deser - 61894 przepisów (strona:1312/4127)

Magiczne ciasto migdałowe z czekoladą 197

według własnej fantazji płatkami migdałowymi i płatkami czekoladowymi Delecta . Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy 35-40 minut. Magiczne ciasto migdałowe z czekoladą podajemy jako deser w świąteczne dni. Migdały symbolizują nieustającą miłość, a ich smak i właściwości doceniali już starożytni Grecy i Rzymianie. Migdały to prawdziwa bomba witaminowa. Są bogate w białko i nienasycone kwasy

My Chcemy Jeść
Czekoladowo-cynamonowa Inka z bitą śmietaną 161

Naszą ulubioną jest Inka czekoladowa. Tym razem wzbogaciłam ją dodatkowo o mleczną czekoladę i szczyptę cynamonu. Zwieńczeniem jest duża ilość bitej śmietany i pyszny napój, który może być również deserem, mamy gotowy :) Polecam na Święta :)  5 łyżeczek kawy Inka o smaku czekoladowym 330 ml śmietanki 30% łyżka cukru pudru 7 kostek czekolady mlecznej 1/4 łyżeczki cynamonu Kawę Inkę

Smakołyki Asi
Wafle z masą czekoladową 176

Wafle to możliwość zrobienia szybkiego i łatwego deseru. Pisałam już Wam o Waflach z masą orzechową , które uwielbia mój mąż. Dziś wersja bardziej klasyczna, czyli Wafle z masą czekoladową/ Wafle z masą kakaową . Składniki: paczka okrągłych wafli masa czekoladowa: 250g margaryny 3/4 szklanki cukru 4 łyżki kakao 3 łyżki kaszy manny dodatkowo: powidła śliwkowe posypka arachidowa prażona Decorada Delecta

Kuchnia co dnia
Świąteczne przepisy – potrawy na Wigilię i święta Bożego Narodzenia 2152

Zebrałam w jednym miejscu wszystko, co możemy zaliczyć do świątecznych przepisów. Znajdziecie tu postne potrawy na Wigilię i te z mięsem, na święta Bożego Narodzenia. Nie zabrakło napoi i deserów. Kolejne przepisy będę jak zawsze dodawać i do bloga, i do tej listy na bieżąco. Smacznego! Żeby przenieść się do dowolnego przepisu – klikamy jego tytuł. Zdjęcia powiększają się dopiero

Karo in the Kitchen
Grysik z kaszy manny (semoliny) z tartym jabłkiem 187

babci prosił ją, żeby zrobiła mu grysik z tartym jabłkiem.  Bardzo smaczny i sycący grysik, przez jednych uwielbiany, przez innych troszkę mniej. Idealny dla dzieci, na śniadanie, deser czy też kolacje.  Do grysiku dodałam cukier waniliowy, ale jeśli macie laskę wanilii, to proponuję dodać ziarenka wanilii.  Z podanych składników mamy 2 porcje śniadaniowe, lub 4 mniejsze

Mój pomysł na
KETO PIERNIK ŚWIĄTECZNY (keto, LCHF, optymalny, paleo, bez glutenu, mąki, cukru i laktozy) 909

Nie wyobrażam sobie świąt bez pierników. Dotychczas pokazywałam już przepis na małe ciasteczka pierniczki a tym razem pora na ciasto piernik Niezwykle aromatyczny, korzenny, wypełniony bakaliami

Ola la LCHF
ŚWIĄTECZNY MAKOWIEC ZAWIJANY (keto, LCHF, optymalny, bez glutenu, mąki i cukru) 569

Nie potrafię sobie wyobrazić Świąt bez makowca, takiego tradycyjnego zawijanego w rulon W ubiegłym roku zrobiłam babkę makowo-orzechową, ale tym razem postawiłam sobie wyzwanie i

