Mieszamy i przekładamy do słoiczka. Wstawiamy do lodówki na 3-4 godziny. Dżem wiśniowy podajemy z pieczywem świeżym i chrupki, ciepłymi tostami, jako farsz do naleśników czy dodatek do deserów. Bardzo smakowitym dodatkiem do tego dżemu są płatki migdałowe, które nadają przyjemnego aromatu. Migdały symbolizują nieustającą miłość, a ich smak i właściwości doceniali już starożytni Grecy i Rzymianie
My Chcemy Jeśćsię tym objadłam. Uszczknęłam też trochę z porcji My, wiecie jak jest. Podzielił się ze mną niezwykle chętnie - to także rozumiecie. Tego typu deser/śniadanie z powodzeniem Wam wyjdzie z większością owoców - nawet z mrożonymi kiedyś próbowałam. Pyszne, pyszne, pyszne. I na ciepło i na zimno. Składniki: 20-25 śliwek węgierek 6 łyżek płatków owsianych 2 łyżki masła
Kardamonovymoim blogu znajdziecie przepis na ciasto malinowa chmurka . Dziś zapraszam Was na deserki inspirowane tym właśnie ciastem. Kruche, pokruszone ciastka, maliny, galaretka, śmietana, bezy i płatki migdałów. Deser, który skusi każdego nie tylko swoim smakiem ale i wyglądem. Łatwy i szybki do zrobienia. Polecam :) Składniki na 3 kieliszki widoczne na zdjęciu: * 4-5 kruchych ciastek (użyłam kruche, maszynkowe ciastka
Zrób to smacznieDwukolorowy budyń z kaszy jaglanej o smaku jeżyn z delikatną posmakiem kokosa. Zdrowy i smaczny pomysł na słodkie śniadanie, deser albo podwieczorek. 1/2 szklanki kaszy jaglanej 2 szklanki mleka 2 łyżki cukru 1 cukier kokosowy 200 g jeżyn Kaszę jaglaną wypłukać w zimnej wodzie. Przełożyć na sitko i sparzyć wrzątkiem tuż przed gotowaniem. Mleko zagotować w garnku i wrzucić kaszę
https:KKuchniaMniamKeto Jagodzianki, a wyglądało to mniej więcej tak: Bułeczki z borówkami Pyszne i aromatyczne bułeczki z borówkami na zakończenie letniego sezonu, czyli Paleo wariacja na temat tradycyjnych jagodzianek. Dania Deser , Przekąska , Śniadanie Kuchnia Europejska Keyword bułeczki Porcje 8 sztuk Czas przygotowania 20 minut Czas gotowania 15-20 minut Składniki Bułeczki 3 jajka 45 gram mąki kokosowej 10 gram łupin babki
Modern Cave Girltorcik z dwóch rodzajów ciasta przekładany konfiturą z malin oraz kremem z banana i awokado. Intensywny kolor maliny i mango użytych jako dekoracja pięknie podkreśla letni charakter całości. Dania Deser Kuchnia Europejska , Wege Keyword brownie , ciasto marchewkowe , czekolada , mus z awokado , tort Porcje 12-16 osób Czas przygotowania 1,5 godziny Czas gotowania 35-40 minut Czas oczekiwania 2 godziny
Modern Cave GirlKeto: Bounty Pyszna Keto & Paleo wersja znanych batoników Bounty, przywodząca na myśl karaibskie plaże, palmy kokosowe i niebieską lagunę. Rewelacyjny poprawiacz humoru, zwłaszcza w zimne i ciemne poniedziałki. Dania Deser Kuchnia Amerykańska , Vegan , Wege Keyword batoniki , bounty , czekolada Porcje 12 porcji Czas przygotowania 15 minut Czas oczekiwania 30+15 minut Składniki 1 szklanka wiórków kokosowych 2 czubate łyżki musu kokosowego
