spodzie to coś, obok czego nikt nie przejdzie obojętnie 😉 Całość skąpana w kokosowych chipsach, które dzięki podprażeniu mają jeszcze bardziej intensywny smak i zapach. Nasz sernik kokosowy jest świetnym deserem dla osób unikających glutenu, ponieważ pomijamy standardowe herbatniki. To co? Próbujemy? 😉 Przygotowanie 20 minutes Gotowanie 1 hour 30 minutes Czas całkowity 6 hours 30 minutes Składniki: Spód 200 g mąki
Mostek w kuchniPonieważ dziś robiłam hummus to skorzystałam i z wody z ciecierzycy zrobiłam popularny deser z aquafaby. Zrobiłam go pierwszy raz. No i szczerze mogę powiedzieć, że jest pyszny, lekki, nie obciąża - ponieważ ja po śmietance źle się czuję i unikam. Musy czekoladowe były nie dla mnie. woda ze słoiczka z ciecierzycy - 100 ml gorzka czekolada dałam
AZgotuj!było połączenie petarda. Maliny, jabłko, cynamon razem utworzyły serek szarlotkowy, pyszny i szybko znikający. Zróbcie koniecznie na śniadanie, drugie śniadanie czy na deser, jest znakomity. Jabłkowy serek z cynamonem i malinami. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniezrobić pyszne domowe lody z białej czekolady. Zobacz, jak je przygotować. Twoje domowe lody z białej czekolady Domowe lody z białej czekolady to świetny sposób na przygotowanie pysznego deseru dla całej rodziny. To nie ich jedyna zaleta. Przechowasz je bez problemu w zamrażalniku przez długi czas i wykorzystasz np. podczas wizyty niespodziewanych gości . Składników nie ma zbyt wiele, dlatego
RozdomowionaLato jest najlepszą porą na chłodzące ciasta i desery. Do takich z całą pewnością należy mocno cytrynowy sernik na zimno w słonecznym kolorze
Przepisy Kulinarnejest świetną opcją na coś słodkiego bez konieczności stania w gorącej kuchni. Dlatego też dziś mam dla Was przepis na sernik na zimno z borówkami i galaretką. Idealny deser na lato, który z pewnością posmakuje każdemu. Zobaczcie sami jakie to proste! 😉 Składniki: Spód 200 g herbatników 100 g zimnego masła Masa serowa 500 g Twarogu Sernikowego z Mascarpone President
Mostek w kuchniczereśnie zatopione w przezroczystej galaretce. Do wykonania serniczków wykorzystałam Twaróg z mascarpone firmy President. Twaróg ten jest delikatny, ma aksamitną konsystencję co sprawia,że jest idealny do serników i deserów na zimno. MINI SERNICZKI Z LEWITUJĄCĄ CZEREŚNIĄ Składniki: (4 porcje) 250 g twarogu sernikowego z mascarpone President 1 galaretka wiśniowa 4 łyżki cukru pudru 1 galaretka przezroczysta czereśnie
Bon appetit mon amiezimno w formie półkul. Do wykonania serniczków wykorzystałam Twaróg z mascarpone firmy President. Twaróg ten jest delikatny, ma aksamitną konsystencję co sprawia, że jest idealny do serników i deserów na zimno. MINI SERNICZKI MALINOWE Składniki: (14 sztuk) wkładka malinowa: 250 g malin 1/3 szkl wody 1 łyżka cukru 1 galaretka malinowa masa malinowa: 100 ml.przecieru z malin
Bon appetit mon amieJabłecznik zaparzany to proste do zrobienia ciasto na pyszny deser. Ciasto o umiarkowanej słodyczy z przyjemnie wilgotnym jabłkowym wnętrzem. Idealne ciasto do kawy na jesienne zimne dni. Jabłecznik zaparzany jest tak pysznym, łatwym i prostym do zrobienia ciastem, że na pewno będziecie go robić często. U mnie ostatnio jest praktycznie co tydzień. Do tego ciasta najlepiej użyć jabłka twarde typu
Gotuj w domuBardzo chrupiące domowe ciasteczka z pestkami słonecznika to pyszny deser do kawy lub herbaty. Proste i szybkie wykonanie, a do tego niewielka ilość potrzebnych składników, powinna zachęcać do ich przygotowania. Uwielbiam domowe ciasteczka, które są kruche i chrupiące. Kruche, ale nie kruszące się tak, jak to czasem bywa z tymi ze sklepu, zanim przyniesiemy je do domu, już są połamane
Gotuj w domuPlacuszki bananowe z płatkami owsianymi to pyszny, zdrowy i prosty deser. Minimalna ilość zdrowych składników sprawia, że placuszki można podać nie tylko dzieciom, ale nawet osobom będącym na diecie. Placuszki bananowe z płatkami owsianymi powinny być wykonane z bardzo mocno dojrzałych bananów, inaczej nie będą zbyt smaczne. Dojrzałe banany zawierają wystarczająco cukru i nie ma potrzeby dodawania do placuszków
Gotuj w domuJabłka, pachnący cynamon, rodzynki, ciasto francuskie - idealny deser, bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Uwielbiam w chłodne, zimowe popołudnie zanurzyć się pod kocem z książką, kubkiem herbaty z imbirem i ciastkiem francuskim z jabłkami. Czas wtedy na chwilę się zatrzymuje, nie muszę się spieszyć i pędzić. Lubię te chwile oderwane od rzeczywistości
Moja kraina smakówoknem zrobiło się całkiem zimowo. Temperatura spadła, pada śnieg. Na szczęście zima ma też swoje plusy np. można sobie poprawić humor czekoladowym deserem. Nigdy czekoladowy mus nie smakuje mi tak dobrze jak zimą, gdy można się otulić przyjemną słodkością, wyglądając przez okno na śnieżne bałwany i mroźne bohomazy na szybach. Składniki: 1 00 g gorzkiej czekolady
Moja kraina smakówoknem śnieg, więc postanowiłam przygotować jakiś pyszny deser pachnący jabłkami, cynamonem, delikatny, słodki, przypominający wakacyjne chwile, leżenie pod jabłonką i patrzenie na płynące nad głowami chmury.... Składniki: ciasto 125 g masła, 75 g cukru, 2 żółtka, 170 g mąki, 1 łyżka wody, szczypta soli nadzienie 4 duże jabłka, sok z połowy cytryny, 1 łyżka cukru, 1 łyżeczka cynamonu
Moja kraina smakówmusu wsypać ostatnią galaretkę truskawkową, wystudzić. Po wystygnięciu powstaje super żel, którym po wierzchu naszego ciasta robimy sobie artystyczne esy-floresy. Niebo w gębie, kwaskowe i orzeźwiające. Idealny deser dla truskożerców. Polecam
Moja kraina smaków