temperaturze pokojowej ubijamy mikserem na puszystą masę, następnie dodajemy po 1 łyżce zimnego budyniu i miksujemy razem na krem. Truskawki myjemy, odcinamy szypułki i kroimy je na części. Składanie deseru: Krem budyniowy przekładamy do szprycy i nadziewamy nim biskwity. Potem do kremu wciskamy delikatnie truskawki. Gotowe biskwity przekładamy do lodówki. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Smacznego
słodkie i nie tylko historie kulinarneprostu skończyły się pomysły na ich różne wersje. Ja przyznaję, że też dawno nie robiłam typowego puddingu, choć same nasiona intensywnie używam, niemalże codziennie. Chcąc wrócić do tego pysznego deseru zrobiłam wersję jogurtową, której nigdy wcześniej nie próbowałam. Efekt finalny pozytywnie mnie zaskoczył i już wiem, co będę jadła przez najbliższy czas 😎 Pudding chia w wersji jogurtowej jest mega kremowy
Zdrowie na języku :Pminut. Przełożyć gorącą konfiturę do wyparzonego słoiczka, zakręcić i postawić do góry dnem. Po kilku godzinach jest gotowy do przechowywania w chłodnym i ciemnym miejscu. Wspaniały dodatek do wszelkich deserów oraz do degustacji serów, wyśmienity
Wino Francja Kuchniałyżeczkę zwykłego cukru. Jest to alternatywa dla osób, które nie wyobrażają sobie herbaty czy kawy bez cukru. Doskonale nadaje się nie tylko do słodzenia napojów, ale także do deserów i ciast, zastępując w ten sposób biały cukier. Stewia to słodzik ok. 300 razy słodszy od cukru, który nie powoduje próchnicy, nie podnosi poziomu cukru we krwi i może być
Kuchnia MagdaLenypolać polewą lub lukrem, udekorować bakaliami. Co tu dużo mówić, proste i szybkie smaczne ciasto, które uda się każdemu! Dziś szybkie ciasto z dżemem, rodzynkami i orzechami polecam na deser! Składniki: 2 szklanki mąki pszennej tortowej 2 jajka 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 1 szczypta soli 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju rzepakowego 2 łyżki tartych orzechów włoskich 1 szklanka
Zasmakuj KuchniWegański deser bananowo - czekoladowy Składniki: zamrożone banany kakao daktyle wiórki kokosowe mleko kokosowe Wszystkie składniki zblendowałam, dodałam wiórki kakaowca
nietadietaowoców, do wyboru w czterech smakach. Trudno się oprzeć przed wyjadaniem go prosto ze słoiczka, ale warto się powstrzymać i przygotować sobie rustykalną tartę z ricottą, brzoskwinią i czekodżemem. Deser smakuje wybornie. To idealny zestaw dla rozpieszczania zmysłów :) Składniki: 100 g mąki pszennej 50 g mąki krupczatki 100 g masła 1 żółtko 1 łyżka śmietany 1 słoiczek czekodżemu Łowicz
Mienta blogŚmietanowiec warstwowy Śmietanowiec jest idealny na gorące letnie popołudnie. Lubią go i dorośli i dzieci, bo prezentuje się pięknie i jeszcze lepiej smakuje. To leciutki deser, który przypomina mi smak dzieciństwa. Moja babcia przygotowywała podobny na wszystkie rodzinne uroczystości. Dziś chętnie odtwarzam ten smak. Śmietanowiec z galaretkami z serii tropikalnej WINIARY prezentuje się pięknie
Gotuj Się Kto MożeGalaretki w pomarańczy Galaretki w pomarańczy to ciekawy sposób na podanie tego tradycyjnego deseru. Można do tego celu użyć kilku kolorowych galaretek, co sprawi, że kawałeczki wyglądem będą przypominać tęczę a można wykorzystać tylko jeden kolor. Myślę, że ciekawym pomysłem może być również zatopienie w galaretce różnych owoców. Możliwości jest wiele. Spróbujcie. Składniki potrzebne do przygotowania galaretek
Gotuj Się Kto Możefont-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Truskawkowiec to najbardziej czerwcowy deser jaki mogę sobie wyobrazić. Jest wspaniale orzeźwiający, idealny na letnie upalne popołudnie a przy tym to samo zdrowie bo łączymy tu truskawki – skarbnicę wielu cennych witamin
Gotuj Się Kto Możekiełbasę Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 180-190 st przez ok 25 minut.. Dlaczego Oleju rzepakowego nie może zabraknąć podczas wielkanocnego przygotowania * olej rzepakowy to nieograniczone możliwości; desery, mięsa, sałatki i ryby. Nadaje się do wszystkiego * olej rzepakowy to zdrowie. Jest to jeden z najzdrowszych olejów na świecie * olej rzepakowy to lepszy smak potraw. Nawet niejadek zje obiadek
Kuchnia w oparachOstatnio na blogu było więcej deserów i ciast niż potraw wytrawnych. Dlatego dzisiaj zapraszam Was na bułeczki pomidorowe smażone na patelni. Bułeczki są delikatne z nutą pomidorowego sosu. Idealnie pasują aby podawać je z pastą warzywną lub rybną. Mają chrupiącą skórkę i miękki środek. Bułeczki są wynikiem wyzwania podjętego wraz z #olejWielkopolski i #olejkonwenanse , który ma udowodnić że można zrobić
Kuchnia w oparach