Szaleństwo truskawkowe trwa! Truskawki dają tyle możliwości, że po prostu nie mogą się znudzić. Truskawkowa pianka chodziła za mną od dawna. Jest pyszna, lekka, dzięki amarantusowi
DefinicjaSmakuZdrowe słodycze to, coś co w ostatnim czasie jest u mnie prawdziwym hitem. Nie oszukujmy się każdy z nas ma czasem ochotę na małe co nieco
DefinicjaSmakuDziś w mojej kuchni zapachniało już świętami. A wszystko przez przyprawy korzenne, których użyłam do dzisiejszego wypieku. Wyszedł pyszny, aromatyczny i mięciutki (za sprawą
Tradycyjna KuchniaEkspresowy przepis na pyszną szarlotkę z truskawkami. Składniki: 25 dag mąki, 10 dag masła, 1/2 szklanki śmietany, 1 łyżka smalcu, 2 żółtka, 1 łyżeczka proszku do
Tradycyjna KuchniaSerniki to moje ulubione ciasta! Dlatego też stworzyłam nowy dział SERNIKI , a w nim już kilkanaście sprawdzonych przepisów na serowe ciasta :) Składniki na spód na ciasto
Tradycyjna KuchniaNa kukurydziane ciacho miałam ochotę już od dawna, kiedyś robiłam podobne, zainspirowana zostałam przepisem znalezionym na TYM BLOGU . Chciałam przełamać, ten słodki smak i dodałam mrożonych
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćDawno, dawno nie miałam wypiekowego śniadania, aż dziś nadszedł ten dzień :) Jak pewnie zauważyliście ostatnio szaleję z przepisami, które w składzie mają odżywkę białkową, tym razem
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćJak wiecie jestem ogromną wielbicielką Rafaello , więc to właśnie po kokos i migdały sięgam najczęściej. Kuleczki Rafaello już dla Was miałam , ciasto też , więc dziś niech
Ostra na SłodkoCzy wam również się zdarza w niedzielne, szare poranki wstać z ochotą na coś słodkiego? Ale niestety zaglądamy do lodówki.. a tam pustka, nawet nie
Tradycyjna KuchniaWalentynki już tuż tuż, więc pora pomyśleć o słodkiej niespodziance. Polecam pyszne i łatwe w wykonaniu markizy. Składniki na ciasto: 45 dag mąki tortowej 30 dag
Tradycyjna KuchniaDzisiaj nie podam Wam przepisu. Dzisiaj po prostu Wam pokażę :) A to, co widzicie, to przepyszna, super szybka, odżywcza i jeszcze raz przepyszna przekąska na
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIESkładniki na ciasto: 250 margaryny 0,5 szklanki mleka ryżowego (Alpro Soya) 1,5 szklanki cukru 0,5 kg mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wielki apetytO stanie fiołki z ogródka trafiły na babkę marchewkowo-kakaową i trzeba przyznać było jej z nimi do twarzy :) Babka jest lekka i wilgotna (jak prawie
SzczyptaSmaQmąki używam ( a najlepiej, jeśli nie użyję jej w ogóle!). Staram się, by każde z moich dań było wręcz naładowane witaminami i dobrocią. Jeśli smażę, to TYLKO na oleju kokosowym (swoją drogą, jestem już nieźle od niego uzależniona). Staram się hodować wszelkiego rodzaju zioła sama, zamiast kupować spryskiwane, nieorganiczne doniczki w sklepie (choć większość moich roślinek nie jest chyba(...)około tygodnia piję różne jej warianty i...moja skóra promienieje, a ciało wypłukuje się ze wszystkich toksyn! Znów jestem zakochana na zabój. Eksperymentuję chyba ze wszystkim, począwszy od deserów, skończywszy na domowych maseczkach, raz z lepszym, raz z gorszym rezultatem, jednak wciąż uczę się nowych rzeczy, a to przecież najważniejsze! Nie obawiajcie się, z Wami dzielę się tylko NIEPODWAŻALNIE
Gotowanie to kochanieudekorować polewą karobową (1 łyżki masła, 1 karobu, 1 łyżka cukru brązowego - masło roztapiamy w garnku dodajemy karob, cukier, mieszamy do połączenia się składników i gotowe), bananem, wiórkami kokosowymi, suszonymi owocami. A teraz obiecane informacje na temat karobu i link do facebooka na którym można znaleźć więcej przepisów z jego użyciem (: MELASA Z CHLEBA ŚWIĘTOJAŃSKIEGO - ciemnobrązowy gęsty syrop(...)wspomaga odporność organizmu. Zastosowanie: - do samodzielnego spożycia np. 2 łyżki dziennie, - jako słodzik do ciast, ciepłych i zimnych napojów, jogurtów, mleka, - jako polewa do lodów i deserów - do pieczenia chleba, ciast i ciasteczek Wartość energetyczna i odżywcza 100g produktu: - wartość energetyczna 1155 kJ/275kcal, - białko: 1,16-1,18g, - węglowodany 62 g, - tłuszcz 0,2-0,6g PROSZEK
Symfonia SmakówTorcik powstał spontanicznie, ot tak bez okazji, miałam miseczkę zebranych truskawek z ogrodu i musiałam coś z nimi zrobić, a że lubię słodkości powstał więc ten
Wanilia i Kardamonhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Zainspirowałam się przepisem z blogu: Moje pasje. Jeśli miałabym wybierać spośród wszystkich rodzajów czekolad - zawsze będzie to
Di gotujeOd czasu do czasu pozwalam sobie urozmaicić swoje posiłki m.in wykonuje je w wersji wegańskiej, czyli bez nabiału i jaj, bo jak wiadomo weganie nie jedzą
Truskawkowa FiestaMoja głowa jest skarbnicą pomysłów! w tym momencie chodzą mi po głowie przepisy na ciasto czekoladowe z fasoli, obiad z kaszą jaglaną, sernik na migdałowym spodzie
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćStudzimy. Gdy krem się schłodzi z powstałej masy za pomocą małej łyżeczki nabieramy krem z którego lepimy niewielkie kuleczki, w środek wbijamy migdał i od razu obtaczamy w wiórkach kokosowych (czynność tę należy wykonywać szybko, ponieważ pralinki w połączeniu z ciepłem rąk będą szybko się rozpuszczać). Gotowe pralinki warto przełożyć do mini papilotek. Czekoladki koniecznie przechowujemy w lodówce(...)konsystencji jednak także bardzo smaczne. Dobrej jakości belgijską czekoladę możemy zakupić w sklepie Słodki Świat , gdzie znajdziemy również wiele ciekawych, czekoladowych dekoracji, które pomogą urozmaicić nasze ciasta i desery. Moje posty
Słodka Strona