desery - 58579 przepisów (strona:1056/3906)

Kir royal w galaretce – szampańska galaretka 94

Szampańska galaretka - deser tylko dla dorosłych, czyli pełnoletnich. Kir royal - koktajl alkoholowy składający się z szampana i likieru z czarnej porzeczki. Proponuję galaretkę o smaku kir royal. 1 butelka schłodzonego wina musującego, 4 – 5 łyżek likieru z czarnej porzeczki, 2 – 3 łyżki cukru, 27 g żelatyny, 100 ml letniej wody, Żelatynę wsypać do miseczki, wlać wodę, dokładnie wymieszać i poczekać

królestwo garów
FIT mini serniczki w słoiczkach 168

Szybki w przygotowaniu deser, który dostarcza sporej ilości pełnowartościowego i sycącego białka, a przy tym ma mało kalorii. Pyszny, dietetyczny i ładnie się prezentujący, także fajnie może się sprawdzić w przypadku różnych spotkań, wydarzeń, imprez jako smaczna i ciekawa przekąska. Składniki (3 porcje): 250 g chudego sera twarogowego  150 g jogurtu greckiego 45 g erytrytolu

Zdrowie na języku :P
Szybki i smaczny sernik na zimno 110

Ostudziłam, poczekałam aż galaretka zacznie tężeć i wylałam na sernik z owocami. Przykryłam folią spożywczą i zostawiłam na kilka godzin w lodówce aby całość stężała. Bardzo orzeźwiający i pyszny deser na upalne dni. Smacznego! Lidka Artykuł Szybki i smaczny sernik na zimno pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Seromak – łaciaty sernik z makiem 129

słodki i robi wrażenie. Pokryłam go ganaché z białej czekolady i udekorowałam pekanowcami. Wczoraj mieliśmy świąteczne party w naszym domu. Było nas łącznie 12 osób. Łaciaty sernik podałam na deser . Smakował wszystkim bez wyjątku! Jeśli więc zostało Wam trochę masy makowej to bardzo polecam przepis na seromak poniżej. Łaciaty sernik 20 kawałków prostokątna blaszka o wymiarach

codojedzenia
Sernik z palonym masłem 136

podgrzewane. W ten sposób palone masło zyskuje karmelową barwę i wspaniały słodki, orzechowy aromat. Tak przygotowane masło to jeden z podstawowych składników kuchni francuskiej. Często używa się go do deserów jako bazy kremów, lodów lub ciast, ale genialnie komponuje się także z warzywami, doskonale podbija też smak mięsa i ryb. Wracając do mojego sernika, dzięki palonemu masłu zyskał wyjątkowy smak

Smakowity Blog Kulinarny
Błyskawiczny lukier waniliowy 94

Dobry i prosty lukier to znakomity dodatek do ciast i deserów. Potrafi on znakomicie osłodzić życie i nada się wprost idealnie m.in. do polania bożonarodzeniowych pierniczków . Przekonajcie się sami! Lista zakupów Przygotowanie składników: 1 szklanka cukru pudru 1 i 1/2 łyżki stołowej serka homogenizowanego waniliowego Łączymy ze sobą oba składniki i dokładnie mieszamy, tak by uniknąć grudek. Wiele zależy

Proste-przepisy.pl
Kutia w babeczkach 180

kolejnych żniwach i dlatego każdy domownik nakłada na talerz po łyżce kutii. Jest to danie, które też darzę miłością od najmłodszych lat – słodkie, z chrupiącymi orzechami, było prawdziwym deserem pośród innych, mniej atrakcyjnych dla dzieci potraw. W tej propozycji kutii nie podałam tradycyjnie w miseczce – kutia stała się słodką wigilijną babeczką, po którą z pewnością sięgną małe rączki

Eat me! Fit me!
Prosty biszkopt kakaowy 89

biszkopt kakaowy. Oszukany, dlatego, że dodaję się do niego proszek do pieczenia. Ale ja uwielbiam ten biszkopt, ponieważ wychodzi zawsze i idealnie nadaję się do wszelkiego rodzaju tortów i deserów. Jest mocno kakaowy i bardzo wilgotny, więc nie wymaga nasączania przed składaniem blatów. Biszkopt ten jest bardzo „posłuszny” i dobrze się kroi. W zależności od wypieku i wielkości

Smaki Armine
Sos owocowy błyskawiczny 136

masz nadmiar owoców i nie wiesz co z nimi zrobić, proponuję Ci łatwą wersję sosu owocowego. Możesz się nim zajadać bezpośrednio po przygotowaniu lub schłodzić go i wykorzystać do deserów. Sos owocowy błyskawiczny. Składniki (Porcji: 2) 4 śliwki, przekrój na ćwiartki, pestki odrzuć 2 jabłka, pokrój na ćwiartki, wytnij gniazda nasienne i pokrój na małe kawałki 2 klementynki, obierz

Szybko Szybkowar
KRUCHE CIASTECZKA Z KWIATEM POMARAŃCZY 149

ciasteczka o subtelnym aromacie kwiatów pomarańczy, często wykorzystywanym w kuchni francuskiej, zwłaszcza w wypiekach. Rodem z Bliskiego Wchodu, woda z kwiatów pomarańczy doskonale nadaje się do ciast i deserów. To również idealny dodatek do dań orientalnych oraz napojów serwowanych na ciepło i na zimno. Ta woda znajduje również wiele innych zastosowań, głównie w kosmetyce, ze względu na swoje właściwości upiększające

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Orzeszki z kremem kokosowym 122

Pamiętam ten deser z dzieciństwa:). Zrobienie orzeszków wydawać się może trudne. Nic bardziej mylnego, wystarczy forma do orzeszków, trochę chęci i czasu a ich przygotowanie możemy rozłożyć na kilka etapów.  Ciasto na orzeszki: 250g masła lub margaryny 2 jajka L 400g mąki pszennej  100g mąki ziemniaczanej 100g cukru pudru 1 łyżka aromatu waniliowego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Szefowa kuchni
Puszysty mascarpone z pomarańczami, cynamonem i miodem 176

Warto zapisać przepis na ten szybki deser bez pieczenia. Możemy go przygotować ekspresowo, gdy zjawią się niezapowiedziani goście, lub po prostu, gdy mamy ochotę na coś słodkiego, pysznie rozpływającego się w ustach :) ok. 375 g mascarpone kopiasta łyżka konfitury z pomarańczy (użyłam pomarańczy z imbirem) 3 pomarańcze łyżka masła klarowanego łyżka miodu spora szczypta cynamonu garść nerkowców plaster miodu

Mienta blog
Czekoladowe ciasto z majonezem 140

mleka. Mega wilgotne, delikatne, a do tego robi się je ekspresowo i nie wymaga dużej ilości składników. Z dodatkiem przyprawy do piernika, polewy czekoladowej i lodów to idealny świąteczny deser. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
BEZY 143

Śnieżne bezy dziś powstały. Krótki skład, niewiele cukru, z innymi niż dotychczas dodatkami podane. Bezy z dodatkiem konfitury, kandyzowanej aronii i jasnej dekoracji HELIO . Wyjątkowy i prosty mini deser (mini porcje) do popołudniowej kawy cieszy oko i podniebienie jak nic:) Bezy z konfiturą, kandyzowaną aronią i dekoracją białą HELIO SKŁADNIKI: 3 białka 80 g cukru pudru szczypta soli do dekoracji

Zasmakuj Kuchni
Wafle kakaowe z mlekiem w proszku 118

Wafle przekładane różnymi masami to często deser, który lubią dzieci. Warto przygotować je także na święta i inne okolicznościowe spotkania z rodziną. Tym razem postawiłam na wafle kakaowe z mlekiem w proszku i powidłami. Składniki: - 125 g margaryny roślinnej - 1/2 szklanki cukru - 1/4 szklanki wody - 2 czubate łyżki kakao - 1 szklanka mleka w proszku - powidła śliwkowe - opakowanie wafli

Kuchnia co dnia