Kolejny nasz HIT , rozpływający się w ustach! Czekoladowa rozkosz, to pyszny deser bez pieczenia z orzeszkami, żurawiną i ciasteczkami owsianymi. Idealny, aby zaskoczyć ukochaną osobę w nadchodzące Walentynki (pamiętajcie, że czekolada to afrodyzjak). Deser bardzo łatwy i szybki w przygotowaniu. Wymaga jedynie dłuższego pobytu w lodówce, dlatego lepiej go przygotować wieczorem. Składniki: 3 tabliczki czekolady mlecznej (użyłam mleczną z “fioletową(...)czekoladową masę do formy. Wyrównać. Przykryć dłuższym bokiem papieru i dociskając wyrównać wszystko. Włożyć do lodówki na całą noc. Pokroić na kawałki. Podawać. Czytaj więcej: Czekoladowa rozkosz – pyszny deser bez pieczenia z orzeszkami, żurawiną i ciasteczkami owsianymi The post Czekoladowa rozkosz – pyszny deser bez pieczenia z orzeszkami, żurawiną i ciasteczkami owsianymi appeared first on Moja Delicja
Moja DelicjaSezon na rabarbar i truskawki powoli się zaczyna. Ja proponuje kolejny zdrowy deser z rabarbarem i truskawkami w roli głównej. Crumble truskawkowo-rabarbarowe to prosty deser, łatwy do przygotowania i nie wymaga użycia miksera. Świetny na ciepło, jak i na zimno. Zasmakował wszystkim, którzy próbowali, włącznie z moją dwuletnią córcią 🙂 Polecam spróbować! Składniki nadzienia: 450 g truskawek umytych i pokrojonych(...)Gotową kruszonkę wyłożyć na owoce. Piec około 35-40 minut do zarumienienia kruszonki. Podawać na ciepło lub na zimno. Świetne z gałką lodów 🙂 Czytaj więcej: Crumble truskawkowo-rabarbarowe, czyli deser owocowy pod kruszonką z płatków owsianych The post Crumble truskawkowo-rabarbarowe, czyli deser owocowy pod kruszonką z płatków owsianych appeared first on Moja Delicja
Moja DelicjaLatem najlepiej sprawdzają się chłodne desery. Zimne galaretki z owocami wyciągnięte z lodówki, to przyjemne zakończenie letniego obiadu. Proponuję domowej roboty galaretkę z herbaty Earl Grey , w której smak i delikatny aromat bergamotki (owoc cytrusowy, którego ekstrakt ma korzystny wpływ na nasz układ krążenia, np. obniża cholesterol) przyjemnie skomponuje się ze świeżymi truskawkami, bitą śmietaną i domowym wafelkiem tuille. Tuille(...)upieczony cieniutki i chrupiący wafel, pochodzący z Francji. Jego smak wszyscy znają, bo któż nie próbował lodów w waflu lub nie chrupał wafelkowych rurek zdobiących lodowe desery 🙂 Wafelek tuille jest banalny w przygotowaniu, a składniki łatwe do zapamiętania. Należy bowiem zważyć jedno białko jaja, a następnie z taką wagą dodawać do niego pozostałe składniki (roztopione masło, mąkę i cukier puder
Moja Delicjabędzie klasyczne pieczenie. Drukuj Ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką Bardzo puszyste, mocno maślane i pełne owoców ciasto z dodatkiem najlepszej na świecie kruszonki. Jesienna pozycja obowiązkowa! Posiłek ciasto, deser Kuchnia polska Słowo kluczowe ciasta, ciasto drożdżowe, ciasto z owocami, ciasto ze śliwkami, jesienne ciasto, śliwki Całkowity czas przygotowania 2 hours 30 min. Porcje 15 porcji Autor Agnieszka | na-talerzu.pl Sprzęt
Na-talerzu.pltego charakterystycznego aromatu. SPRAWDŹ TEŻ : Inne sprawdzone przepisy na pyszne ciasta znajdziesz w zakładce CIASTO. Drukuj Jagodzianki Przepis na idealnie puszyste jagodzianki, pełne owoców i posypane kruszonką. Posiłek ciasto, deser Kuchnia polska Słowo kluczowe ciasto czekoladowe, ciasto drożdżowe, drożdże, drożdżowe, drożdżówki, drożdżówki z owocami, jagody, jagodzianki Czas przygotowania 2 hours 45 min. Czas gotowania 30 min. Całkowity czas przygotowania
Na-talerzu.plZapraszam Was na letni, lekki, owocowy deser. Robi się go bardzo szybko i jest wyjątkowo prosty i smaczny. Świetny sposób na przemycenie owoców dla małych niejadków. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Babka z owoców i galaretki Składniki 3 galaretki owocowe (ja użyłam truskawkową) 1 l wody 300 g różnych sezonowych owoców (ja użyłam truskawek, czerwonej porzeczki, borówek, malin i czereśni) Instrukcje(...)połowę owoców, zalewamy galaretką, wsypujemy resztę owoców i wierzch zalewamy pozostałą galaretką. Wstawiamy do lodówki. Przed podaniem formę wstawiamy do gorącej wody na 2-3 minuty i delikatnie wyjmujemy deser. Ozdabiamy świeżymi owocami. Artykuł Babka z owoców i galaretki pochodzi z serwisu To co lubię gotuję
