inspiracje do kolejnego wpisu, który łączy ze sobą tak dwa różne smaki. Banany, które towarzyszą nam wszędzie czy to na spacerze, rowerze, w samochodzie lub nawet czasem jako szybkie śniadanie w biegu. Zawsze dostępne są w naszej spiżarni. Są tak uniwersalne, że w każdym wydaniu czy to w koktajlu, czy takich domowych lodach z truskawkami i rabarbarem , deserach
PaleoLiferobiąc codzienne zakupy trafiłam na kaszkę kukurydzianą. Od razu skojarzyłam ją z polentą. Jak wiadomo kukurydza to produkt nie zawierający glutenu, więc polecam wam moją wersję w ramach drugiego śniadania lub podwieczorku. Słodkawy posmak wzbogaciłam orzechowym amarantusem ekspandowanym, a masę doprawiłam mielonym kardamonem. Końcowym akcentem jest słodka nektarynka posypana jasnym brązowym cukrem trzcinowym. Po prostu musicie sami ją zrobić
vaniliowoczekoladowabazie warzyw korzeniowych, czerwonej fasoli i odrobiny pieczonej dyni. Dynia nie jest konieczna, ja użyłam jej wyłącznie do nadania koloru. Do tego ulubione przyprawy i mamy gotowy pomysł na śniadania lub kolacje. Pasztet warzywny jest znakomity na zimno z dodatkiem ostrej musztardy, chrzanu lub domowego keczupu . 4 duże marchewki 1 pietruszka 0,5 selera 1 puszka czerwonej fasoli pół
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniesię z delikatnym smakiem kapusty. Bigos z młodej kapusty robi się niesamowicie szybko. Możemy wykorzystać go jako wiosenne danie obiadowe, a ja mogłabym go jeść równie dobrze na śniadanie i kolację bo ... uwielbiam 💗 Zachęcam do przejrzenia moich poprzednich wersji takiego bigosu, bo jest ich już na blogu naprawdę sporo 😉 Składniki: 1 główka młodej kapusty 4 szt. pora (biała
Walijskie PichcenieSkładniki: 235 ml letniego mleka; 10 g suchych drożdży instant; 26 g białego cukru;
Gospodyni Miejskadzisiejszego smoothie użyłam arbuza, truskawek, winogron, zielonych jabłek, banana i sosu waniliowego. Z podanych składników można również zrobić pyszną sałatkę owocową polaną sosem waniliowym. Idealne śniadanie, deser, czy też podwieczorek, pełne witamin i dobrodziejstw dla naszego organizmu. :) Przepis: Składniki: 1/4 arbuza 12 truskawek 1 banan 2 zielone jabłka kiść ciemnych winogron 3/4 kubka sosu waniliowego Wykonanie
Mój pomysł naDziś na drugie śniadanie domowy jogurt ze świeżych truskawek. Wystarczy jogurt, truskawki i blender, jeśli chcemy uzyskać większe kawałki owoców wyczuwalnych podczas jedzenia wystarczy widelec (rozgniatamy owoce, mniej mycia). Taki domowy koktajl owocowy jest zdrowy, pożywny i może zostać zrobiony z dowolnego nabiału - jogurtu naturalnego, kefiru, maślanki, mleka oraz z owoców, na jakie tylko mamy ochotę
Zasmakuj KuchniSezon truskawkowy w pełni. Wprost nie można przejść obojętnie obok pysznych, czerwonych owoców. Idealne do koktajli, do naleśników, śniadań i… oczywiście słodkich wypieków. Dziś zapraszam Was na pyszne ciasto z truskawkami i budyniem (kruche) . Ciasto jest proste w przygotowaniu, idealne do popołudniowej kawy lub herbaty, a nawet na przyjęcie. Kusi nie tylko smakiem, ale też wyglądem. Osobiście uwielbiam
Słodkie okruszkiceliakwpodrozy | blog: quinoaraz.blogspot.com Bezglutenowa tarta z kokosowo-arbuzową pianką autorka: celiakwpodrozy | blog: quinoaraz.blogspot.com Rabarbarowe tiramisu z nutą pomarańczy i pistacjami autorka: justyna9220 | blog: Kuchnia w Słońcu Skąpana Płatki na śniadanie z owocami i miodem autorka: goga0908 | blog: Marcepanowy Kącik ŁOSOŚ W SOSIE MIODOWO-MUSZTARDOWYM Z JABŁKAMI I ROZMARYNEM autorka: angelinab520 | blog: Smaki Francji współczesna kuchnia francuska Koktajl owsiany
Quinoa Raz!Lekka, zdrowa i kolorowa sałatka z warzywami , idealna na drugie śniadanie .Zarówno można ją zjeść w domu czy zabrać do pracy i szkoły. Polecam i Smacznego :) SKŁADNIKI dla 4 osób : Sałatka 1 burak 3 garście mix sałat 10 pomidorków koktajlowych Sól i pieprz do smaku Sos 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka papryki czerwonej 1 łyżeczka majeranku
Gotowanie PatkiDziś mam dla Was pyszne, pełne witamin, tęczowe kanapki z mnóstwem kolorowych warzyw 💕 Podane w bułce pełnoziarnistej będą na pewno smacznym i zdrowym śniadaniem, lunchem lub kolacją. Jeśli zaś macie w domu niejadka, który na warzywa kręci nosem, to jestem przekonana, że te bajkowe kanapki na pewno go skuszą do spróbowania 😉 Bułeczki możecie wysmarować ulubionym przez Was smarowidłem: majonezem
Słodko-Słony Świat Ilonynasza świeża, soczysta, pachnąca, polska truskawka . Czekamy na nie cały rok po to, aby przygotować z nich pyszne konfitury, dżemy i przeciery. Użyć ich jako dodatek do lekkiego wiosennego śniadania, a pod koniec obiadu usiąść w fortelu na tarasie z miseczką truskawek polanych prawdziwą śmietaną i posypanych cukrem. Dziś przenosimy się do smaków beztroskiego dzieciństwa, gdzie u wielu
kulinarnyJadokładnie, że nie znaleźliśmy nawet małego kawałeczka liścia. Taki koktajl (zwłaszcza z imbirem) jest zdecydowanie lepszym rozwiązaniem niż poranna kawa, dodaje energii i z powodzeniem zastępuje śniadanie. Składniki duża garść jarmużu 1 jabłko około 1 cm kawałek obranego imbiru (można dodać mniej) sok z pomarańczy głodomory mogą dodać także bardzo dojrzałego banana, pamiętając przy tym, że jeden
Kulinaria - potrawy z różnych stron światapapryką na ciepło, danie jest bardzo smaczne, można je podawać na ciepło lub na zimno. Idealnie nadaje się do podania na kolacje, obiad lub do zabrania na drugie śniadanie do pracy. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania kaszy będziemy potrzebować : 200 g kaszy bulgur 2 małe cukinie (około 500 g) 1 papryka (około 300 g) 1 cebula (około
Uwaga Babcia Gotujemakaronem, truskawkami, awokado, mozzarellą i bazylią, posypana ziarnami oraz skropiona słodkim winegretem na miodzie, oleju sezamowym i soku z cytryny- pożywna, a zarazem lekka, idealna więc zarówno na śniadanie, lunch, kolację, a nawet i jako deser 😋 4 porcje: * makaron typu kokardki- 200 g * truskawki- po 8-10 szt. na osobę * mozzarella w kulkach- po 8-10 szt. na osobę
Kraina Miodem Płynąca