Przepis na : deser
Opis karmelowe macarons: Karmelowe macarons to smaczna odmiana włoskich macarons. Są to wielobarwne, okrągłe ciasteczka, które coraz częściej pojawiają się w polskich cukierniach. Ceny tej słodkiej przekąski są dosyć wysokie. Dlaczego więc nie przygotować takiego pysznego deseru samemu? Zapraszam do zapoznania się z przepisem a na pewno zachwyci każdego. Składniki: 250 g bardzo drobno zmielonych migdałów 1 szklanka białek 350 g cukru pudru 150 g cukru szczypta soli Masa karmelowa: 90 g cukru 50 ml śmietany... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...