Krucha tarta z delikatnym kremem waniliowym, zieloną chłodzącą galaretką i świeżymi, orzeźwiającymi winogronami to świetna propozycja sezonowego deseru, który idealnie sprawdzi się na każdym spotkaniu przy kawie w gronie najbliższych. Składniki: Ciasto kruche: 250g mąki pszennej 125g masła extra 60g cukru pudru 1 jajko 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia masło do wysmarowania formy Krem waniliowy: 450g waniliowego serka homogenizowanego
Szalona Kuchnia Ewelinywięcej cennych składników, mają niski indeks glikemiczny i są bogate w witaminy A, B, C, E, K. Świetnie smakują w wersji wytrawnej oraz na słodko w przeróżnych ciastach i deserach. Z pewnością na blogu nie raz pojawi się przepis z użyciem batatów . Tym razem prezentuję proste talarki, które bardzo lubi Natalia. (Możecie też zrobić frytki - klik .) 1 średni bataty
Di gotujeDziś nie będę się szczególnie rozwijać, bo moja babka jest po prostu przepyszna! Chrupiąca na zewnątrz i delikatna w środku… Kawałki czekolady rozpuszczają się w
Garniec MagalieWitajcie, babeczki czy muffiny sprawdzą się nie tylko na deser (w słodkiej wersji) ale i na drugie śniadanie czy kolację, jeśli przyrządzimy je w wytrawnej wersji, które będą idealne na Wielkanocny stół . Moja dzisiejsza propozycja to muffiny z pieczarkowo-serowym nadzieniem. Ciasto powstało na bazie mąki kukurydzianej oraz pełnoziarnistej. Dodałam też odrobinę majonezu ( w święta Wielkanocne nie może go zabraknąć
Health-Fit-Lifepotem masę białą. Pieczemy ok 40 min w 180 stopniach. 4.26 http://mieszamwgarnku.pl/desery/babki/wloska-babka-cytrynowa-dwukolorowa/ MieszamWGarnku Artykuł Włoska babka cytrynowa dwukolorowa pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuJaglanka idealna na śniadanie, deser czy kolację. Zdrowy i pożywny posiłek dla całej rodziny. Podane składniki na jedną większą porcje :) Składniki: * 50 g kaszy jaglanej ok. 1/3 szklanki * szklanka mleka * pół szklanki wody * szczypta soli * cynamon * banan * pół łyżeczki cukru * ulubione orzechy (opcjonalnie) Przygotowanie: Kaszę wypłukać na sicie pod bieżącą wodą a następnie przelać wrzątkiem. Mleko z wodą zagotować
Kulinarne przygodywoda odparuje. Gotowa pasta jest bardzo plastyczna – dla Najmłodszego formuję małe kulki, które wcina ze smakiem jako przekąskę Zastosowań tej słodkiej pasty jest mnóstwo: jest to istotny składnik deserów koreańskich, japońskich i chińskich – przepisy już wkrótce A póki co, to polecam tą słodką pastę do chleba i naleśników. Smacznego! Artykuł Słodka pasta z fasoli adzuki pochodzi z serwisu
Lamarida.plmogą jeść go także dzieci. To danie wyjątkowo pyszne – ale nie ma co ukrywać – dość ciężkie. Po sycącym obiedzie moja rodzina nie zawsze ma siłę zmieścić deser, dlatego w tym roku mam pod ręką Espumisan Max – szybko niweluje on uczucie sytości i przejedzenia oraz wzdęcia. Sama stosuję go doraźnie od miesiąca i przyda mi się także
Poezja smakuŻeby spędzić z nimi czas w twórczy sposób. Ozdabiając muffinki w zwariowany sposób. Jeśli zależy nam na zdrowszej wersji smakołyków, to zróbmy babeczki marchewkowe. Dobre na święta Wielkanocy, na deser, na dobry początek dnia do kawy. Muffinka w wersji bardziej dietetycznej Babeczka nie jest wskazana osobom, które są na rygorystycznej diecie. Ale jeśli po prostu dbamy o zachowanie linii
KulinarneImpresje.plBatoniki to zawsze dobry sposób na pyszną i zdrową przekąskę, na którą można sobie pozwolić (w zależności od składników) nawet
Kolorowy PrzepisownikDziś zapraszam Was na pyszne bezmleczne puszyste placuszki (na bazie napoju owocowego) . Proste w przygotowaniu, idealne na śniadanie czy kolację, a nawet słodszy deser. Wszystko to kwestia upodobań i… dodatków Spróbujcie, polecam. Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki napoju pomarańcza z mango Hortex 1 jajko klasy M 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru waniliowego
Słodkie okruszkiwielu kasza manna jest przykrym wspomnieniem z dzieciństwa, bowiem była ona bardzo często serwowana w wersji słodkiej przez mamy. Mannę można podawać w wielu różnych wariantach – zarówno pod postacią deseru, jak i w formie wytrawnej. Jej praktyczne zastosowanie opiewa w zagęszczenie zup, pasztetów oraz przetworów mięsnych. Alternatywnym wariantem w menu naszych pociech może być przygotowanie smacznych i delikatnych kluseczek, które
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Witajcie. Ostatnio trochę słodziłam na blogu deserami i ciastami. Dlatego dziś zapraszam na smaczną i zdrową pastę do pieczywa. Pasta wyszła bardzo aromatyczna dzięki dodatkowi fety. Polecam Składniki: 500 g brokuła 150 g fety 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżeczka suszonego czosnku 1/4 szkl prażonego słonecznika sól do smaku szczypta cukru Przygotowanie: Brokuł dzielimy na różyczki i płuczemy w wodzie
słodkie i nie tylko historie kulinarneTakie ciasto to znakomita propozycja dla fanów słodkich, ale orzeźwiających deserów. Łączy w sobie tradycyjny biszkoptowy smak, galaretkę i pyszną masę cytrynową. Do tego puszysta bita śmietana i mamy niemalże idealny poczęstunek do małej czarnej w gronie najbliższych. Składniki: Biszkopt : 3 jajka 50g mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 90g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli olej Masa
Szalona Kuchnia Eweliny