sernik - 18879 przepisów (strona:1056/1259)

Szarlotka na kruchym cieście 234

Szarlotka to moje trzecie w kolejności ulubione ciasto zaraz po serniku i cieście czekoladowym (brownie). Możemy ją bardzo szybko i łatwo przygotować jeśli skorzystamy z gotowych jabłek w słoiku. Oczywiście możemy zrobić ze świeżych jabłek, ale musimy je obrać, pokroić i dusić do uzyskania musu. Gdy zależy nam na czasie skorzystajmy z gotowych jabłek w słoiku. Zachęcam do wykonania tego

Pyza i Surówka
Sernik tiramisu 211

W styczniowych książkowych wariacjach mamy dla Was kolejny przepis z naszej biblioteki :) Tym razem zaglądnęliśmy do książki Doroty Świątkowskiej „Moje Wypieki –

Kuchenne Wariacje
Brownie jak sama nazwa wskazuje jest brązowy, bo jest zrobiony z czekolady. Więc jaki jest sekret jego receptury? 396

Brownie jest rodem z USA. Jego receptura sięga XIX wieku. Podobno stworzony był jako deser do szybkiej konsumpcji, w ramach hotelowego lunchu sprzedawanego w formie tzw

Jem więc Jestem
Polewa czekoladowa - najprostsza 172

dokładnie wymieszać. Gorącą polewą polewać ciastka, ciasteczka, desery. * Czasem czekolada może zbytnio zgęstnieć (zważy się). Ale po dodaniu mleka czekolada ponownie robi się aksamitna i gładka. Polewa na  serniku gotowanym (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Serniczki bez sera z oreo i pigwą. 198

Witajcie :) Dzisiaj postanowiłam upiec lekkie oszukane serniczki bez sera :) Jako spód użyłam pysznych ciasteczek Oreo a masę serkową zrobiłam z jogurtu naturalnego, serka waniliowego i wiórków

Sama słodycz i szczypta chili
Bułeczki drożdżowe- motylki z serem. 212

     Dziś zapraszam na puchate, delikatne bułki drożdżowe, z aksamitnym, kremowym, serowym nadzieniem. Mówię Wam, niebo w buzi :) Jeśli macie ochotę, zapraszam! Składniki na

Rozpustne gotowanie
babeczki makowo serowe 170

składniki na masę makową: 400 g gotowej masy makowej 50 g masła, miękkiego 1 jajko wykonanie: Masło miksujemy na puch, dodajemy jajko i miksujemy (jeśli się

Domowy Smak Jedzenia
Śmigus dyngus 131

Przez ostatnie dni prawie zamieszkałam w kuchni- na szczęście z każdej opresji wyszłam cało. A wpadek kulinarnych zaliczyłam mnóstwo... do sernika zapomniałam dać rodzynek, pasztet się rozleciał przy wyciąganiu z  foremki, bułeczki na śniadanie wielkanocne nie chciały się lepić, spaliłam spód biszkoptowy do jednego z ciast, babeczki opadły, do barszczu zapomniałam dodać jajek... Było wesoło. Z tego wszystkiego

Wrzosowa Polana
Serniczki z czereśniami i bezą 176

Zamiast sernika proponujemy małe serniczki z dodatkiem smażonych czereśni, z lekką bezą.     Składniki na ciasto: -20 dkg mąki -20 dkg masła -5 dkg cukru pudru -1 żółtko (białko wykorzystamy do bezy) -1 łyżka zimnej wody     Składniki masy serowej: -0,8 kg twarogu -4 żółtka (białka wykorzystamy do bezy) -3/4 szklanki cukru -5 dkg masła

Maminek kulinarny
Pomarańczowy sernik na zimno (z kisielowym wierzchem) 181

https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com   Przepis autorski (mój). Ciasto jest niezwykle lekkie, puszyste i o orzeźwiającym smaku. Doskonale sprawdzi się na letni deser oraz zimą

Di gotuje
Sernik Kawowy z trzema warstwami 196

Mega pyszny, mega prosty :) Składniki: 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 1 łyżeczka kakao 100 g miękkiego masła 200 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego szczypta soli 4

W Moim Magicznym Domu
Sernik z daktylami na kakaowym spodzie 137

ciasto 1 szkl mąki 125 g masła 2 żółtka 2 łyżki kakao pół szkl cukru szczypta proszku do pieczenia masa serowa 1 kg sera mielonego 3

Gotowanie jest łatwe
Kutia wigilijna z kaszą jaglaną 185

garść jej promienie,trzymaj je z całej siły. I teraz w tym rzecz cała,by się życzenia spełniły! Aromatycznego barszczyku, smacznego kulebiaka,  pysznego karpia, apetycznego śledzika,  wyśmienitego sernika i wspaniałego makowca!   Najlepszego Wszystkim

Grunt to przepis!
orzechowiec z gotowanym sernikiem kajmankowym 132

fotki 028" width="3104" height="1746" class="alignnone size-full wp-image-3014" / Polecam orzechowiec z sernikiem kajmankowym

Ugotujmy Coś
Prosty miodownik z masą budyniową 208

Pyszne ciasto, którego wersji jest niemalże tyle co sernika. W tej wersji wystarczy je upiec 2-3 dni przed jedzeniem. U mnie prosto, tradycyjnie. Trzy kruche spody i budyniowo-maślany krem. A na wierzchu polewa kakaowa o karmelowym posmaku. Mniam. Poziom trudności:       łatwe Czas przygotowania:  60 minut Ilość porcji

Bazując na smaku

Proponowane wyszukiwania