To co lubię - gotuję i polecamwkawiarence.pl Domowy kisiel domowy to idealny deser, kiedy mamy pod ręką garść owoców lub gesty sok przecierowy. Świetny na niezobowiązujące małe co nieco w zaciszu domowym, ale też exclusive na deser dla gości np. po obiedzie. Lekki, owocowy, zdrowy i po prostu pyszny. Domowy kisiel owocowy najbardziej nam smakuje z malin lub mieszanki malin z borówkami. Jednak możecie go zrobić(...)krzaczka z ogrodu. Dużą garść malin wrzucam do wyciskarki wolnoobrotowej, dzięki czemu, eliminuję wszelkie pestki. Dlatego domowy kisiel jest identyczny z tym, z torebki, ale o niebo zdrowszy! Mój deser to spora porcja, bo dla 5 osób, więc jeśli nie potrzebujecie takiej ilości podzielcie wszystkie składniki na połowę. – PRZEPIS NA DESER Z OWOCÓW – – DOMOWY KISIEL OWOCOWY
W Kawiarencemojej ulubionej porze roku – jesieni. I to właśnie te myśli i tęsknota za przyjemnym ciepełkiem, a nie upałami, jak dotąd, skłoniły mnie do przygotowania takiego „szarlotkowego” deseru. Przygotowując jabłka możecie pokroić je w mniejszą lub większą kostkę. Ja lubię jak jabłka nie są do końca miękkie, więc wybrałam większą kostkę. Bitą śmietanę możecie przygotować solo (wiem(...)część osób tak właśnie lubi najbardziej), zwłaszcza jeśli chcecie podać deser od razu po przygotowaniu, lub usztywnić ją żelatyną czy też dodać w trakcie jej ubijania płynną, zimną galaretkę, rozpuszczoną w mniejszej ilości wody. Z podanych proporcji otrzymałam 2 bardzo duże i 2 mniejsze desery. Całość jest dosyć sycąca, więc polecam od razu rozłożyć składniki do mniejszych pucharków
Smaki Na TalerzuCurd z czerwonej porzeczki to pyszny krem porzeczkowy do tortów, ciast i deserów. Porzeczkowy curd ma konsystencję budyniu, dlatego można nim posmarować blat biszkoptu (zamiast konfitury) lub dodać do kremu śmietankowego, aby otrzymać pyszny krem z porzeczki do tortu lub ciasta. Polecam również malinowy, cytrynowy, pomarańczowy i truskawkowy curd. Obserwuj Słodki Pomysł na INSTAGRAMIE. Składniki
Słodki Pomysłczarnej porzeczki to pyszny krem porzeczkowy do toru i ciasta. Mus porzeczkowy, o lekko kwaskowym smaku, to krem idealny do wakacyjnych wypieków i deserów. Polecam również mus z czerwonej porzeczki. Obserwuj Słodki Pomysł na INSTAGRAMIE. Składniki: 300 g świeżych/mrożonych czerwonych porzeczek 65 g cukru lub więcej, do smaku 6 g żelatyny (1,5 łyżeczki) + 2 łyżki zimnej wody
Słodki PomysłWiśniowy curd to pyszny krem wiśniowy do tortów, ciast i deserów. Curd z wiśni ma konsystencję budyniu, dlatego można nim posmarować blat biszkoptu (zamiast konfitury) lub dodać do kremu śmietankowego, aby otrzymać pyszny krem z wiśni do tortu lub ciasta. Polecam również malinowy, cytrynowy, pomarańczowy i truskawkowy curd. Obserwuj Słodki Pomysł na INSTAGRAMIE. Składniki
Słodki Pomysłczerwonej porzeczki to delikatny krem z porzeczek. Mus porzeczkowy, o lekko kwaskowym smaku, to krem porzeczkowy nadający się do wakacyjnych wypieków i deserów. Muz z porzeczek miałam okazję zrobić niedawno, robiąc tort komunijny i gościom bardzo smakował! Zrobiłam go w duecie z kremem czekoladowym …pycha! Obserwuj Słodki Pomysł na INSTAGRAMIE. Składniki: 225 g świeżych/mrożonych czerwonych porzeczek
Słodki Pomysłgofrowym, z masą serową z serków homogenizowanych waniliowych oraz naturalnych i musem truskawkowym na wierzchu. Masę serową można również wykonać z samych serków homogenizowanych waniliowych, jeśli lubicie dość słodkie desery. Dla mnie taka masa jest zbyt słodka, dlatego mieszam serki waniliowe z naturalnymi. Masa serowa oprócz serków homogenizowanych zawiera jeszcze galaretki cytrynowe, które również zawierają sporo cukru. Spód ciasta(...)truskawek z dodatkiem sypkiej galaretki truskawkowej. Ciasto jest bardzo proste w wykonaniu i składa się z niewielu składników - jedynie: serki homogenizowane, galaretki, truskawki oraz gofry. Do tego jest to deser bez pieczenia, podawany na zimno prosto z lodówki, więc idealny na letnie upały 🌞 Składniki: Masa serowa: 600 g serków homogenizowanych waniliowych (4 x 150 g) 300 g serków homogenizowanych naturalnych
Kuchnia MagdaLeny