deser - 61894 przepisów (strona:1681/4127)

Wegańskie, buraczane muffiny czekoladowe – misiowe łapki (bez glutenu, laktozy, cukru białego, wegańskie- muffiny) 256

Powoli rozkręca się sezon na dynię ale nie zapominajmy o innych późnych warzywach takich jak np. buraki 😊 Buraczki są bardzo zdrowe a  w deserach najlepiej komponują się z czekoladą! 😋 Muffiny są wilgotne i kakaowe a na górze czekoladowe  bezglutenowe ciastko tworzy uroczą stópkę 🐾 Czego chcieć więcej? No chyba tylko pysznej cynamonowej herbatki Richmont 🍵 W taki sposób można łagodnie

Candy Pandas
Tartaletki czekoladowe z jeżynami 214

kończy ale to jeszcze czas na zbiór jeżyn.Jeżyny są bardzo wdzięcznym owocem i można wykorzystać je na różne sposoby. Robię z jeżyn koktajle, kompoty oraz dodaję do różnych deserów.  Składniki: 250 g herbatników kakaowych 160 g masła 100 ml kremówki 30% 100 g czekolady mlecznej 100 g czekolady gorzkiej 300 ml kremówki 30 % 1/4 szkl ciepłego mleka

Ala piecze i gotuje
Frużelina porzeczkowo-bananowa 273

wiem, czy na porzeczki nie jest już troszkę późno. W moim warzywniaku jeszcze są, więc postanowiłam z nich zrobić kilka słoiczków frużeliny. Na zimę będzie idealnie do ciast lub deserów. Kwaśny smak porzeczek przełamałam słodyczą bananów. Te dwa owoce idealnie się uzupełniły. Składniki: 1/2 kg białych porzeczek 3 średnie banany 1/2 szklanki cukru 300 ml wody 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej

Codzienna kuchnia niecodzienna
Omlet z bitą śmietaną i brzoskwinią 261

Jestem wielką fanką bitej śmietany :) Dlatego postanowiłam sobie poholować i zrobiłam omlet z dodatkiem  pysznego kremu i brzoskwinki . Omlet można sobie zafundować na śniadanko , albo jako deser . Ze składników które podam wyjdą ok. 4-5 omletów smażonych na małej naleśnikowej patelni.( średnica 16 cm ) Składniki 3 jajka 25 g mąki masło do smażenia śmietana kremówka 30 % cukier waniliowy

Różne smaki w kuchni
Racuszki szarlotkowe 175

Kora cynamonowca w postaci zmielonej, rzadziej w formie kawałków, jest stosowana jako przyprawa, która poprawia smak szczególnie potraw mięsnych i rybnych. Często wykorzystywana jest w cukiernictwie, dodawana do deserów (najbardziej popularne jest jabłko z cukrem i cynamonem), ciast, kompotów, marmolad, dżemów, kawy, herbaty, gorącego kakao, likierów, nalewek i drinków. Z dodatkiem cynamonu – racuszki szarlotkowe. Składniki na ciasto: - 250 g mąki

mojewypiekiinietylko
Sałatka z fasolką szparagową, kolorową marchewką i piernikowym dressingiem i posypką 158

prawda, że pierniczki mogą być tylko i wyłącznie dodatkiem do słodkich dań i deserów ? Zapewniam Was, że wcale nie !  Robiłam już  piernikowego śledzia  -  wyszedł boski, już nie mogę się doczekać, kiedy zrobi się sezon na śledzie i będę mogła go znowu zjeść. Tym razem zainspirował mnie  konkurs Przepis na Kopernika . Długo myślałam

Kulinarne przygody Gatity
Herbaciano-owocowe smoothie 210

Dziś zapraszam Was na pyszne herbaciano-owocowe smoothie . Doskonałe na drugie śniadanie lub zdrowy deser. Połączenie owoców ze wspaniałym smakiem białej herbaty, to istna radość dla zmysłów. Do przygotowania koktajlu wykorzystałam herbatę „Pai Mu Tan Mgiełka Delikatności” , którą możecie nabyć w VarieaTea . Polecam Wam ten sklep. Najwyższej jakości produkty. Smak herbaty doskonale komponuje się z owocami, tworząc cudowne

