do ciasteczek. Ziarna amarantusa mają wysoką zawartość błonnika, żelaza oraz magnezu. Jeśli szukacie więcej inspiracji na ciasteczka

Kulinarne Przeboje
Tartaletki z czerwoną porzeczką i nutą kokosa 115

Pyszne kruche tartaletki, ze świeżymi, orzeźwiającymi i kwaskowymi porzeczkami oraz wyczuwalnym, delikatnym smakiem kokosa są doskonałym pomysłem na lekki deser w gorące letnie dni. Składniki: Ciasto kruche: 2 szklanki mąki pszennej 140g masła ekstra 1/2 szklanka cukru pudru 2 żółtka Kokosowa beza: 5 białek 4 łyżki cukru pudru 1 łyżka octu winnego 4 łyżki wiórków kokosowych 500g czerwonej porzeczki

Szalona Kuchnia Eweliny

Proponowane wyszukiwania