Pomyślałam, że przydadzą się do deserów lub jakiegoś ciasta. Są naprawdę mocne i rozgrzewające. Długo nie czekały na wykorzystanie. Tak się złożyło, że zostało mi trochę sera po upieczeniu sernika. Miałam go wykorzystać do naleśników, ale wpadł mi do głowy pomysł na tartę serową. Zabrałam się ochoczo do pracy i w jej trakcie ponownie mnie olśniło, że te właśnie wiśnie
Wiem co jem„Mango to jeden z najzdrowszych owoców na świecie i w dodatku bardzo smaczny. Zawiera mnóstwo witamin i minerałów stąd tez często zwany jest „owocem młodości”. Właściwie
Wiem co jemSerniczek przygotowałam na ogrodowe spotkanie przy grillu. Ponieważ ogród był akurat opanowany przez kwiecie w barwach żółci i fioletu, mój jagodowy wypiek świetnie pasował kolorystycznie J
Kuchenne zapiski EdytyPrzepis miałam wstawić już wczoraj, ale jak to bywa u kobiet pracujących - czas ma bardzo dziwne zdolności umykania nie wiadomo gdzie i nie wiadomo kiedy, więc
Kuchenne zapiski EdytyJak dotąd nie wykorzystywałam jeszcze mango do żadnych potraw, z tej prostej przyczyny, że od razu było odkrawane od pestki, nakrawane w kosteczkę i zjadane na
Kuchenne zapiski Edyty