deser - 61894 przepisów (strona:1968/4127)

Łódeczki drożdzowe z suszonymi owocami i serem 170

Fajne łódeczki dla każdego. Można je zajadać jako deser albo jako danie obiadowe z serkiem. Chrupiące brzegi łódek i pyszne wnętrze, popróbujcie koniecznie. Pomysł trochę jak arabskie fatayery tylko że na słodko. Polecam gorąco. Łódeczki drożdżowe z suszonymi owocami i serem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Racuchy z sosem paprykowym 156

się że ot taki prosty przepis to nie może być smakowite danie z niego a tu pomyłka . A do tego racuchy i sos paprykowy? Racuchy kojarzą nam się z deserem, tym razem jest inaczej, zobaczcie sami. Danie rewelacyjne, aromatyczne, racuchy z sera miękkie i puchate a sos aromatyczny i pikantny, polecam gorąco. Racuchy z sosem paprykowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Genialny dżem & Relacja Kraków. 176

podczas spaceru, polecam smoothie w Krakowska 10 cafe , robione na miejscu, z samodzielnie dobranej kompozycji.   Nie zabrakło również sławnego Momo , i Masala Dosa z sosem orzechowym na deser skusiliśmy się na wegańskie ciasto marchewkowo-czekoladowe, koniecznie zajrzyjcie :) Coś nowego w smaku, pyszne ciasto i bardzo miła obsługa ;)  A ostatniego dnia..   .. trafiliśmy na Festiwal Pierogów

More food, love and dreams
Babeczki ziemniaczano szpinakowe 148

Babeczki na słono przygotowałam, czyli do jajek, ziemniaki, śmietanę, szpinak, zioła i przyprawy dodałam. Można je same zajadać lub z mięsem, sosami podawać. Na deser zapewne się nie nadają, bo te babeczki słony, a nie słodki smak mają. Warto więc zamienić tradycyjnie ziemniaki ugotowane, na babeczki ziemniaczane ze szpinakiem zmieszane .  Składniki: 12 szt. 450 ugotowanych ugniecionych na puree ziemniaków

Moniki Smakołyki
Idealne śniadanie na letnie dni - zapraszam na pyszny warstwowy początek dnia 163

miodu lipowego lub innego, mieszamy. Nakładamy delikatnie na warstwę jogurtowo-serową. Następnie na sam wierzch wykładamy 2 łyżeczki lekko zgniecionych płatków oraz jagody. Podajemy schłodzone na śniadanie, bądź lekki deser. Smacznego

Słodkie okruszki
Banoffee ice cream czyli Slodki Czwartek odc.87 141

nadrobiłam zaległości w gotowaniu i pieczeniu. Powstała granola baaardzo kokosowa, chleb orkiszowy, pierogi buraczane z mięsem oraz Tikka masala w wersji z indykiem. Mnóstwo zapachów i smaków a na deser cos wyjątkowego szczególnie, że słońce i upał powróciły... Znalezione na blogu Addio Pomidory   Banoffee ice cream. Banoffee ice cream  na 4 porcje: 4 banany 2 łyżeczki soku

Dzieje kuchennej Wiewióry
Śmietana z nerkowców 125

Stąd moja propozycja przygotowania pysznej śmietanki z orzechów nerkowca. Jest gęsta, gładka, kremowa i bardzo orginalna, przyjemna i lekko słodkawa  w smaku. Jest świetną bazą do  letnich deserów, naleśników, lodów. Świetnie smakuje sama z dodatkiem świeżych owoców. Idealnie nadaje się również do dań wytrawnych, zagęszczania zup i sosów. Bardzo pożądana w każdej diecie wegańskiej. Idealna dla osób pozostających

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
SOK Z WIŚNI 161

cukru Wykonanie: Wiśnie drylujemy, zasypujemy cukrem. Odstawiamy na min 12 godzin żeby puściły sok. Po tym czasie podgrzewamy, doprowadzamy do wrzenia. Zbieramu szumowinę.Wiśnie możemy wykorzystać do deserów, sok zlewamy przelewamy do buteleczek i słoików. Zakręcamy, pasteryzujemy 10 minut

