Dziś w mojej kuchni zapachniało już świętami. A wszystko przez przyprawy korzenne, których użyłam do dzisiejszego wypieku. Wyszedł pyszny, aromatyczny i mięciutki (za sprawą
Tradycyjna KuchniaEkspresowy przepis na pyszną szarlotkę z truskawkami. Składniki: 25 dag mąki, 10 dag masła, 1/2 szklanki śmietany, 1 łyżka smalcu, 2 żółtka, 1 łyżeczka proszku do
Tradycyjna KuchniaSerniki to moje ulubione ciasta! Dlatego też stworzyłam nowy dział SERNIKI , a w nim już kilkanaście sprawdzonych przepisów na serowe ciasta :) Składniki na spód na ciasto
Tradycyjna KuchniaNa kukurydziane ciacho miałam ochotę już od dawna, kiedyś robiłam podobne, zainspirowana zostałam przepisem znalezionym na TYM BLOGU . Chciałam przełamać, ten słodki smak i dodałam mrożonych
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćDawno, dawno nie miałam wypiekowego śniadania, aż dziś nadszedł ten dzień :) Jak pewnie zauważyliście ostatnio szaleję z przepisami, które w składzie mają odżywkę białkową, tym razem
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćJak wiecie jestem ogromną wielbicielką Rafaello , więc to właśnie po kokos i migdały sięgam najczęściej. Kuleczki Rafaello już dla Was miałam , ciasto też , więc dziś niech
Ostra na SłodkoCzy wam również się zdarza w niedzielne, szare poranki wstać z ochotą na coś słodkiego? Ale niestety zaglądamy do lodówki.. a tam pustka, nawet nie
Tradycyjna KuchniaWalentynki już tuż tuż, więc pora pomyśleć o słodkiej niespodziance. Polecam pyszne i łatwe w wykonaniu markizy. Składniki na ciasto: 45 dag mąki tortowej 30 dag
Tradycyjna KuchniaDzisiaj nie podam Wam przepisu. Dzisiaj po prostu Wam pokażę :) A to, co widzicie, to przepyszna, super szybka, odżywcza i jeszcze raz przepyszna przekąska na
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIESkładniki na ciasto: 250 margaryny 0,5 szklanki mleka ryżowego (Alpro Soya) 1,5 szklanki cukru 0,5 kg mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wielki apetytO stanie fiołki z ogródka trafiły na babkę marchewkowo-kakaową i trzeba przyznać było jej z nimi do twarzy :) Babka jest lekka i wilgotna (jak prawie
SzczyptaSmaQmąki używam ( a najlepiej, jeśli nie użyję jej w ogóle!). Staram się, by każde z moich dań było wręcz naładowane witaminami i dobrocią. Jeśli smażę, to TYLKO na oleju kokosowym (swoją drogą, jestem już nieźle od niego uzależniona). Staram się hodować wszelkiego rodzaju zioła sama, zamiast kupować spryskiwane, nieorganiczne doniczki w sklepie (choć większość moich roślinek nie jest chyba(...)około tygodnia piję różne jej warianty i...moja skóra promienieje, a ciało wypłukuje się ze wszystkich toksyn! Znów jestem zakochana na zabój. Eksperymentuję chyba ze wszystkim, począwszy od deserów, skończywszy na domowych maseczkach, raz z lepszym, raz z gorszym rezultatem, jednak wciąż uczę się nowych rzeczy, a to przecież najważniejsze! Nie obawiajcie się, z Wami dzielę się tylko NIEPODWAŻALNIE
Gotowanie to kochanieudekorować polewą karobową (1 łyżki masła, 1 karobu, 1 łyżka cukru brązowego - masło roztapiamy w garnku dodajemy karob, cukier, mieszamy do połączenia się składników i gotowe), bananem, wiórkami kokosowymi, suszonymi owocami. A teraz obiecane informacje na temat karobu i link do facebooka na którym można znaleźć więcej przepisów z jego użyciem (: MELASA Z CHLEBA ŚWIĘTOJAŃSKIEGO - ciemnobrązowy gęsty syrop(...)wspomaga odporność organizmu. Zastosowanie: - do samodzielnego spożycia np. 2 łyżki dziennie, - jako słodzik do ciast, ciepłych i zimnych napojów, jogurtów, mleka, - jako polewa do lodów i deserów - do pieczenia chleba, ciast i ciasteczek Wartość energetyczna i odżywcza 100g produktu: - wartość energetyczna 1155 kJ/275kcal, - białko: 1,16-1,18g, - węglowodany 62 g, - tłuszcz 0,2-0,6g PROSZEK
Symfonia SmakówTorcik powstał spontanicznie, ot tak bez okazji, miałam miseczkę zebranych truskawek z ogrodu i musiałam coś z nimi zrobić, a że lubię słodkości powstał więc ten
Wanilia i Kardamonhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Zainspirowałam się przepisem z blogu: Moje pasje. Jeśli miałabym wybierać spośród wszystkich rodzajów czekolad - zawsze będzie to
Di gotuje