deser - 61894 przepisów (strona:1961/4127)

"Danie inspirowane podróżą" - podsumowanie akcji 215

Kurczak w śmietanie Pomidorowe pomysły na czerstwy chleb Papryki faszerowane warzywami i amarantusem Tortilla patatas z chorizo Pieczony kurczak po portugalsku? Kakaowe ciastka arachidowe Pasteis de nata Sałatka grecka DESER TIRAMISU WERSJA l Ochrydzka przygoda Pljeskavica Pina Colada BBQ sos - czyli Ameryka na polskim pikniku 17 przepisów zebranych w akcji Danie inspirowane podróżą

Weekendy w domu i ogrodzie
Frużelina brzoskwiniowa 220

Wiem, że na frużelinę najbardziej nadają się wiśnie i czereśnie, ale frużelina brzoskwiniowa też jest pyszna! Ma kolor słonecznego lata, więc będzie świetnym dodatkiem do jesiennych i zimowych deserów. Teraz ceny brzoskwiń na bazarach są naprawdę niskie, więc warto zaopatrzyć się w kilka kilogramów owoców. Ja kupowałam po 2 zł/kg. Polecam zamykać ją w mały słoiczkach – porcja

Pasja Smaku
Proste ciasto z masłem orzechowym i renklodami 247

Ogłaszam, że już najwyższa pora więc sezon na ciasta, placki, tarty i desery ze śliwkami uważam za otwarty! Jedzcie i wykorzystujcie śliwki różnych gatunków bo to pyszne i zdrowe owoce. My lubimy je zarówno na surowo jak i upieczone i sięgam po nie dość często. Nawet kiedy lubi się piec to nie oznacza, że lubi się spędzać na przygotowaniach ciasta

Smaczna Pyza
lekki bananowy sandwich z masłem migdałowym 124

bananowy sandwich Nie jest to deser, choć jest pyszny, a raczej energetyczny baton, dostarczający naszemu organizmowi energii i cennych składników odżywczych.  Takiej przekąski często potrzebujemy, czy to po  wyczerpującym treningu, czy tez po trudach codziennego dnia. Składniki dla czterech osób 8 kawałków pieczywa chrupkiego 3 banany masło migdałowe, przepis na które znajduje się  tutaj 3 łyżki miodu

Miód i pieprz
Od(wagi)- po co Wam waga w kuchni 148

Przyznaję się bez bicia, że jeszcze dwa lata temu piekłam mało albo prawie wcale. Zamiast pysznych ciast wychodziły mi zakalce na dwa palce. Wolałam szybkie desery bez pieczenia, chociażby serniki na zimno. Odkąd kupiłam wagę – wiele się zmieniło.   Wszelkie wypieki, czy to słodkie czy wytrawne, to jedyna z tych dziedzin sztuki kulinarnej gdzie nie za bardzo można sobie poszaleć

Karo in the Kitchen
Pasta i basta!- domowy makaron z szybkim sosem 157

marynaty i smakowe masła, przystawki, przekąski i pizze, główne dania, potrawy z jaj, potrawy z warzyw, dania z ryb i skorupiaków, dania mięsne, przepisy na drób, dziczyznę, sery i desery. Nowe wydanie dodatkowo przed każdym rozdziałem i podrozdziałem zawiera obszerny wstęp, opisujący podstawowe kwestie związane z doborem składników, wykorzystane techniki i terminy czy pochodzenie potraw. Jest i co czytać

Karo in the Kitchen
Domowe lody truskawkowo-śmietankowe 675

patyku! Cudnie słodkie, kremowe i orzeźwiające domowe lody. Kolejne lody na patyku – foremki kupione, trzeba korzystać! Pogoda coraz lepsza, na dworze coraz cieplej a lody na patyku to deser dosłownie na wyciągnięcie ręki. Naszykujcie foremki do lodów. Umyjcie i odszypułkujcie truskawki, pokrójcie je na mniejsze kawałki, wsypcie 2 łyżeczki cukru, szczyptę chili i zróbcie z nich truskawkowe purée – blenderem, mikserem

Karo in the Kitchen
Tort piętrowy krok po kroku – jak poskładać tort profesjonalnie 221

lubię tkwić w kuchni nad słodkimi wypiekami, które wymagają zarówno czasu jak i dużych kosztów a znikają w oka mgnieniu (w myśl zasady „życie jest krótkie, zjedz najpierw deser”). Zauważyliście pewnie, że w swoich przepisach na słodkości nie szaleję z rodzajami ciasta, warstwami kremów, nadmiarem wypełnień czy polewami, a większą uwagę zwracam na smak, sezonowość użytych produktów i ogólną formę

Karo in the Kitchen
Liebster Blog Award 111

Guns and Roses.   6. Twój zapach z dzieciństwa? Gdybym miała stawiać na jeden, to chyba będzie wanilia. Dominująca nuta w każdych przez mnie wybieranych perfumach, ulubiony dodatek do deserów, kawy. Wciskam ją wszędzie, nawet do przetworów.   7. Blog-autorytet? Z polskich blogów raczej żaden. Bardzo lubię za to http://localmilkblog.com/, http://souvlakiforthesoul.com/ i australijskie http://www.donnahay.com.au – wszystkie

Karo in the Kitchen
Fasolka szparagowa polsko-włoska – fagiolini alla polacca 138

marynaty i smakowe masła, przystawki, przekąski i pizze, główne dania, potrawy z jaj, potrawy z warzyw, dania z ryb i skorupiaków, dania mięsne, przepisy na drób, dziczyznę, sery i desery. Nowe wydanie dodatkowo przed każdym rozdziałem i podrozdziałem zawiera obszerny wstęp, opisujący podstawowe kwestie związane z doborem składników, wykorzystane techniki i terminy czy pochodzenie potraw. Jest i co czytać

Karo in the Kitchen
Beza włoska. Krem maślany na bezie włoskiej 227

Beza włoska to białka jaj ubite i zaparzone syropem cukrowym. Idealna do deserów bez pieczenia i gotowania. Utrzymuje kształt i świetnie nadaje się do dekoracji. Kremem maślanym na niej powstałym przełożycie i obłożycie tort pod masę cukrową, udekorujecie muffinki i cupcake’s.   Francuskie mise en place w przygotowaniu bezy włoskiej jest kluczowym stwierdzeniem. Wszystko naszykowane, wszystko na miejscu. Organizacja

Karo in the Kitchen
Lody bananowe na śmietanie z nerkowców 148

przepis tutaj ). Bazą tradycyjnych lodów jest śmietanka kremówka zaparzana żółtkami, w wegańskich zastąpi ją śmietanka z nerkowców. Nerkowce ze względu na swój orginalny, delikatny słodki smak są znakomitą bazą deserów. Warto je jeść, ponieważ pod względem zawartości magnezu, fosforu, cynku i żelaza wygrywaja ze wszystkimi innymi orzechami.Te lody sa znakomita okazją, by wprowadzic je do diety. Składniki na 4 porcje

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ciasto Snikers bez pieczenia 16708

letnią polewą powinno być ok. Bo jest to NAJPYSZNIEJSZE ciasto Snikers jakie jadłam, serio. Mimo swojej niewyględności jest absolutnie idealne w smaku, jeden smak dopełnia drugi. Zostało zjedzone jak deser, a raczej wciągnięte!  Składniki: (na keksówkę) 400g herbatników 5 szklanek mleka 5 opakowań puddingu w proszku (u mnie z Lidla) 3 łyżki Nutelli 1/3 tabliczki gorzkiej czekolady 1/2 puszki

Cakes By Kejt
Kasza manna z borówkami i kokosem 149

świecie pojawiło się dwóch synów, błyskawiczne kaszki z mlekiem bez gotowania.  Teraz, kiedy dzieci są już większe gotuję kaszę z przyjemnością na śniadanie lub robię z niej deser (przepis) Składniki: 2 szklanki mleka 4 łyżki kaszy manny 1 łyżka wiórek kokosowych 1/2 szklanki borówek cukier do smaku lub miód Kaszę mannę wymieszać wraz z mlekiem i gotować na wolnym

O kuchni z uczuciem
Wrocławscy Ulicożercy - Relacja z Festiwalu Food Trucków i Zacnego Piwa 148

chimichangę została niestety pokonana przez pełny żołądek, czego bardzo żałuję. Ładnie prezentował się również food track Fragola , w którym serwowano fajowe gofry. Jednak zasłodzony baklavą zrezygnowałem już z kolejnego deseru. Najbardziej bolał mnie jednak fakt, że nie udało mi się odwiedzić Ośmiu Misek , tak zachwalanych przez wielu Wrocławian. Ich sztandarowa potrawa — Pad Thai, podawany w jadalnych talerzach niestety skończył się

Food Square