bardziej, że moje dzieci oszalały na ich punkcie ;) Do przygotowania moich popsów wykorzystałam proste babeczki waniliowe . Można upiec je nawet 2 dni wcześniej albo wykorzystać kilka, które zostanie po deserze ;) Z wniosków mogę się z Wami podzielić kilkoma radami: Ciasto na popsy warto zmiksować blenderem, kruszenie w rękach nie daje takich dobrych efektów. Ciasto pokruszone rękami dalej ma większe kawałki
Ciastkozercyświąteczny przepis, ale smakowita gratka dla tych, którzy nie przepadają za słodkimi sernikami czy drożdżowymi babami pełnymi bakalii. Moja propozycja to owsiane ciasto z jabłkami i kremem daktylowym, czyli deser, który można jeść bez większych wyrzutów sumienia, ponieważ zawiera minimalną ilość cukru i tłuszczu, a w środku skrywa nasze pyszne, zdrowe i pełne witamin Jabłka Grójeckie. Parę słów o Jabłkach
Kulinarne przygody GatityChoć sama chałwa wcale mnie nie kusi to bardzo lubię jej smak w przeróżnych ciastach oraz deserach. A że już od jakiegoś czasu leżał i leżał jej zapas, więc pomyślałam o pysznej, mocno chałwowej babce! Trochę pokombinowałam ze składnikami i z zaciekawieniem oczekiwałam efektu, który szczerze przyznam - przerósł moje oczekiwania! To jedna z najlepszych babek i naprawdę jestem dumna
Di gotujeposzukiwaniu nowych smaków i świątecznych przepisów przygotowałam po raz pierwszy w życiu paschę wielkanocną. Pascha to deser przygotowywany z mleka lub twarogu z dodatkiem masła, żółtek i bakalii pochodzący z kuchni rosyjskiej. Najczęściej twaróg łączy się z surowymi żółtkami, znalazłam jednak przepis w którym stosuje się ugotowane żółtka
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Makowiec to prawdziwa klasyka połączona z tradycją wśród polskich ciast. Makowiec drożdżowy to ciasto idealne na każdą okazje, począwszy od świąt a skończywszy na deserze do kawy. Makowiec z tego przepisu wychodzi delikatny, wilgotny, puszysty - cudowny. Najlepszy Makowiec Drożdżowy (Rolada Makowa Drożdżowa) - Składniki (na ok. 2 dość duże makowce): 600 g mąki pszennej 250 ml mleka 100 g masła
Słodka StronaWszyscy pieką babki i mazurki a ja poszłam na łatwiznę i zrobiłam paschę daktylowo- orzechową. Niestety nie mam specjalnej foremki na paschę i robiłam ją w
Smaki ArmineBabka z labnehem to moja modyfikacja czekoladowego ciasta z Palestyny. Modyfikacja polegała na tym, że wywaliłam połowę cukru i nie robiłam syropu, bo to ma być
ladykitchenciemnieje z czasem. Więc nie przejmujmy się zmianami, a delektujmy smakiem. 7. Wykorzystanie owoców po nalewkach do ciasta - wiśnie, czereśnie, truskawki Owoce z nalewek można wykorzystać do ciast i deserów. Nadają się do tego w szczególności wiśnie, czereśnie i truskawki. A do jakich ciast? Ot, przykładowo do mufinek - przepis tutaj i po kliknięciu w zdjęcie. 8. Wino - bimber - nalewki
dobra gospodyni dom wesołym czyniKupując Kasię w okresie od 21.03 do 21.04 przyczyniacie się razem z Kasią do czynienia dobra! Szkoły i świetlice objęte akcją Pajacyka będą zapewniały potrzebującym dzieciom obiady, podwieczorki i desery. Jest to walka z częstym problemem jakim jest niedożywienie dzieci w Polsce. KUPUJĄC -> POMAGASZ Dołącz i Ty! KLIKNIJ –> WIELKA MOC POMAGANIA SKŁADNIKI: ( blacha 24 x 28 ) BISZKOPT: *jajko
Ostra na Słodkoprzyjemność A jeśli nie lubicie herbaty z syropem, to sięgnijcie po cytrynki . Całe plasterki cytryn z żurawiną lub z rumem w syropie miodowym, to idealny dodatek do herbaty lub deserów. I znów naturalny skład, bez konserwantów, syropu glukozowo-fruktozowego, sztucznych aromatów i barwników. Cytryny pochodzą z upraw ekologicznych z certyfikatem Bio i nie są niczym pryskane, woskowane i nasączane
Słodkie okruszkiTort bezowy to deser, który idealnie sprawdza się na wszelkiego rodzaju przyjęciach i uroczystościach. Dzisiejsza wersja to pyszny i efektowny torcik bezowy z delikatnym kremem czekoladowym i świeżymi owocami. Jego przygotowanie dobrze jest rozłożyć w czasie i upiec blat bezowy przynajmniej dzień przed planowanym złożeniem tortu. Dajemy mu wówczas czas na odpowiednie wysuszenie. Czekoladowy krem przygotowujemy tylko
cool and mintypołączenie królestwa zwierząt i roślin; kwiaty pomarańczy, zapach ziem Kampanii oraz cukier, aby uczcić słodycz piosenek syreny. Partenope po otrzymaniu wszystkich tych prezent ów , mieszała je, tworząc ten wyjątkowy deser. Zapraszam Was na dzisiejszy przepis na tradycyjn ą Pastiera Napoletana, ciasto, bez którego wielu Włochów, nie wyobraża sobie świąt Wielkanocnych. SKŁADNIKI Kruche ciasto
La grande e la piccola cuocaostudzoną polewą smarujemy ciasto i posypujemy posiekanymi orzechami i podprażonymi płatkami migdałów. Artykuł Stefanka z kremem kawowo-kajmakowym, bez pieczenia pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkupudrem, dodajemy po łyżce budyniu i miksujemy na gładką masę. Masą przekłądamy placki ciasta. Artykuł Karpatka – ciasto z kremem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnku