śniadania - 47913 przepisów (strona:1401/3195)

Szakszuka z ciecierzycą 223

Uwielbiam dania, które są na tyle uniwersalne, że można je podać zarówno na śniadanie, jak i na obiad, czy kolację. Od ilości dodatków zależy jak bardzo sycący będzie to posiłek. Taką mamy wiosnę w tym roku, że rozgrzewające, aromatyczne potrawy są jak najbardziej wskazane. Dlatego ostatnio na obiad przyrządziłam pyszną szakszukę, czyli jajka zapiekane w sosie pomidorowym z warzywami

Mienta blog
WYTRAWNY SERNICZEK Z RZODKIEWKĄ 359

Elegancka i niecodzienna forma podania zwykłego twarożku: WYTRAWNY SERNICZEK Z... Artykuł WYTRAWNY SERNICZEK Z RZODKIEWKĄ pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Co Twoje dziecko potrafi zrobić w kuchni? 196

Odpowiedź na to pytanie nasuwa się od razu: bałagan! 🙂 Tym razem jednak nie w tym rzecz.   Niedawno miałam przyjemność gościć w „Pytaniu na Śniadanie”, gdzie wzięłam udział w ciekawej dyskusji na temat kompetencji i umiejętności, w które powinniśmy wyposażyć dzieci, by poradziły sobie w dorosłym życiu. Całość możecie obejrzeć tutaj. Temat ten dał mi sporo

Wiszniówka
Bułki czosnkowe. 229

Smaczne chrupiące bułki czosnkowe, które są dobre na śniadanie, na kolację i do grilla. Skład: 1 kg mąki, 1 łyżka soli, 1/2 kost. drożdży, 1 łyżeczka cukru, 2 szkl. wody, 1/3 szkl. oleju, 1 ziemniak,  20g suszonego czosnku -opakowanie lub 4 ząbki wyciśniętego przez praskę, pieprz, papryka.   Zaczyn: woda, drożdże, cukier, 3 łyżki mąki dokładnie mieszamy. Odstawiamy

chleba naszego
Szybka sałatka z podwędzanym szprotem, suszoną śliwką i mozzarellą 246

zdrowe-łapka w górę! Takie sałatki bardzo często ratują mój brzuch przed przeraźliwym burczeniem. Sekret tkwi w prostocie . Mają moc i świetnie smakują. Dziś u mnie taka sałatka na śniadanie. Składniki mix sałat ,wasz ulubiony mini mozzarella u mnie z dodatkiem bazylii szprot podwędzany w oleju sól himalajska drobnoziarnista różowa jagody goji pestki dyni śliwki kalifornijskie glassa z octem

Z Kuchni Do Kuchni
Chleb mieszany wolnorosnący na zakwasie z wody ze śliwek, rodzynków i kminku 283

godziny na zakwas i zabieramy się za ciasto chlebowe. Ciasto na 16 godzin do lodówki, formowanie i ponownie do lodówki. Potem upiec i delektować się pysznym chlebem. Na śniadanie znakomity do kanapek. Chleb mieszany wolnorosnący na zakwasie z wody ze śliwek, rodzynków i kminku. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Tofucznica z pieczarkami, czyli jajecznica bez jajek 200

Zamień jajka na tofu, czyli tofucznica z pieczarkami! Idealna propozycja na śniadanie, równie smaczna i prosta w wykonaniu jak jajecznica! Palce lizać! Artykuł Tofucznica z pieczarkami, czyli jajecznica bez jajek pochodzi z serwisu Vegan Taste

Vegan Taste
Sałatka z piersią z indyka, kukurydzą i ryżem basmati 225

Efekt poszukiwań nowego smaku na drugie śniadanie w pracy.  Ale doskonale sprawdzi się również na imprezę. Użyłam ryżu basmati bo bardzo lubię jego smak i strukturę ale można użyć innych gatunków. Wyszła bardzo dobra, lekko chrupiąca, lekko słodka, lekko kwaśna i sycąca sałatka.  Składniki: jedna szklanka ryży basmati 1 puszka kukurydzy ok 300 gram wędzonej

Ze smakiem bez glutenu
Pulchne, bezglutenowe racuchy z jabłkami 223

Idealne na kolację i raczej szybkie w przygotowaniu. Sprawdziły się również jako drugie śniadanie w pracy - po podgrzaniu w piekarniku lub mikrofali były jak świeżo usmażone.  Z podanych składników wychodzi kolacja dla 3 osób - ok 12 sporych racuchów. Składniki: 300 ml mąki bezglutenowej biszkoptowej - użyłam własnej mieszanki 100 ml mąki kukurydzianej 1 opakowanie drożdży suszonych 2 czubate łyżki

Ze smakiem bez glutenu
Wielkanocny barszcz czerwony 447

Tradycyjne danie z Lubelszczyzny serwowane w wielu domach na Śniadanie Wielkanocne. Niezwykle bogaty smakowo, treściwy i sycący barszcz z czerwonych buraków. W mojej wersji wykonywany ekspresowo - pewnie mama by mnie zabiła wzrokiem ale trudno, mało casu... 😉 Doskonale sprawdza się również jako zwykły obiad, nie musi czekać do Świąt. A najlepiej smakuje na drugi dzień, po przegryzieniu się smaków... Mniammm

Ze smakiem bez glutenu
Wielkanocna pasta jajeczna. 216

niestety na prowadzenie bloga. Z góry przepraszam i obiecuję poprawę ;) Wracając do przepisu, przedstawiam Wam pomysł na przygotowanie pysznej pasty na bazie jajek z rzeżuchą i szczypiorkiem. Często ze śniadania wielkanocnego zostaje mi dość sporo gotowanych na twardo jajek, więc zazwyczaj przygotowuję z nich tę oto pastę, a że na Wielkanoc zawsze sieję rzeżuchę, wykorzystuję ją do nadania paście

Rozpustne gotowanie
Sałatka meksykańska 203

Moją propozycją na śniadanie albo kolację , jest sałatka meksykańska . Dzięki ogórkowi czuć w niej wiosnę w pełnym rozkwicie , papryka dodaje pikanterii, a kukurydza jest jak niczym słoneczny promyk lata :) a czerwona fasola poprowadzi nas myślami  do Meksyku ...... Może taka sałatka sprawi,że już wiosna zagości u nas na stałe? :) Składniki: 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka białej

Różne smaki w kuchni
Sałatka z kurczakiem na ciepło z chrzanowym dressingiem 184

opcjonalnie) oraz chrzan, dodajemy sól i pieprz. Przelewamy dressing na sałatkę i całość mieszamy. Sałatkę podajemy na ciepło, ale można ją też ostudzić i zabrać w pudełeczku na drugie śniadanie do pracy. Ja zjadłam ją ze świeżą bułeczką, ale możecie pałaszować samą. Ilość warzyw jest tutaj dość mała, bo to szybka sałatka, którą można zrobić rano przed pójściem

Cooking Monster
KRAKOWSKIE OBWARZANKI 243

uwielbiam piec! Zwłaszcza pieczywo :) Przygotowałam dla Was przepis na krakowskie obwarzanki z makiem.  Jeśli chcielibyście przenieść część urokliwego Krakowa  do Waszej kuchni lub marzycie o pysznym śniadaniu z nutą tradycji to myślę że spodoba Wam się moja wersja klasycznego wypieku :D  Zaczynamy ! SKŁADNIKI: 750g mąki pszennej chlebowej 1 łyżka cukru 1,5 łyżeczki soli

Marcepanowa kuchnia
Batony owsiane z masłem orzechowym 258

Batony owsiane z masłem orzechowym są alternatywą dla sklepowych batonów musli. Są doskonałą przekąską na drugie śniadanie i po wysiłku fizycznym. Czas wykonania: 20 min (+3 h chłodzenia) Ilość porcji: 654 g = 16 sztuk (100g = 460 kcal) Składniki: 280 g domowego masła orzechowego niesłodzonego (Przepis) 1/3 szklanki miodu (7 łyżek) 1 1/3 szklanki płatków

KuchniaWeDwoje.pl

Proponowane wyszukiwania