Z Majeczką w kuchni
Torcik brzoskwiniowy z bezami bez pieczenia 2754

Najlepsze ciasto na upalne dni. Pyszne, chłodne i bez dużego nakładu pracy. Nie licząc czasu na stygnięcie budyniu, jego wykonanie zajmuje jedynie około 20 minut. To ciasto - to wyśmienity deser z delikatnym biszkoptowym spodem i brzoskwiniowo-bananową masą, pokrytą delikatną bitą śmietaną i bezami. Polecam :) Składniki na spód: 200 g pokruszonych biszkoptów  100 g masła  Masa owocowa

Świat Ciasta
naleśniki z brzoskwiniami, babanem i bitą smietaną 104

Naleśniki to chyba jeden z najprostszych i najszybszych posiłków do wykonania. Można je robić na wiele sposobów - na słodko czy na słono i zawsze dobrze smakują

zobacz ich smak
Ciasteczka Digestive 155

popularne ciasteczka można jeść zarówno same, jak i użyć je do spodu sernika lub innego deseru. Są smaczne i zdrowe bo wykonane z mąki pełnoziarnistej, można polać je czekoladą bądź wybrać mniej kaloryczną wersję bez. Składniki: 100 gram mąki pełnoziarnistej 100 gram płatków owsianych 50 gram cukru brązowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 gram margaryny szczypta soli 2 łyżki

Słodka Kraina Wypieków
Kajmakowo-kukułkowy sernik na zimno na spodzie z kaszy manny 353

Słodki i smaczny deser na upalne dni w postaci sernika na zimno w dwóch smakach! Idealny dla łasuchów kajmaku i kukułek! Tortownica o śr. 24 cm Spód: 1 szklanka mleka 0,5 szklanki kaszy manny 2 łyżki cukru Masa serowa z kajmakiem: 500 g sera z wiaderka 2 jajka 100 g cukru pudru 40 g masła 200 g kajmaku

VioletoweKucharzenie
Konfiturowa galaretka z wiśni 93

wiśnie obrodziły wyjątkowo dobrze, usmażyłem z nich już powidła, nastawiłem nalewki, pora więc na kolejny żelazny punkt wiśniowego sezonu, delikatną konfiturę, idealną jako dodatek do pieczywa, czy też składnik deserów. Składniki 3 kg wiśni 1 kg cukru środek żelujący na trzy kilo owoców Sposób przygotowania Owoce wiśni myjemy, usuwamy pestki, a następnie wkładamy do garnka o grubym dnie. Gotujemy wiśnie

Miód i pieprz
Ryżowa pokusa z kokosowo-owocowym zwieńczeniem 138

przyrządzić coś pysznego na śniadanie. Bez zbędnych słów zapraszam Was na moją ryżową pokusę z kokosowo-owocowym zwieńczeniem. Szybko, smacznie i sycącą. Jeśli chcecie możecie ją podać również jako deser czy kolację. Spróbujcie. Składniki: 1 szklanka ugotowanego białego ryżu 1 dojrzała morela lub brzoskwinia 1 banan 1 łyżka wiórek kokosowych 3 łyżki śmietanki 30% 1 łyżeczka płynnego miodu, np. lipowego

Słodkie okruszki
Banoffee ciasto bez pieczenia 361

Ciasto czy deser, bez różnicy. Słodkie, rozkosz podniebienia. Jedno z ulubionych ciast mojego męża. Robię go dość często. Zgadnijcie dlaczego? :) Bardzo szybko się go robi, a jeszcze szybciej znika z talerzy.  Na obecne upały, kiedy strach włączyć piekarnik  to ciasto jest idealne. Składniki 200 g ciastek  herbatników 100 g masła 600 ml śmietany kremówki 36% 2 czubate

O kuchni z uczuciem