Słodkie okruszki
Migdałowo-daktylowe trufelki 265

Pogoda nas niestety nie rozpieszcza, dlatego warto sięgnąć po coś słodkiego, co poprawi nam od razu humor. Dziś zapraszam Was na migdałowo-daktylowe trufelki . Zdrowe i

Słodkie okruszki
Konfitura dyniowo - cytrynowa 219

Powoli kończę już robienie przetworów na zimę. Jeszcze mam ochotę na mus z dyni. Jest bardzo przydatny do ciast lub deserów. Dzisiejsza porcja była zrobiona z dyni o jasnym miąższu i ma smak cytrynowy. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Gruszki w syropie do słoików 626

Gruszki w słodkim syropie, który po rozcieńczeniu z wodą jest smacznym napojem. Same owoce idealnie sprawdzą się w ciastach, deserach, omletach na słodko lub owsiance. Takie przetwory z owoców szczególnie doceniamy zimą :) 2 kg gruszek twardych 1 litr wody 2 szklanki cukru 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią 1/4 szklanki soku z cytryny goździki całe Należy wybrać twarde, słodkie gruszki

https:KKuchniaMniam
Brzoskwinie w syropie i "Światło, którego nie widać" 159

roku zimą zużywam kilka puszek brzoskwiń do mojej ulubionej sałatki z wędliną, mozzarellą i brzoskwiniami oraz sernika z brzoskwiniami . Są też doskonałe same w sobie jako deser. W tym roku postanowiłam zrobić domowe brzoskwinie w syropie, zwłaszcza że teraz można je kupić za 3 zł (za kilogram). Są więc tańsze od jabłek, na które zimą pewnie przyjdzie mi wydawać fortunę

Weekendy w domu i ogrodzie
Mąka z ryżu kleistego – istotny składnik kuchni azjatyckiej 245

flour”, a po japońsku “mochiko”. Mąka ta jest znana także pod nazwą “glutinous flour”, chociaż wcale nie zawiera glutenu, ale jest bardzo kleista. Wykorzystuje się ją do przyrządzania np. deserów (przepis na koreańskie ryżowe ciastka już wkrótce ). Sprzedawana jest w postaci mrożonki, żeby zachować swoją wilgotność. Tutaj gdzie mieszkam, trudno ją znaleźć w sklepie. Natomiast ryż do sushi jest łatwo

Lamarida.pl
PIERNIKOWO-BANANOWO-KOKOSOWY SHAKE Z PALONĄ BEZĄ I DONUTAMI – istny foodporn! 276

Lepiej weźcie coś do przegryzania zanim zaczniecie przeglądać ten wpis, bo zapowiada się istny foodporn! Prawdziwe, słodkie szaleństwo! Zainspirowana konkursem #przepisnakopernika marki Kopernik stworzyłam obłędnego shake

Ostra na Słodko
CIASTO Z ... KALAFIORA 309

wiem jak określić ten deser, ponieważ ma konsystencję charakterystyczną dla pasztetu ;) Ze względu na kształt możemy chyba założyć, że jest to jakaś forma ciasta. Już dawno temu odkryłam, że kalafior w połączeniu z daktylami daje fajny efekt smakowy. Tutaj - klik - przepis na koktajl. Przed zrobieniem zdjęcia, zapomniałam o czekoladowej polewie, ale później znalazła się na miejscu - to istotny element przepisu

Kasia Sarna
Pudding z tapioki z karmelizowanymi śliwkami i marakują 220

zapisanymi przepisami i zdjęcia. Tapioka zawsze będzie mi się kojarzyła z tym dniem i tymi cudownymi osobami. Zapraszam Was na sentymentalną wariację na temat tapioki – jednego z najpyszniejszych deserów Pudding z tapioki z karmelizowanymi śliwkami i marakują porcja dla dwóch osób 400 ml mleka kokosowego łyżka miodu 45 g tapioki marakuja 3 duże śliwki łyżka masła klarowanego łyżka miodu

365 dni dookoła kuchni