zakręcamy, odstawiamy w ciemne miejsce najlepiej na 6 miesięcy. Czereśnie przekładamy do czystego słoika, zakręcamy i w ten sposób jesteśmy posiadaczami pysznych owoców, które można wykorzystać do lodów, drinków, deserów lub po prostu zjeść. Nalewka jest dość słodka, ale bardzo smaczna. Gwarantuję Wam, że sięgniecie po nią zanim minie 6 miesięcy. No cóż, ja też nie mogę się oprzeć. Smacznego
Bułka z ChlebemRozrobiony z wodą, z kostką lodu i plasterkiem cytryny jest doskonały do gaszenia pragnienia w upalne dni. Można go użyć również do lodów, deserów, galaretek, drinków… Co potrzeba: 200 g świeżej mięty, 2 l wody, 1 kg cukru, 2 cytryny Wykonanie: Miętę myjemy, rwiemy na łodygi o długości 5-10 cm, wkładamy do garnka, zalewamy wodą, przykrywamy, doprowadzamy do wrzenia
Bułka z Chlebempołączeniu z ostrą papryką chilli, dlaczego nie. Opracowałam proporcje dla doskonałego sosu, którym możecie polać mięso, ser, wędlinę, możecie zmieszać z majonezem i chrzanem. Polejcie nim lody i desery a nabiorą niepowtarzalnego smaku. Ja osobiście uwielbiam go z lodami. Sos może stać ponad rok w chłodnym miejscu, jednak po otwarciu trzymajcie go w lodówce do dwóch tygodni. Z przepisu wychodzi
Bułka z ChlebemDobrze mieć trochę słodkości w swoich zapasach na zimę. Taką galaretkę możemy jeść prosto ze słoika, nakładać na chleb, dodawać do herbaty, deserów, lodów, robić z nią koktajle… Na galaretkę nadają się wszystkie gatunki winogron, z ciemnych wychodzi ciemna galaretka Co potrzeba: Winogron, Cukier, Żelfix lub dżemix Wykonanie: Winogron płuczemy, pozbawiamy zgniłych części, wkładamy do sokownika w całości razem
Bułka z ChlebemBardzo efektowny deser w sam raz na święta Bożego Narodzenia – choinka z ciasta francuskiego z dodatkiem Nutelli. Bazą choinki jest nadziewana gruszka oplatana ciastem francuskim, oczywiście posmarowanym Nutellą. Polecam przepis, ponieważ nie jest pracochłonny i jest dość łatwy w wykonaniu, a takie choinki prezentuje się na stole bardzo dostojnie. Składniki : 2 płaty ciasta francuskiego 5 łyżek Nutelli
tyfranboxSernik na zimno pachnący cytryną przygotowałam na spodzie z biszkoptów. Żeby był gładki i smaczny, warto zrobić go z twarogu sernikowego dobrej jakości.
Przepisy KulinarneMakaron spaghetti w sosie śmietanowo serowym z kurczakiem i warzywami. Przygotowanie: 30 minut Koszt: tanie Ostatnio dzieliłam się z Wami przepisami na desery, dlatego dzisiaj trochę od tego odpoczniecie i mam dla Was propozycję pysznego obiadu. Makaron spaghetti nie musi być używany tylko do sosu bolońskiego, tak jak każdemu się kojarzy te danie. Dzisiaj dodałam go innego sosu również
zdrowo i aktywnieMakaron spaghetti w sosie śmietanowo serowym z kurczakiem i warzywami. Przygotowanie: 30 minut Koszt: tanie Ostatnio dzieliłam się z Wami przepisami na desery, dlatego dzisiaj trochę od tego odpoczniecie i mam dla Was propozycję pysznego obiadu. Makaron spaghetti nie musi być używany tylko do sosu bolońskiego, tak jak każdemu się kojarzy te danie. Dzisiaj dodałam go innego sosu również
Zdrowie i pysznie na talerzujest idealne dla wszystkich fanów tart, serników oraz kawy, ponieważ obecność masła z tym dodatkiem świetnie podkręca kakaowe oraz cynamonowe nuty. Kto by powiedział, że będziemy zadowolone z kawowych deserów?! Jak widać wszystko jest smaczne odpowiednio podane 😎 Składniki: Kruchy spód (śr: ok 25 cm) - 200g mąki ryżowej - 200g mąki gryczanej - 100g słodu ryżowego - 50g ksylitolu - 60g oleju
Candy PandasPrzepis na te ciasteczka jest banalnie prosty, a ciacha wychodzą przepyszne. Baaardzo maślane, kruche, z delikatnym cytrusowym posmakiem i z przepyszną żurawiną w środku. Jeśli Wasze
Smaki Arminekawa lungo, której zaparzanie przedłuża się, a w jej przygotowaniu zużywa się więcej wody (ok. 60 ml). Mocha, czyli kawa z czekoladą To kawa, którą dobrze jest pić na deser. Jak zrobić kawę mocha? Wystarczy do espresso dodać nieco czekolady, a następnie zalać ją ciepłym mlekiem, tak jak w przypadku, gdy przyrządzamy latte. Dodatkowo, bezpośrednio przed podaniem, na powierzchnię kawy
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnewarunkach i idealnie nadaje się do zrobienia przetworów. Ja proponuję marynowaną dynię z cudownym smakiem słodkich pomarańczy. Dynia w mojej wersji to świetny dodatek do mięsnych dań jak i deserów. Składniki: 2kg obranej dyni 1,5 szklanki cukru 30g kwasku cytrynowego 18ml aromatu pomarańczowego Wykonanie: 1. Miąższ z dyni pokroić w kostkę 1 x 1 cm i przełożyć do dużej
Szalona Kuchnia EwelinyMocno czekoladowy deser z chrupiącymi kawałkami ciasteczek, polany masą kajmakową z pewnością zadowoli podniebienia fanów totalnej słodkości. Składniki: 40g herbatników 1 budyń czekoladowy 500ml mleka 2 łyżki cukru 8 łyżek masy kajmakowej 2 łyżki krokantu 1 łyżka płatków czekoladowych Wykonanie: 1. Herbatniki pokruszyć i wsypać na dno pucharków. 2. Budyń i cukier wymieszać w 1 szklance mleka, resztę zagotować. Następnie
Szalona Kuchnia Ewelinywskaźniki kontrolne: zasilanie i podgrzewanie Wyświetlacz temperatury „Ready” Duża powierzchnia grillowania: 23 x 29 cm Uniwersalny, może być użyty do np. panini, steków, ryb, warzyw, jaj i deserów Zasilanie napięciowe: 220-240 V, 50/60 Hz Pobór mocy: 2000 W Wymiary urządzenia (szerokość x wysokość x głębokość) : 340 x 145 x 320 mm Waga urządzenia: 3,60 kg Skoro już
Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwii