desery - 58579 przepisów (strona:1060/3906)

Brownie z buraka 120

blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Magia jest tutaj.. Przygotowaliśmy dla was słodki poczęstunek w formie brownie z buraka. Zabieraj się do roboty bo to zdrowy deser! The post Brownie z buraka appeared first on CRAVEmonkey

CRAVEmonkey
Ciasto jogurtowa delicja 2612

Przepyszne, orzeźwiające w smaku, bajecznie proste w wykonaniu ciasto bez pieczenia jest idealnym pomysłem dla osób zapracowanych bądź miłośników szybkich deserów. Jogurtowa delicja świetnie sprawdzi się jako ciasto w upalne dni jak i chłodne wieczory do gorącej kawy lub herbaty :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1600 gram gęstego jogurtu greckiego ( 4 kubki każdy po 400 gram) 3 galaretki przeźroczyste ( u mnie

Blog kulinarny S9.PL
Budyń jaglany na mleku kokosowym 149

Budyń jaglany na mleku kokosowym w towarzystwie dowolnych owoców to mój numer jeden w temacie szybkich zdrowych deserów, ale też doskonałych śniadań Read More Artykuł Budyń jaglany na mleku kokosowym pochodzi z serwisu Thermomania

Thermomania
CRÈME BRÛLÉE 123

CRÈME BRÛLÉE Zapraszam do zrobienia zapiekanej śmietanki, czyli tzw. Crème brûlée . Klasyczny francuski deser w najlepszym wydaniu. Można go podać z kwaśnymi lodami np. z brusznicy lub leśnej żurawiny. Składniki śmietanka 30% 400 ml cukier 70 g żółtka 6 szt. laska wanilii 1 szt. cukier do karmelizowania Sposób przygotowania Do rondelka wlewamy śmietanę i podgrzewamy do zagotowania. Wyciągamy ziarenka

chefintheforest
Słodkie ziemniaczki 98

Słodkie ziemniaczki deser z czasów PRL-u, gdy nie było wyboru czekoladek, pralinek w sklepach. Produkty potrzebne do przygotowania ziemniaczków były dostępne. 2 szklanki mielonych lub zmiksowanych orzechów włoskich, 1,5 szklanki startych/pokruszonych herbatników, 1 szklanka cukru pudru, skórka otarta z 1 cytryny, sok wyciśnięty z jednej cytryny*, 1 łyżeczka kakao, 1 pełna łyżeczka żelatyny, 2 łyżki spirytusu, 1/2 szklanka

królestwo garów
Ciasto bananowa krówka 97

razem z bananami. Banany bardzo fajnie łączą się z kajmakiem, budyniem i śmietaną. Takie ciasta są mało pracochłonne, wystarczy zaledwie kilka składników, noc w lodówce i mamy pyszny deser do popołudniowej kawy. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
CODZIENNA PORCJA WITAMIN DZIĘKI NOWEJ WYCISKARCE WOLNOOBROTOWEJ BLAUPUNKT SJV801 108

drugi na pulpę. Jednak model SJV801 to nie tylko wyciskarka. Model wyposażono bowiem w dwa bardzo przydatne akcesoria – sorbetownicę i szatkownicę. Sorbetownica pozwala na przygotowanie przepysznych deserów lodowych z ulubionych owoców. Szatkownica wyposażone w cztery dyski tnące znacznie ułatwia szatkowanie, plastrowanie, ścieranie warzyw i owoców, a nawet przygotowanie frytek. Warto zwrócić uwagę na szeroki otwór , przez który wrzucamy

