Tort Rafaello Powiew tropików w środku zimy, czyli wariacja na temat pralinek Rafaello w wersji tortu zgodnego z dietą Keto, Paleo i LowCarb. Cudowne połączenie kokosa i migdałów. Dania Deser Kuchnia Europejska , Wege Keyword rafaello , tort Porcje 12 porcji Czas przygotowania 40 minut Czas gotowania 20 minut Czas oczekiwania 2 godziny Składniki Ciasto 1/2 szklanki mąki kokosowej 2 łyżki musu
Modern Cave Girlsię w czas Karnawału, a w dodatku jest zgodna z dietą Keto, Paleo & LowCarb. Bardzo smaczne, choć dużo bardziej miękkie niż oryginalne churros lub też nasze rodzime faworki. Dania Deser , Przekąska Kuchnia Europejska , Meksykańska , Wege Keyword churros , faworki Porcje 6 porcji Czas przygotowania 15 minut Czas gotowania 30 minut Czas oczekiwania 5 minut Składniki 1/4 szklanki mąki kokosowej 1/2 szklanki
Modern Cave Girlpankejki już tak. Pankejki dyniowe Dyniowe keto pankejki z nutą pomarańczy to super pomysł na weekendowe śniadanie. Podane z sosem czekoladowym oraz masłem migdałowym stanowią pyszne poranne danie. Dania Deser , Lunch , Przekąska , Śniadanie Kuchnia Amerykańska , Europejska , Wege Keyword czekolada , naleśniki , pankejki , Walentynki Porcje 4 pankejki Czas przygotowania 10 minut Czas gotowania 10 minut Składniki Pankejki dyniowe 2 jajka 3/4 szklanki
Modern Cave Girlkokosowa Zielona babka szpinakowo- kokosowa to keto ciasto idealne na powitanie wiosny. Potrafi zaczarować zarówno barwą, jak i smakiem. Okazuje się, że szpinak świetnie komponuje się z kokosem! Dania Deser , Przekąska Kuchnia Europejska , Wege Keyword babeczki , babka Porcje 12 porcji Czas przygotowania 20 minut Czas gotowania 45 minut Składniki Ciasto szpinakowo- kokosowe 450 gram szpinaku mrożonego Hortex 3 jajka duże
Modern Cave Girlpropozycja na weekendowe ciacho. Do kawy lub herbaty. Albo samo... W każdych okolicznościach smakuje bowiem wyśmienicie! Tajemnym składnikiem jest tutaj czarne kakao, które nadaje mu pięknej czekoladowej głębi. Dania Deser , Przekąska Kuchnia Amerykańska , Wege Keyword brownie , czekolada , mus z awokado Porcje 12 porcji Czas przygotowania 10 minut Czas gotowania 30 minut Składniki Brownie 3 jaja 80 gram oleju kokosowego
Modern Cave Girlwersji zgodnej z dietą ketogeniczną oraz Paleo. Na twardym kruchym cieście i z masą orzechowo- czekoladową. Świetny zarówno na Wielkanoc, jak i przed nią oraz po niej... Dania Deser , Przekąska Kuchnia Europejska , Vegan , Wege Keyword mazurek Porcje 16 porcji Czas przygotowania 20 minut Czas gotowania 15 minut Składniki Spód 1 łyżeczka oliwy 2 łyżki erytrytolu 1/4 szklanki oleju kokosowego rafinowanego
Modern Cave Girldzieła! Pudding czekoladowy Keto pudding czekoladowy to świetna alternatywa dla budyniu na mące lub skrobi. Zaspokaja ochotę na małe co nieco, nie rujnując przy tym dziennej proporcji makroskładników. Dania Deser , Przekąska Kuchnia Europejska , Vegan , Wege Keyword budyń , pudding Porcje 2 porcje Czas przygotowania 5 minut Czas gotowania 3 minuty Czas oczekiwania 30 minut Składniki 1 szklanka mleka kokosowego 1 łyżka
