Dzisiejsze muffinki to w zasadzie ani nic nowego ani specjalnie odkrywczego, raczej wykorzystanie sprawdzonych i dobrze funkcjonujących przepisów na MUFFINKI BANANOWE i MUFFINKI
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEPrzepis na ten serniczek odkryłam na stronie FITAPPY , z której wcześniej zgapiłam kilka ćwiczeń do mojego wieczornego treningu. Proporcje i składniki lekko zmieniłam i z góry
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćPróbowałam, naprawdę ale niestety moje weekendowe uzależnienie od ciasta drożdżowego jest silniejsze niż moja wola, jak to się mówi mam słabą silną wolę. Jako dziecko
greenscarfglukozowym. Skład kupionej granoli: Produkty pochodzące ze zbóż 59% (płatki owsiane, mąka jęczmienna, mąka kukurydziana, kasza kukurydziana ), nierafinowany cukier trzcinowy, orzech arachidowy 9,4%, tłuszcz palmowy, syrop glukozowy, płatki kokosowe, melasa trzcinowa, inulina, sól himalajska, substancja spulchniająca: węglany sodu; cukier, emulgator: lecytyny (z soi); sól, ekstrakt słodu jęczmiennego. składniki: na słoik o pojemności 1 l Normal 0 21 false false(...)kilkukrotnie podczas pieczenia, aby wszystkie składniki równomiernie się zezłociły. Po wyciągnięciu z piekarnika odstawiamy do wystudzenia, a następnie przekładamy do słoika. Mogą stanowić przekąskę, dodatek do jogurtu lub deseru. Smacznego
bistro mamazauważyłam, że mam sporą część nie wykorzystanych, a rozpoczętych mąk. Dlatego postanowiłam upiec z nich bułeczki, zarówno takie na śniadanko z szynką i pomidorem, jak i na słodko na deser z serkiem i owocami lub po prostu dżemem. Bułeczki dodatkowo obficie posypałam ziarenkami od "Ziarenkowa" :) Te ziarenka są tak świetne, tak smaczne, tak do wszystkiego pasujące i tak szybko znikające(...)Składniki na bułeczki kakaowo- kokosowo - owsiane (słodkie): - 150 ml mleka - 15 g drożdży - 125 g mąki owsianej - 50 g mąki kokosowej (domowej roboty ;)) - 50 g mąki pszennej pełnoziarnistej - 1 łyżeczka kakao - 15 g oleju kokosowego - 2 łyżki ksylitolu/bądź inne słodzidło - 50 g ziarenek Cynamonowy Raj + żółtko z odrobiną ciepłej wody -> rozbełtać Przygotowanie (takie same dla dwóch rodzajów bułeczek
Zdrowie na języku :PKiedyś miałam słabość do batoników Bounty... nie Snickers'y, Mars'y czy inne, ale właśnie te podwójne małe słodkości. Nawyki się zmieniają i tak przyszło mi
Chocolate Muffin BlogSezon na truskawki w pełni... musimy korzystać z niego by nacieszyć się pysznym smakiem świeżych polskich truskawek na cały rok. Owszem, wielu z nas zatrzyma ich
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiCzasami mamy ochotę na coś słodkiego, a zarazem owocowego, czy warzywnego. Nasz dziesiejszy przepis taki właśnie jest. Zdecydowanie słodki, a przy tym jego głównym i dominującym
Kolizje SmakówDla mnie lato to intensywne przygotowywanie się do zimy ;-), czas pracy w ogrodzie, walka z chwastami no i zbiory, mnóstwo tego. Zabrałam się za masowe przetwarzanie
greenscarfRaczej zawijańce niż rogaliki, ale mniejsza o to :-) Najważniejsze jest to, że są niesamowicie puszyste, delikatne i leciutkie, niczym bawełna. A przy tym
Rozpustne gotowanieBardzo często używam twaróg homogenizowany zamiast tradycyjnego białego sera, ze względu na jego delikatną konsystencję oraz łatwość i szybkość w przygotowaniu ciasta. Trzeba jednak uważać na
Tradycyjna KuchniaSkładniki (na około 12 sztuk) 2 szklanki mąki pszennej szklanka mleka sojowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka cynamonu 1 duży
greenscarfKilka dni temu na portalu durszlak.pl pojawiła się nowa akcja kulinarna. Normalnie nie zwracam na takie rzeczy uwagi, jednakże akcji o takiej nazwie duma nie pozwoliłaby
Kulinarne zapędy KokosaPyszne, delikatne-bardzo puszyste, szybko znikające. Polecam podawać z konfiturą jagodową, malinową lub morelową lub tylko posypane ksylitolem. A w sezonie letnim wystarczy rozdrobnić
Smaczne ZdroweCake pops swoim wyglądem przypominają kolorowe lizaki, natomiast smakiem można przyrównać je do trufelek lub bajaderek zatopionych w ulubionej czekoladzie i udekorowanych czym tylko dusza zapragnie
DefinicjaSmakuDla wszystkich wielbicieli brownie, proponuję jego zdrowszą wersję, na bazie mąk bezglutenowych: kukurydzianej, ryżowej i ziemniaczanej. Mąki można dowolnie zmieniać, chodzi o zachowanie ich
Smaczne Zdrowewłasne, zdrowe słodkości! Jak? Najprościej jak się da! Wspominałam już, że całkowicie urzekła mnie kuchnia wegańska, co zresztą bardzo łatwo zauważyć. Korzystając z leniwego, niedzielnego przedpołudnia postanowiłam przygotować kolejny deser, ale żeby nie zajęło to zbyt dużo czasu wybrałam pralinki. Jakiś czas temu pojawiła się tutaj ich mocno orzechowa wersja z daktylami ( KLIK ), jednak możliwości eksperymentów są w tym przypadku(...)ilości składników otrzymacie 18 pralinek. Jedna to około 52kcal w tym 1g białka , 3,6g tłuszczu , 4,9g węglowodanów oraz 1,6g błonnika . SKŁADNIKI: 100g suszonej moreli 60g wiórków kokosowych 50g migdałów cynamon kardamon odrobina olejku waniliowego PRZYGOTOWANIE: Migdały wrzucić do miski blendera z nożami i rozdrobnić Dodać wiórki kokosowe i morele i blendować przez kilka minut Wsypać cynamon, kardamon
peanutbuttermonster