mój hit zaraz po tatarze, KNEDLIK S POVIDLY (18 zł) drożdżowy knedlik z powidłami śliwkowymi, makiem i sosem waniliowym. To było tak pyszne, że wróciłabym tam tylko po ten deser! I piwko oczywiście Podsumowując, była to bardzo udana wizyta. Wyszłam najedzona i szczęśliwa, chociaż pewnie tutaj duży wpływ na to miało obłędne piwo i wina, które też musiałam przecież przetestować
karmelowyblogerów-fotografów ;) Nie ma tu ani jednego elementu, który wymagałby jakiś specjalnych zdolności cukierniczo-kulinarnych – i to jest ekstra :) Jako że sernik był kolejnym obok tortu jednorożca deserem urodzinowym, musiał mieć oczywiście stosowną dekorację. Przygotowałam go w tortownicy o średnicy 24 cm. Składniki na spód: 2 duże opakowania Oreo (350 g) 80 g masła Składniki na masę serową
CiastkozercyMarchewka nie jest zarezerwowana wyłącznie jako składnik zup, surówek czy jako dodatek do obiadu. Okazała się świetnym i wartościowym składnikiem śniadania, które smakuje jak najlepsze desery. Owsianki dają naprawdę ogromne pole do popisu – można do nich dodać wszystko na co mamy ochotę, zmieniać ich konsystencję, gotować, piec… Czekając na wiosnę i nowe smaki w kuchni po raz kolejny biorę
Karo in the Kitchenpyszne ciasteczka Jeżyki - bez białego cukru, bez jajek i laktozy. Są bardzo najeżone bakaliami i trudno się od nich oderwać:) Musicie ich koniecznie spróbować;) Mogą być świetną przekąska na deser jak i drugie śniadanie:) Nie podaję wartości kalorycznych ponieważ będzie się ona różniła w zależności od tego jakich dodatków użyjecie;) Składniki Spód - 80 g mąki owsianej - 30 g syropu daktylowego
Health-Fit-Lifeskładniki: 100 g białek 180 g cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny 1/2 łyżeczki maki ziemniaczanej dodatkowo: bita śmietana owoce wykonanie: Białka ubijamy na sztywno
Domowy Smak JedzeniaNa święta dostałam od siostry gofrownicę. Nie jest to sprzęt z najwyższej półki, ale daje radę i to się liczy! Kilka dni temu pojawił się przepis
Nastoletnie Wypiekaniekażdym gospodarstwie domowym znaleźć można przynajmniej jedna patelnię. Przygotowujemy na niej śniadania, obiady, kolacje. Powstają na nich pyszne desery , a także fast foody. Oprócz gyrosów, tortilli, upieczemy na nich również pizzę. Tak, pizzę! Jest to świetna alternatywa dla osób, które nie posiadają piekarnika. Ta proponowana dziś przeze mnie pizza jest bez dodatku drożdży, powstaje w kilka minut i szczerze powiedziawszy
Z Majeczką w kuchniKawowe ciasto o smaku włoskiego deseru na bazie migdałowego likieru amaretto. Składniki: 600g podłużnych biszkoptów kakao Krem: 350 g serka mascarpone 700 ml śmietany kremówki 36% 5 żółtek 8 łyżek cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny 6 łyżek mleka Poncz: 400 ml wrzątku 4 łyżki kawy rozpuszczalnej 80 ml likieru amaretto 50 ml spirytusu 10 ml aromatu migdałowego Wykonanie
Szalona Kuchnia EwelinyCiasto jest inspirowane batonikiem o tej samej nazwie i jest przepyszne. Jeśli lubicie słodkie, śmietankowo-czekoladowe desery to z pewnością musicie je przygotować! Zapewniam, że jest bardzo proste i ekspresowo znika! Ma tylko jedną małą wadę, a mianowicie - mnóstwooo kalorii. Hmmm..., ale dla takiego smaku warto się skusić chociażby na mały kawałek, który przyznam, że jest dość syty. Polecam! Zerknijcie
Di gotujewodą źródlaną, tworzą dzieło, jakiego moje kubki smakowe wcześniej nie doznały. Jej smak przyjemnie rozpływa się w ustach, jest doskonały również jako aperitif. Dla mnie, dla kobiety, idealna do deserów. Piję ją wtedy, kiedy mam ochotę na coś co sprawi, że mój humor i poziom endorfin wystrzeli jak sylwestrowe fajerwerki. Doskonała przy spotkaniach z przyjaciółkami. :) Swój świetny smak zawdzięcza kiperom
MamaOskarkaPochodzi z Chin, gdzie jest opisywana w księgach z przed naszej ery. Cynamon na bardzo intensywny, lekko słodki korzenny smak i charakterystyczny zapach. Najczęściej dodawany jest do słodkich dań: deserów, wypieków (szarlotki, pierniki czy grzane wino), omletów czy placuszków. Można dodawać go do herbaty (zimowa herbatka z miodem i sokiem malinowym 😊 ) czy innych napojów. Niekiedy dodawany jest do dań
Health-Fit-Lifelepsze. Należy pamiętać, że długość i temperatura pieczenia ma tutaj duże znaczenie. Ciasto pieczemy dosyć krótko, bez termoobiegu, w niezbyt wysokiej temperaturze. Dzięki temu, jeszcze ciepłe, smakuje jak najlepszy deser. SKŁADNIKI 200 g masła 200 g cukru 3 łyżki kakao 1/2 szklanki wody 250 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka / białka i żółtka oddzielnie 3 duże
cool and mintypudrem (w oryginale wymieszanym z wanilią;). 4.21 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-drozdzowe/hiszpanska-ensaimada-de-mallorca-drozdzowo-francuski-zawijaniec/ MieszamWGarnku Artykuł Hiszpańska ensaimada de Mallorca – drożdżowo-francuski zawijaniec pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkuiście królewskim śniadaniem. Odpowiednio skomponowana, poza konkretną porcją zdrowia i energii dostarczy mnóstwo przyjemności i wprowadzi w dobry nastrój na cały dzień. Dodatkowo nasze śniadanie może wyglądać jak najlepszy deser. Kilka ruchów łyżką, reszta dzieje się sama, bez pilnowania i przypalonych garnków. Idealne leniwe dzień dobry. Zapraszam również po przepis na pyszną Nocną Owsiankę . Składniki (1 poracja): 1/3 szklanki płatków
Fitsweet.me