Ostra na Słodko
Drożdżowe paluchy z serem 106

Drożdżowe paluchy z serem to pyszny pomysł na wyborne śniadanie na słodko czy deser do popołudniowej kawy. Wychodzą mięciutkie i puszyste. Skuszą nawet największych niejadków!   Składniki na drożdżowe paluchy z serem (około 16 sztuk): 50 g świeżych drożdży 250 ml (szklanka) mleka 650 mąki pszennej 100 g masła 150 g cukru 1/2 łyżeczki soli 2 jajka Masa serowa

e-PrzepisyKulinarne
Rogale drożdżowe w 30 minut 200

różnego rodzaju przyjęcia rodzinne i święta. Czasami jednak domownicy moi mają ochotę na coś słodkiego bez okazji. Wówczas przygotowuję coś słodkiego i nie musi to być ciasto, ale deser lub ciasteczka. Tym razem postawiłam na proste rogaliki drożdżowe z powidłami. Jest to łatwy sposób, ponieważ po wyrobieniu ciasta nie musimy czekać, aż ono wyrośnie, tylko od razu przystępujemy do wykonywania

Danka Pichci
Kisiel jabłkowy 111

Kisiel jabłkowy to najprostszy deser, przygotujesz go w kilka minut. Niskokaloryczny, dietetyczny, zjedzony jeszcze ciepły działa rozgrzewająco. Możesz go przygotować na kompocie, na soku, z kawałkami jabłek lub w wersji dla osesków na musie jabłkowym. W każdej wersji posmakuje nie tylko dzieciom

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pudding ryżowy z karmelizowaną dynią 126

Słodki śniadanie? Jesienny deser czy podwieczorek dla dzieci? Ten pudding z karmelizowaną dynią spełni się jako każde z tych dań. Kremowy, mleczy ryż z nutą wanilii i słodką, cynamonową dynią doskonale do siebie pasują tworząc pyszne, jesienne danie.   Składniki: (na 2 porcje) 100g ryżu do risotto (arborio) łyżka masła 2 szklanki mleka ½ laska wanilii lub esencja waniliowa łyżeczka cukru

Pyry na Gaz
Fit tiramisu 178

lubi tradycyjnych smacznych słodyczy? Ja tiramisu uwielbiam! Bardzo często pozwalam sobie na taki deser, ale postanowiłam go przygotować w wersji dietetycznej. Ja go zrobiłam w 5 minut! Składniki: 12 biszkoptów (okrągłych) 2 skyry (300g) naturalne 1 łyżka erytrytolu 50ml kawy rozpuszczalnej (zaparzonej) np. orzechowej kakao do posypania Sposób przygotowania: Zaparzyć kawę rozpuszczalną, ostudzić. Biszkopty ułożyć w naczyniu (na spód

Truskawkowa Fiesta
Paluchy wiedźmy 123

Paluchy wiedźmy czyli idealny deser na Halloweenową imprezę. Im brzydsze - tym lepsze :) W sam raz, na raz. Potrzebujesz więcej helołinowych inspiracji? Zajrzyj  TU Składniki na 2 blaszki: 3 szkl. mąki orkiszowej/pszennej/zwykłej pszennej i pełnoziarnistej 200 g masła 1 jajko 1/2 szkl. cukru pudru z ksylitolu/erytrolu lub zwykłego 1 łyżeczka proszku do pieczenia Kilka kropelek olejku waniliowego Dodatkowo: Spirulina/barwnik

Czarnawisienka
Naleśniki pszenno-żytnie z serem na słodko 100

więc takiego przepisu nie może zabraknąć na mojej stronie. Jest to przepis bardzo uniwersalny, gdyż świetnie sprawdza się na śniadanie, do lunchbox’a, na słodki obiad, a nawet deser. Ponadto, możemy poszaleć z różnymi rodzajami mąk w przygotowaniu naleśników, co może całkowicie odmienić oblicze tego dania Składniki na 14 sztuk ( z tego przepisu ): – 150g mąki pszennej – 100g mąki żytniej

Be Fit Be Strong
Budyń dyniowy 111

Budyń dyniowy to jedna z moich ulubionych wersji domowego budyniu, który jest doskonałą propozycją na zdrowy deser lub podwieczorek nie tylko dla najmłodszych. Smak dyni rewelacyjnie łączy się z odrobiną cynamonu tworząc aksamitną konsystencję. Pyszności! Budyń dyniowy gości u mnie każdej jesieni, choć przyznam, że czasami bywa i o innej porze roku, ponieważ zawsze posiadam zapas puree z dyni. Polecam

Di gotuje