Modern Cave GirlPaleo Paleo ciastka z okazji święta Halloween, z dodatkiem najbardziej halloweenowego warzywa, jakim jest dynia. Polewa z musu i mleka kokosowego w roli krwi, tylko tym razem fioletowej... Dania Deser , Przekąska Kuchnia Amerykańska Keyword ciastka kruche , Halloween , paluchy wiedźmy Porcje ok. 22 ciastka Czas przygotowania 30 minut Czas gotowania 25 minut Czas oczekiwania 30 minut Składniki Paluchy 0,5 szklanki
Modern Cave Girlpodaję przepis: Paleo ciasto dyniowe z polewą sernikową Intensywnie piernikowe ciasto dyniowe z polewą a'la sernikową. Wspaniałe zestawienie kolorystyczne oraz smakowe. Idealne na jesienne spotkanie przy kawie. Dania Deser , Przekąska , Śniadanie Kuchnia Amerykańska , Wege Keyword ciasto dyniowe , Halloween Porcje 12-14 porcji Czas przygotowania 45 minut Czas gotowania 60+20 minut Czas oczekiwania 60 minut Składniki Ciasto dyniowe
Modern Cave GirlKwadraty dyniowe a'la krówka Pożywna słodka przekąska na bazie dyni, tahini i masła migdałowego. Wyczuwalne nuty słonawe i sezamowe oraz lekko krówkowa konsystencja nadają im wyjątkowego charakteru. Dania Deser , Dodatek , Przekąska Kuchnia Amerykańska , Vegan , Wege Keyword batoniki , czekolada , Halloween , krówka Porcje 16 porcje Czas przygotowania 15 minut Czas gotowania 5 minut Czas oczekiwania 30 minut Składniki Krówka 1/4 szklanki
Modern Cave Girlkokosem Wyśmienite i dekadenckie trufle z masła migdałowego, podwójnie czekoladowe! Ich środek kryje w sobie bowiem kawałki czekolady, a dodatkowo są one oblane polewą czekoladową! Mmmm - poezja smaku! Dania Deser , Przekąska Kuchnia Europejska , Vegan , Wege Keyword batoniki , czekolada , trufle Porcje 20 trufli Czas przygotowania 15 minut Czas gotowania 5 minut Czas oczekiwania 30 minut Składniki Masa 3/4 szklanki masła migdałowego
Modern Cave GirlKarobowe trufle z awokado (Keto, Paleo, LowCarb, AIP, Vegan) Pyszne i zdrowe trufle z użyciem karobu. Słodkie małe co nieco dla wszystkich tych, którzy są zmuszeni unikać kakao. Dania Deser , Przekąska Kuchnia Europejska , Vegan , Wege Keyword batoniki , trufle Porcje 12 trufli Czas przygotowania 10 minut Czas oczekiwania 15 minut Składniki Trufle 1 awokado miękkie 2 łyżki karobu 1 łyżeczka kawy
Modern Cave GirlCiasteczka kawowo- pomarańczowe Pachnące kawą i cytrusami ciasteczka- rewelacyjne nie tylko na Święta, ale i poza nimi. Mocno kruche, z dużą ilością kakao. Czego więcej potrzeba do szczęścia...? Dania Deser , Przekąska Kuchnia Europejska , Wege Keyword ciastka kruche , czekolada , finger food Porcje 15-20 ciastek Czas przygotowania 15 minut Czas gotowania 10 minut Czas oczekiwania 15- 20 minut Składniki 75 gram
Modern Cave GirlDyniowy fudge to łatwy przepis na szybkie małe co nieco. Do stosowania na co dzień. Połączenie dyni i kokosa sprawia, że jest zarówno smaczny, jak i odżywczy. Dania Deser , Przekąska Kuchnia Amerykańska , Vegan , Wege Keyword batoniki , fudge Porcje 16 porcji Czas przygotowania 5 minut Czas gotowania 2 minuty Składniki 100 g oleju kokosowego nierafinowanego 160 g jogurtu kokosowego gęstego
Modern Cave Girl