deser - 61894 przepisów (strona:1953/4127)

Zupa bagienna wersja studencka JEDYNA PRAWDZIWA 142

serem. Podawaj ze świeżym pieczywem(polecam bułki lidlowskie fitness lub z pestkami dynii) i sałatą lodową z vinegretem. 8. Z uśmiechem diabła wcielonego zapytaj czy ktoś chce lody na deser( Siaśka i Sylwia skapitulowały i zjadły desera dopiero po jakiś dwóch godzinach czyli,że sukces-zapchałam ich żołądki,obie przeżyły!) GRATIS. Co Olala robiła gdy zaginęła na Rynku łazarskim Mały

Fiolka w kuchni
Pierwsza prawdziwa zupa czyli pomidorowa dla bałwanów. 143

tych zdolniejszych kulinarnie. Krok po kroku jak ugotować domową zupę. Student samą kawą,nauką i melanżem żyć (wbrew pozorom) nie może. Uwierzcie. Taka zupka się przyda w menu. Na deser proponuje kawę z cynamonem i syropem klonowym. Składniki (tak tak...niestety. Trzeba ruszyć 4literki i iść po zakupy. Ale można wykorzystać do tego współlokatorów/chłopaka/przyjaciółkę

Fiolka w kuchni
Małdrzyki czy serniczki z patelni? A może po prostu placki z twarogu. 167

zamiast kształtnych placuchów wychodziła serowa jajecznica) bądź dodając rodzinne akcenty eksperymentując i kombinując tak,że ze zwyczajnych placków z twarogu,smażonych na patelni - wychodziło Królewskie Śniadanie, a raczej deser. Kto nie popełnił małdrzyków niech pierwszy rzuci kamieniem ... yyy ... plackiem ...niech leci do kuchni smażyć małdrzyki! Bo warto męczyć blogosferę takimi pysznościami. Przepis małopolski od ślązaczki wykonany i często przekształcany przez

Fiolka w kuchni
Buon appetito – kuchnia włoska z historią w tle 149

wysmarowanej oliwą formie, polewamy kieliszkiem białego wina i wstawiamy do gorącego pieca na ok. 20 minut. Podajemy z pieczywem. Po takim obiedzie nie mam już siły na DOLCE- czyli deser. Chociaż Giovanni kusi mnie tiramisu według sekretnego przepisu jego babci – muszę podziękować. Zamawiam tylko kawę, przy czym popełniam nie pierwszą gafę tego wieczoru. Mój łamany włoski kiedyś zaprowadzi mnie

Patchwork
Grillowane jabłka z cynamonem 116

deser z grilla rewelacyjnie smakuje jesienią albo zimą. Tak przygotowane jabłka możemy wykorzystywać do ciast, podawać z lodami waniliowymi lub podawać same polane odrobiną karmelu. Składniki: 2 jabłka, pokroić na ½ cm plastry lub ćwiartki ½ szklanki wody ¼ szklanki soku z cytryny 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka cukru Przygotowanie: Grilla rozgrzewamy do średniej temperatury. W międzyczasie w dużej misce łączymy wodę

naRuszcie
Szkolenie w Little Chef - Borówki 128

Jednak jak pyszny szok. Mama uwielbia chłodniki ja średnio je lubiłam, Do teraz bo teraz uwielbiam Chłodnik z melona i borówek z lodami, można go traktować jako zupę lub deser

Lili w kuchni
Surówka z brukwi z suszoną żurawiną i nasionami chia 166

mleko. Ich właściwości zdrowotne doceniły już plemiona Nahua (Azteków) w środkowym Meksyku. Nasiona chia były, zaraz po fasoli i kukurydzy, trzecią najważniejszą dla Azteków uprawą. Można je dodawać do deserów, koktajli, pieczywa, sałatek, surówek… i nie tylko. Nie zawierają glutenu, spowalniają przemianę węglowodanów złożonych w proste. To tylko ułamek z tego, co jest w internecie. Te małe nasionka ze swoimi

mojewypiekiinietylko
Domowa szarlotka jak u Babci 257

Uwielbiam szarlotki, jabłeczniki i wszystkie jabłkowe przepisy. Teraz jest świetny sezon na takie smaczne desery :-) Zapraszam na domową szarlotkę jak u Babci :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Krówki lodowe 222

Mianem „ojca” krówek określany jest Feliks Pomorski, a ich historia sięga początków ubiegłego wieku. Przetrwały wojenną zawieruchę, a receptura istnieje do dziś. Już od

mojewypiekiinietylko
Nadziewane babeczki z dynią i kremem 259

dynią i korzennymi przyprawami. Pięknie pachną i ładnie wyrastają, są puszyste i wilgotne. Nadzienie zrobiłam z Nutelli i serka waniliowego. Krem śmietankowy doprawiłam korzennymi przyprawami i powstał wyśmienity, smaczny deser, który wygląda bardzo apetycznie, polecam… Babeczki upiekłam w pięknych papilotkach marki Birkmann (podczas pieczenia troszkę dziwnie pachną, ale po wyjęciu z piekarnika już tego nie czuć). Środek babeczek wydrążyłam wykrawaczem

Mała Cukierenka
Domowe Drożdżówki z Jagodami i Serem 232

jagodami i aksamitnym białym serem polane lśniącym lukrem to domowe łakocie którym mało kto jest w stanie odmówić. Świetna propozycja dla wielbicieli jagód, białego sera i przede wszystkim drożdżówek - deser idealny dla dzieci, a i dorośli z pewnością będą się nimi zajadać. Domowe Drożdżówki z Jagodami i Serem - Składniki: Bułeczki: 600 g mąki pszennej 250 ml mleka 100 g masła

Słodka Strona
Sernik z figami. Najszybszy z blendera. Bez tłuszczu. Nisamowicie aksamitny. 136

magnezu oraz witamin z grupy B. I chyba najzdrowiej jeść figi w stanie nieprzetworzonym.  Więc wzbogaćmy swoją dietę w zdrowe, świeże figi.   Kilka składników i mamy fantastyczny deser. W sam raz na weekend. Tak więc już dzisiaj należy zaopatrzyć się w potrzebne składniki, blender  i do dzieła. Samo przygotowanie zajmuje 15 minut. Składniki: 500 g białego sera

Naturalna Kuchnia
Naleśniki ze śliwkami 135

Świetne naleśniki z nadzieniem śliwkowym, posypane prażonymi migdałami. Można je podawać jako samodzielne danie, lub z ulubionymi lodami jako deser. Polecam. Składniki: 1 garść migdałów w płatkach kilka naleśników 3 łyżki cukru 40 g masła 500 g śliwek 40 ml brandy lub śliwowicy Wykonanie: Migdały wsypać na rozgrzaną suchą patelnie, prażyć aż migdały zbrązowieją. Naleśniki usmażyć według dowolnego przepisu

Mama Gotuje
Kruche Ciasto z Truskawkami i Delikatną Budyniową Pianką 264

Kruchutkie, puszyste ciasto, niezwykle delikatna pianka budyniowa i aromatyczne truskawki - wypiek idealny na niedzielny deser. Ciasto rozpływa się w ustach, jest przepyszne w smaku i przede wszystkim proste w przygotowaniu - klasyczne, domowe ciasto, które powinno znaleźć się w kuchennych zapiskach każdej pani (lub pana) domu. Kruche Ciasto z Truskawkami i Delikatną Budyniową Pianką - Składniki: Ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej

Słodka Strona
Nadziewane babeczki z dynią i kremem 127

dynią i korzennymi przyprawami. Pięknie pachną i ładnie wyrastają, są puszyste i wilgotne. Nadzienie zrobiłam z Nutelli i serka waniliowego. Krem śmietankowy doprawiłam korzennymi przyprawami i powstał wyśmienity, smaczny deser, który wygląda bardzo apetycznie, polecam… Babeczki upiekłam w pięknych papilotkach marki Birkmann (podczas pieczenia troszkę dziwnie pachną, ale po wyjęciu z piekarnika już tego nie czuć). Środek babeczek wydrążyłam wykrawaczem

Mała Cukierenka