Koktajle wiosną i latem to moje ulubione desery, chociaż przyznam, że równie często przygotowuję je na drugie śniadanie. Dzisiaj klasyka truskawka, która zagościła już na naszych bazarkach. Koktajl ten idealnie smakuje dobrze schłodzony jednak można podawać go od razu po przygotowaniu. Koktajl truskawkowo miętowy na maślance Składniki : 600 g truskawek spora garść listków mięty - świeżej około
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkisezonu na krótkie sukienki i okulary przeciwsłoneczne. To wszystko wiąże się z tym, że mniej czasu spędzam w domu i moje życie nabrało rozpędu. Rano jak co dzień szybkie śniadanie, pakowanie torby na siłownię i biegiem na trening, potem już czas biegnie bardzo szybko, Młody wraca ze szkoły, a na stole czeka gotowy obiad, bo i on ma codzienny
Blondynka Gotujeszprycy, wsypując pomiędzy orzeszki. Kompot z rabarbaru Kompot z rabarbaru to moje dzieciństwo, to klasyka, którą zdecydowanie warto odtworzyć, kiedy tylko w Owsianka chałwowa Kiedy mam ochotę na słodkie śniadanie, najczęściej pada właśnie na owsiankę. Jest pyszna i sycąca. Lody brzoskwiniowe Lody brzoskwiniowe z dwóch składników ? Wydawałoby się niemożliwe, a jednak Kremowe i mocno Sernik na zimno ” Oreo
NiePieprz.pldomową konfiturą, jogurtem, sezonowymi owocami oprószone cukrem pudrem lub… z czym kto lubi. Puszyste racuchy drożdżowe wyglądają niczym pączki. Dla dzieci i dorosłych, na każdą porę roku, na śniadanie, obiad, czy kolację. Na poprawę humoru… i nie tylko. Gorąco polecam i życzę smacznego. Wydrukuj przepis The post Puszyste racuchy drożdżowe appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkoPyszny omlecik na śniadanie z kurczakiem i brokułem. Uwielbiam omlety z każdymi dodatkami, najlepsze są z owocami Omlet z kurczakiem i brokułami Składniki: jajka - 7 szt. brokuł mały - 1 szt. filet z kurczaka - 350 g oliwa
Kuchnia Danusinajszczerszą. Aby chłodnik był po mojemu na maśle udusiłam botwinkę ze szparagami i szalotką. Wymieszałam z rzodkiewką, startym ogórkiem i jogurtami. Doprawiłam i odstawiłam na noc. A rano, na śniadanie zjadłam chłodnik. I nie mogłam się od niego oderwać! To chyba najlepsza rekomendacja! :) Składniki (na 4 porcje): 500 ml jogurtu naturalnego 500 ml jogurtu greckiego pęczek botwiny pęczek
Mango Papajalunch, na obiad i na kolację. Pizzomaniacy zjedzą ją nawet na śniadanie. Ta pizza ze szparagami i jajkiem była gotowa w 30 minut. Gotowe ciasto na pizzę znacznie skróciło czas spędzony w kuchni (ale to domowe zawsze będzie najlepsze!) . Wegetariańska, lekka i optymistycznie zielona. Szybka i sycąca wiosenna pizza z tylko kilku sezonowych składników. Pierwsze wrocławskie upały, kilka ważnych
Karo in the Kitchenciepło, pojawiły się sezonowe warzywa i aż zal nie wykorzystać ich do przygotowania pięknych pudelek z jedzonkiem do pracy. Mam nadzieje, ze spodoba się Wam moja dzisiejsza propozycja ;) Zapraszam! Śniadanie : Sałatka z jajka z tuńczykiem, cebulką, pomidorkami, ogorkami i oliwkami z majonezem z dodatkiem ostrego sosu chilli - sriracha (inspiracja Filozofia Smaku ). Lunch : Kasza gryczana ze szparagami i sosem sojowym
Codzienne Gotowanieobrać i pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, oskrobać. Oddzielić białka od żółtek. Białka pokroić w kostkę i zostawić na później. Z żółtek zróbcie pastę jajeczną, będzie pyszne śniadanie. Do garnka wlać wodę, dodać marchew, piersi indycze pokrojone w cienkie paseczki, vegetę. Zagotować i doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować 5 minut, następnie dodać groszek i szparagi
Kuchnia PokoleńZapraszam na super bułeczki-babeczki. W sam raz na śniadanie. Super smakują z dżemem czy żółtym serem. Składniki: 2 szkl mąki pszennej 7 g drożdży suszonych szczypta cukru 1 łyżeczka soli 2 łyżki chia+ do posypania 1 łyżka oleju rzepakowego 3/4 szkl ciepłego mleka Przygotowanie: Blaszkę do muffinek wykładamy papilotkami. Do miski wkładamy po kolei wszystkie składniki i wyrabiamy
słodkie i nie tylko historie kulinarneszybką do przygotowania i bardzo sycącą sałatkę z ryżem, mieszanką meksykańską i wędzonym mięsem z kurczaka. Prosto i bardzo smacznie :) Poniższa sałatka sprawdzi się idealnie na drugie śniadanie. Jeżeli nigdy wcześniej nie spotkaliście się z mieszanką meksykańską to p odpowiem Wam, że składa się z konserwowej kukurydzy, groszku, marchewki, papryki oraz ugotowanej czerwonej fasoli. Składniki na porcję
UgotowaćOstatnio u nas często królują zupy, zresztą bardzo je lubimy. Możemy je jeść na śniadanie, obiad i kolację. Trochę nam się już przejadły te stare, sprawdzone zupy, więc zaczęłam eksperymentować z nowymi smakami. Może już znacie tę zupę, ja robiłam ją pierwszy raz... Zupa ze świeżych zielonych ogórków. Jest delikatna i lekka, pachnąca ogórkiem i koperkiem - idealna na wiosnę
Kuchnia MagdaLenydobre, że można je po prostu wziąć do ręki i zajadać. Ale można też podać je z ulubioną konfiturą, syropem klonowym czy musem z owoców. Placki są doskonałe na śniadanie czy podwieczorek. Zapewniam Was, że posmakują zarówno dzieciom jak i dorosłym. Do placków wykorzystałam ekologiczną mąkę jaglaną oraz ksylitol ze sklepu internetowego Zdrowy Market24
Zrób to smacznieodmawiam, bo ją po prostu uwielbiam! Dlatego bez wahania użyłam jej do wykonania kruchych, rozpływających się w ustach ciasteczek. Są idealne jako deser, na wiosenny piknik, na drugie, słodkie śniadanie do szkoły czy do kubka mleka. Nie wymagają nakladu czasu, robi sie je bardzo szybko i tak samo zjada. Delikatne, z kawałkami czekolady sa właśnie takie, jak większość
Raj dla PodniebieniaDziś zapraszam Was na letni koktajl borówkowy z syropem z zielonej herbaty . Idealny na piękne, słoneczne dni. Wspaniale orzeźwia, smakuje. Sprawdzi się doskonale w ramach drugiego śniadania lub w formie zdrowego deseru. Polecam. Latem warto stawiać na owocowe smaki z orzeźwiającą nutą. Składniki: około 5 łyżek borówek 1 mniejszy banan 180 g jogurtu naturalnego 3 płaskie łyżki syropu Zielona
Słodkie okruszki