Sos karmelowy

Sos karmelowy

Sos karmelowy

28.10.2018 Wspaniały dodatek do ciast,deserów,lodów. Można przechowywać w zamkniętym pojemniku do 2 h w lodówce. Kiedy zastygnie robi się bardzo gęsty jak masa kajmakowa. Można używać również do smarowania tostów. Składniki 200 g dobrego masła 3/4 szklanki brązowego drobnego cukru 2 łyżki wody 1/4 łyżeczki soli 1/2-3/4 puszki mleka skondensowanego słodzonego W rondelku rozpuszczamy masło … Czytaj dalej Sos karmelowy czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu gotuj ze mną

Autor

alina jasińskaalina jasińska

Piszę bloga o moim domowym gotowaniu. Poszukuję inspiracji,cały czas wprowadzam do mojego jadłospisu różne nowości.Dzielę się tym z innymi.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, ciasto, deser, tosty, desery, ciasta z masa

Inne przepisy z gotuj ze mną

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.