Ola la LCHF
Kisiel z ananasa i selera naciowego 159

Ostatnio nie ma dnia żebym nie jadła ananasa. Bardzo polubiłam ten owoc i przerabiam na różne sposoby. Dzisiaj zapraszam na szybki deser czyli domowy kisiel, ale nie z samego ananasa. Dołożyłam do niego jeszcze seler naciowy i sok pomarańczowy. Latem często robię taki koktajl, ale zimą jakoś zupełnie nie mam na niego ochoty. Wolę gorącą herbatę z cytryną. Zamieniłam wobec

Wiem co jem
Muffinki cytrynowe 154

przestudzonych muffinek. Zachęcam do zakupu produktów   ZENTIS .  W ofercie sklepu znajdziecie cały szereg przeróżnych nadzień, owoców w żelu oraz produktów niezbędnych do przygotowania domowych ciast, ciastek i deserów

Tradycyjna kuchnia Kasi
ŚWIĄTECZNA ROLADA Z MALINAMI I BIAŁĄ CZEKOLADĄ 117

bûches kształtem przypominały polano, dzisiejsze przypominają bardziej roladę. Rolady i ich nadzienia mogą mieć przeróżne smaki: czekoladowy, waniliowy, owocowy, kasztanowy, pistacjowy, kokosowy, tiramisu. Mogą być również podawane w postaci deseru lodowego. Ja proponuję Wam dzisiaj świąteczną roladę z malinami i białą czekoladą. Co prawda sezon na maliny już dawno się skończył, ale z powodzeniem możecie użyć mrożonych malin. Pamiętajcie

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Lody z awokado 154

wiem, że pora roku może nie do końca sprzyja spożywaniu lodów, ale co mi tam Dzisiejszy deser polecam szczególnie rodzicom małych niejadków (głównie wersje z karobem), które nie przepadają za awokado. W takiej formie ten nieco mdły owoc jest znacznie smaczniejszy i przystępniejszy, więc z powodzeniem można go przemycić w diecie dziecka. Kto jeszcze nie wie, dlaczego tak namawiam

Powiedz dietom nie
Fiołkowe gofry 189

Gofry które pachną fiołkami, i zapewniam że szybko znikają. Polecam na deser bo są proste do zrobienia. ciasto: 1 szklanka mąki pszennej typ 500 szczypta soli 1 łyżka cukru 2 jajka 3 łyżki oliwy 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 2/3 szklanki wody krem: 250 ml śmietany kremówki 30 % 2 łyżeczki żelatyny pełne 1 szklanka jeżyn mrożonych 1/2 cytryny 1 garść

wesoła kuchnia
Kokosowo truskawkowy deser 113

Deser prosty i szybki do zrobienia. Bez cukru przez to jest mniej kaloryczny. Owoce same w sobie są słodkie, do tego bezy i biszkopty dają odpowiednią ilość słodyczy. 1 puszka mleczka kokosowego 80 % 20 dkg truskawek 5 biszkoptów 6 małych bezików 1 łyżka soku z cytryny 1 płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej mięta świeża Mleczko kokosowe wkładam do lodówki

wesoła kuchnia
Kawowo truskawkowy deser 132

Deser szybki do zrobienia. Dla miłośników kawy i nie tylko. Znajdziemy w nim lekko kwaskowy mus truskawkowy który przełamuje krem kawowy. Chwila przyjemności dla podniebienia.  warstwa truskawkowa: 1/2 szklanki jogurtu greckiego 1/3 szklanki musu truskawkowego warstwa kawowa: 1 szklanka śmietany kremówki 30 % 1 łyżeczka cukru 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1 łyżeczka fixu do śmietany wierzch: 1/2 szklanki śmietany kremówki

wesoła kuchnia
Wiśniowe semifreddo 131

Szybki i prosty deser lodowy, nie przesłodzony. Z dodatkiem bezów które można zrobić jak zostaną nam białka. 250 g śmietany kremówki 36 % 2 jajka 7 bezów 60 g cukru pudru wiśnie: 2 i 1/2  szklanki wiśni wydrylowanych 1 łyżka cukru brązowego Jajka wbijam do miski, dodaję cukier puder i ubijam na parze. Następnie studzę je ubijając dalej. Trzy

wesoła kuchnia