CIASTO Z ... KALAFIORA

CIASTO Z ... KALAFIORA

CIASTO Z ... KALAFIORA

Nie wiem jak określić ten deser, ponieważ ma konsystencję charakterystyczną dla pasztetu ;) Ze względu na kształt możemy chyba założyć, że jest to jakaś forma ciasta. Już dawno temu odkryłam, że kalafior w połączeniu z daktylami daje fajny efekt smakowy. Tutaj - klik - przepis na koktajl. Przed zrobieniem zdjęcia, zapomniałam o czekoladowej polewie, ale później znalazła się na miejscu - to istotny element przepisu :) Czytaj więcej » czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kasia Sarna

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.