owocowe ciasta i to najlepiej takie bez pieczenia, dlatego u nas królują serniki na zimno. Tym razem wykorzystałam jadalne kwiaty, owoce i przezroczyste galaretki, aby stworzyć taki lekki, owocowy deser. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikmiodowych spodach jest w mojej rodzinie przygotowywany od lat, szczególnie na święta. Nadaje się praktycznie na każdą okazję czy są to urodziny, chrzciny, wesela czy też zwykły poobiedni deser. Ciasto na pewno będzie smakować całej rodzinie! Polecam wypróbować. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: Kruche ciasto: 3,5 szklanki mąki 3/4 kostki margaryny 4-5 łyżek miodu 3 łyżki kwaśnej śmietany
Blog kulinarny S9.PLKolejny bardzo prosty deser, który można przygotować w kilka minut. G otowe ciasto francuskie, budyń waniliowy i pachnące latem borówki. Kilka składników a smaku 100 razy więcej Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego, budyń waniliowy (proszek) + 480 ml mleka, 200 g borówek , 1 jajko, 1 łyżka cukru pudru. Przygotować budyń zgodnie z przepisem na opakowaniu, używając odrobinę mniej mleka, by budyń
Moja kraina smakówschować do lodówki, przed podaniem usunąć obręcz tortownicy i delikatnie wyciągnąć spod sernika papier do pieczenia - truskawkowy sernik na zimno z galaretką na herbatnikach to nasz jeden z ulubionych deserów na upalne lato.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięPyszny, zdrowy i bardzo szybki w przygotowaniu pudding truskawkowy z dodatkiem nasion chia. Dostarczają bardzo dużo składników odżywczych, są obfite w w błonnik, kwasy tłuszczowe Omega
AleTorcikKoktajl energetyczny. Możecie go przyrządzić jeśli macie ochotę na bombę kaloryczną i przy okazji zdobycie super mocy ;). Dla kogo: dla lubiących desery z bananem dla mających nadmiar mleka migdałowego w domu (tak jak ja) dla lubiących koktajle Składniki: 30g płatków owsianych (3 łyżki) 2 banany 50g masła orzechowego 15g czekolady gorzkiej (minimum 70%) 600g/ml mleka migdałowego lub innego mleka
Mania Wypiekaniatorcik na urodziny w pracy – wywołał furorę. W zespole byli alergicy, więc miało być bez laktozy i bez jajek, no i oczywiście osoby na wiecznej diecie – więc deser bez białej mąki i bez białego cukru był mile widziany. Niestety zabrakło porcji na dokładki. Mus na bazie awokado jest obłędnie kremowy i pyszny. Dzięki kakao i zbożowej Ince
Poezja smakuWafle to dość szybko przygotowywany deser. Wystarczy tylko zmienić nadzienie, aby za każdym razem otrzymać coś całkiem innego. U mnie powstały proste wafle migdałowo-kakaowe z powidłami śliwkowymi. Składniki: - paczka wafli suchych kwadratowych (5 sztuk) - powidła śliwkowe masa migdałowo-kakaowa: - 200g margaryny roślinnej - 1/2 szklanki cukru - 2 czubate łyżki kakao naturalnego
Kuchnia co dniaBorówki leśne już się kończą, więc ostatnim rzutem na taśmę podrzucam Wam pomysł na deser z tymi pysznymi owocami! Składniki: 200 g jogurtu naturalnego typu greckiego 1 łyżeczka miodu 1/2 szklanki borówek leśnych bita śmietana i jagody do dekoracji Sposób wykonania: 1. Borówki opłukać na sicie. W kielichu blendera umieścić jogurt, borówki i miód, zmiksować. 2. Przełożyć do 2 szklanek
Kuchnia domowa AniCiasto ze śliwkami, proste i smaczne. Nie jestem wielką fanką ciast ucieranych, ale wielu za nimi przepada. A i mnie od czasu do czasu nachodzi ochota na taki właśnie deser. Owoce można zmieniać. W sklepach pojawiły się śliwki, dlatego wybrałam właśnie je. Was też namawiam do korzystania z produktów sezonowych. Składniki: 100 g masła 100 g cukru drobnego
zadanie-gotowanieowsianki. Rano zazwyczaj nie mam czasu przygotowywać zdrowych i pożywnych śniadań. Jednak dla swojej rodziny i dzieci chętnie ją przygotowuję. Danie, choć jest bardzo sycące, przypomina mi bardziej deser niż śniadanie. Jednak skoro głównym składnikiem są płatki owsiane to jak najbardziej zaliczam ją do śniadaniowego menu. Owsianka już dawno przestała kojarzyć się z szaroburą breją bez smaku. Wystarczy tylko kilka
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneSąsiadka podarowała mi słoiczek jagód, a ja podarowałam dzieciom pyszny deser. I to w pierwszy dzień urlopu. Wspaniale się zaczyna. Oby tak dalej. Ciasto drożdżowe należy dobrze wyrobić, aby było miękkie i puszyste. Najlepsze jeszcze ciepłe. Polecam. Składniki: Ciasto: 250 ml mleka 500 g mąki pszennej 1 jajko 20 g drożdży świeżych lub 10 g suchych 80 g cukru
zadanie-gotowaniePyszny prosty deser albo lekkie śniadanie. Doskonały na letni dzień. Islandzki przysmak z ulubionymi owocami - ja wybrałam maliny, borówki i czarne porzeczki. składniki: skyr naturalny 2 łyżki malin 2 łyżki borówek 2 łyżki czarnych porzeczek wykonanie: Skyr wyjmuję delikatnie z pojemnika, układam na talerzyku i dekoruję owocami. Gotowe
babka w formiedrobne grudki. Posypane kruszonką jagodzianki wstawiamy do piekarnika na ok. 30 minut i pieczemy w temperaturze 170 stopni. Drożdżowe jagodzianki z kruszonką Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Deser z malinami, serkiem i kruszonką Rurki z kremem budyniowym | ksiega-smaku.pl Gnocchi w sosie grzybowym – przepis Artykuł Drożdżowe jagodzianki z kruszonką pochodzi z serwisu Księga Smaku
Księga-Smaku