niesamowity kolor. Suszone owoce miechunki warto mieć zawsze pod ręką . Można je spożywać jako przekąskę, podobnie jak inne bakalie np.: rodzynki, albo dodawać do batoników, muesli, lodów, ciasteczek, czy deserów. Świetnie smakują, dobrze zaspokajają głód, więc stanowią znakomitą alternatywę dla niezdrowych, słonych chipsów. Warto nimi wzbogacić również smak sosów . Taki dodatek doskonale współgra ze słodki potrawami. Można go podawać również
w mojej kuchniserek homogenizowany i śmietanka 30% do tego galaretki i wierzch borówka amerykańska, delicje i galaretka przeźroczysta (krystaliczna). Torcik znikał szybciutko, bo w domu mam kilku fanów takich właśnie lekkich deserów. Polecam, bo warto zrobić :-) Miłego piątku :-) Tortownica: 23 cm Składniki: 300 g śmietanki 30% 300 g serka homogenizowanego u mnie truskawkowy 250 g serka mascarpone 2 galaretki u mnie również
kruche babeczkitofu jest dla nich ważne. W Polsce tofu można kupić w wersji naturalnej, wędzonej lub z przyprawami. Czasem można też dostać tofu jedwabiste, które idealnie nadaje się do deserów (poniżej mój przepis na mus czekoladowy z tofu jedwabistego). Właściwości Po pierwsze tofu jest niskokaloryczne (80 kcal na 100g) i nie zawiera cholesterolu. Po drugie to, jak wspomniałem, świetne źródło białka
Fleksitarianizm.plZapraszam na pyszny i lekki deser wykonany z owoców. Krem cieszy oko pięknym zielonym kolorem oraz delikatnością. Polecam Składniki: 1/2 dużego dojrzałego awokado 1 średni banan 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżka płynnego miodu 1 kiwi Przygotowanie: Wyjmujemy miąższ z awokado i kroimy je na mniejsze kawałki, przekładamy do kielicha blendera. Do awokado dokładamy obranego i pokrojonego banana, miód
słodkie i nie tylko historie kulinarneklimat. Statystyki mówią bowiem, że tutaj więcej niż 300 dni w roku jest słonecznych. A jeśli pada to krótko. Ostatni ze zmysłów – zmysł smaku zostawiłam, a jakże, na deser. Sposób życia mieszkańców Walencji, ich przyzwyczajenia, położenie geograficzne, a nawet podłoże historyczne warunkują tutejszą zróżnicowaną kuchnię. Gwarne spotkania urozmaicane są niekończącymi się porcjami tapas, pragnienie w upalne dni gasi chłodne
Gotuj po hiszpańskupyszne nadzienia: bita śmietana, krem budyniowy (można robić z żółtek, tak jak Raffaello, ja robiłam z gotowego budyniu) i kajmak. Rewelacyjne połączenie, zwłaszcza dla tych, którzy lubią dosyć słodkie desery :) Do przygotowania ciasta wykorzystałam blaszkę o wymiarach 35-23 cm (górny wymiar, jest nieco węższa na dole). Składniki: ok. 450 g herbatników 1 puszka kajmaku
Ciastkozercywypieków z rabarbarem. Uwielbiam go pod każdą postacią. W dzieciństwie wręcz chrupałam świeże łodygi zanurzone w cukrze, tak smakował najlepiej ;) Teraz staram się go dodawać do ciast i deserów. Polecam te babeczki gdyż robi się je bardzo szybko a smakują naprawdę wyśmienicie. Polubią je i dzieci i dorośli. Muffinki: 2 szkl mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Smakołyki AsiDzień dobry popołudniowo! Dzisiaj pierwszy dzień po długim weekendzie i pierwszy dzień jak młody po 2 tyg choroby poszedł do przedszkola ;) A to oznacza, że mam
Życie zaczyna się w kuchnibędzie smaczny. Dobrze wygląda kołduny nadziewane wege farszem, kakao z kurkumą i masala tea, budyń z kudzu, kimczi z resztek, syrop z hyćki i rabarbaru, brukselka ze śliwką i desery z okruszków ciasteczek. Jestem też fanką poetyckich nazw potraw tj. kompot z przypadkowych owoców i obierków z garścią chrustu z lasu. Jak napisał Charles Spence w “Gastrofizyce ” potrawa niekoniecznie
Ugotowane pozamiataneNatalia troszkę podrośnie i być może wtedy będę miała więcej czasu na takie rzeczy. "Dekorowanie ciast, ciasteczek i tortów" to świetna propozycja dla wszystkich tych, którzy ze zwykłego deseru lubią stwarzać coś wyjątkowego. Ja uwielbiam! Annie Rigg jej stylistką potraw oraz autorką wielu książek. Współpracuje również ze słynnymi szefami kuchni i gotuje dla wielu znanych osób podczas ich tras
Di gotujekrótka na wszystko co sobie zaplanowałam. Kawa… to taka moja chwila wytchnienia. Czasem by postawić na nogi, czasem by schłodzić, a czasem w wersji słodkiego a la deseru. Którą Wy wybieracie opcję? Poza przepisem (sposobem) na pyszną mrożoną kawę chciałabym polecić Wam piękne i oryginalne drewniane podkładki PUZZLE od Natura Drewna . Tak, to te małe cuda, które widzicie
Słodkie okruszkiprzedłużając już… Miło mi ogłosić, że nagrodę otrzymuje: Pani Magdalena „Czekolada, to dla mnie szczęście zaklęte w tabliczce. Mały skarb, który przyśnił się złotej rybce. Najprostszy deser, a jakże wykwintny, już od dawna na dworach słynny. Dziś już każdy z niego korzysta, I choć od nadmiaru tusza robi się puszysta, Uwielbiam ten smak gorzkiego kakaowca przełamany słodyczą południowego
Słodkie okruszkibardzo pyszne i zdrowe.W krótkim czasie można wyczarować z nich pyszne deserki z dodatkiem ulubionych owoców a także dodawać je do koktajli lub przetworów. Na blogu znajdziecie min warstwowy deser , owsianka z chia , budyń z brzoskwiniami a także dżem morelowy . Składniki: 1,5 szkl mleka 50 ml soku z pomarańczy 5 łyżek nasion chia 2-3 łyżki syrop z agawy
Ala piecze i gotujeplastry i panierujemy lub nie i odsmażamy na maśle. 4.29 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/rolada-waflowa-z-nadzieniem-ruskim/ MieszamWGarnku Artykuł Rolada waflowa z nadzieniem ruskim pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuBłyskawiczne ciasteczka na bazie płatków owsianych to moja dzisiejsza propozycja na fit słodycze. Takie ciasteczka są idealne jako drugie śniadanie, zdrowa przekąska do porannej kawy lub
I LOVE LIFE