Modern Cave Girlwariacja na temat popularnego sernika. Sernik z kalafiora tym razem z dodatkiem tahini i sosu karmelowego. Oczywiście całość mieści się w wytycznych diety ketogenicznej i Paleo! Palce lizać! Dania Deser , Przekąska Kuchnia Europejska , Vegan , Wege Keyword sernik Porcje 16 Porcji Czas przygotowania 30 Minut Czas gotowania 8 Minut Składniki Spód 1 Szklanka mąki migdałowej 2 Łyżki nierafinowanego oleju kokosowego
Modern Cave Girlidealna propozycja na wykorzystanie trwającego sezonu na świeże owoce. Miękkie i puszyste stanowi istne niebo w gębie. Polewa jogurtowa wzbogaca zaś smak ciasta dając lekko kwaskowate orzeźwienie. Dania Deser , Przekąska , Śniadanie Kuchnia Europejska , Wege Keyword ciasto kokosowe , ciasto z owocami , owoce Porcje 12 porcje Czas przygotowania 15 minut Czas gotowania 30 minut Składniki Ciasto 5 jajek 50 g erytrytolu
Modern Cave Girlprzynosi to spodziewane efekty! Marmurkowe keto serniczki Kolejna edycja serników bez sera, czyli keto serniczki marmurkowe są równie wyborne, jak ich poprzednicy. A do tego jakie kolorowe! Dania Deser , Przekąska , Śniadanie Kuchnia Europejska , Wege Keyword babeczki , owoce , sernik Porcje 10 sztuk Składniki Spód 1 jajko 1/2 szklanki mąki kokosowej 1/4 szklanki erytrytolu 1/4 szklanki rafinowanego oleju kokosowego w formie stałej
Modern Cave Girllubi Toffi ? Przyznać się ! To jeden z najpopularniejszych dodatków do naleśników, gofrów czy innych deserów. Ten sos jest stworzony na bazie cukru demerara, słodkiej śmietanki a kropką nad „i” jest pasta waniliowa , nie zawiera sztucznych barwinków i konserwantów, a w lodówce można go przechowywać nawet tydzień, gdzie zmienia swoją konsystencję na bardzo gęstą. Sos toffi to prawdziwa gratka
Wanilia i Kardamonprzygotowanie przetworów, jakoś nie miałam na to czasu:/, za to często zajadamy się nimi na surowo lub lądują w prostym cieście, takim jak w przepisie poniżej. Doskonały, bo nieskomplikowany deser na weekend. Polecam! Składniki: (blaszka 35x24 cm) 350 g mąki pszennej 200 ml oleju rzepakowego 150 g cukru 4 jaja 2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka pasty waniliowej lub cukru
Smakowity Blog KulinarnyDrożdżowe rogaliki z jagodami – pyszne rogaliki, które mogą być wspaniałym deserem lub sycącym podwieczorkiem. Można powiedzieć, że są to … Przeczytaj cały artykuł Artykuł Drożdżowe <span>rogaliki z jagodami</span> pochodzi z serwisu My Blueberry Corner
My Blueberry CornerDeser błyskawiczny w przygotowaniu i bardzo zaskakujący, ponieważ oprócz jabłek nie ma w nim mokrych produktów. Masło nadaje ciastu niezwykle maślany smak! Aromat cynamonu i wanilii unosi się po całym domu. Polecam do filiżanki gorącej herbaty lub aromatycznej kawy! Masa sypka: 1 ¾ szklanki mąki pszennej tortowej 1 szklanka kaszy manny ¾ szklanki drobnego cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa jabłkowa
VioletoweKucharzeniePyszne ciasto czekoladowe z kremem budyniowym to idealny deser na każde przyjęcie. Przepis na ciasto o umiarkowanej słodyczy, które na pewno polubią zarówno dzieci, jak i dorośli. Puszysty czekoladowy biszkopt świetnie łączy się z delikatnym kremem budyniowym i soczystymi borówkami, a do tego jeszcze odrobina czekolady. Jak zrobić dobry krem budyniowy? Przygotowanie najlepiej rozpocząć od ugotowania i dokładnego wystudzenia budyniu
Kuchcik gotuje