Niezwykłe właściwości tukmarii, czyli słodkiej bazylii

Niezwykłe właściwości tukmarii, czyli słodkiej bazylii

Niezwykłe właściwości tukmarii, czyli słodkiej bazylii

Tukmaria jest rośliną, która pochodzi z kontynentu azjatyckiego i jest tam wykorzystywana zarówno w kuchni, jak i w medycynie. Ma ona wiele nazw, np. falooda, czy też selasih, jednak u nas najczęściej stykamy się określeniem: słodka bazylia. Pozytywny wpływ tukmarii na cały organizm Nasiona słodkiej bazylii zawierają wiele witamin oraz pierwiastków, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Ze względu na zawartość żelaza tukmaria jest polecana osobom, które cierpią na niedokrwistość. Ponad... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trochę smaku

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję