Pianka z mleka skondensowanego i galaretek to świetna propozycja na lekki deser. Przepis jest bardzo prosty, jednak samo wykonanie jest trochę czasochłonne. Za to efekt zachwyci na pewno tych najmłodszych :) Składniki: * 3 galaretki, każda innego koloru * 1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego * ewentualny cukier puder do posłodzenia mleka * 3 szklanki wrzącej wody Wykonanie: Każdą galaretkę (osobno) rozpuścić w szklance wrzącej wody
Zrób to smaczniebyć zdrowo! Ta specyficzna wersja czekoladowego puddingu świetnie spełni takie założenie! Jest to pyszny słodki smakołyk, a jednocześnie bomba witaminowo-odżywcza. Coś, co możemy podać w ramach romantycznego deseru z przemiłym uczuciem zadbania o ukochaną osobę kompleksowo. ;) A przy tym - jakież to proste! Składniki: 2 dojrzałe banany 2 bardzo dojrzałe kremowe awokado 4 łyżki syropu klonowego 4 łyżki kakao
zadanie-gotowaniemrożone podgrzej je w garnuszku z odrobiną wody, a dopiero później zblenduj. 5. Do niskich szklaneczek przełożyłam zmiksowany krem jaglany, a następnie mus z truskawek. 6. Deser ozdobiłam mielonymi migdałami lub płatkami migdałów. SMACZNEGO ! Wartość odżywcza* 1 porcji: 270 kcal 10,7 g białka 7,5 g tłuszczów
Vroblewska-fitlifeDziś przepis na ultraszybkie kolorowe bezy cynamonowe <3 U mnie posłużyły jako dekoracja i wykończenie pewnego deseru. Nie ma historii – jest za to sama słodycz. Składniki: 3 białka jaj Szczypta soli 4 łyżki drobnego cukru Szczypta cynamonu Barwniki spożywcze – użyłam tych od Dr. Oetkera Akcesoria: rękaw cukierniczy z dowolnie wybraną końcówką Przygotowanie: białka wraz ze szczyptą soli ubiłam
Kate's Kitchentúrófánk zjecie na Węgrzech, kolobok w Rosji. Są znane wszędzie, raz robione z sera homogenizowanego, innym razem z twarogu, a jeszcze inne – z ricotty. Jeśli macie ochotę na szybki deser – nic prostszego! Wszystkie składniki wlewamy, wsypujemy i wrzucamy do miski – przesiewamy mąkę, dodajemy do niej proszek do pieczenia, sodę, aromat, cukier. Wlewamy alkohol żeby pączki nie wchłaniały podczas smażenia zbyt
Karo in the KitchenSzybkie w przygotowaniu placuszki o smaku sernika prosto z patelni. Do tego sos z karmelizowanym bananem i orzechami włoskimi. Coś pysznego. Sprawdzą się na śniadanie i jako deser. 250 g półtłustego twarogu 1 jajko 2 łyżki budyniu waniliowego (w proszku) 1/3 szklanki mleka 1 łyżka cukru Sos: 1 dojrzały banan 3 łyżki płynnego miodu 1/3 szklanki orzechów włoskich Do blendera
VioletoweKucharzeniewyciągać zabandażowane ręce wołać "Słoneczko!" i pytać "dlaczego?" Kochać znaczy teraz doczekać się ciszy, w której już tylko Miłość A skoro dzisiaj najważniejsza jest miłość, warto podkreślić ją wyjątkowym deserem. Zapraszam na czekoladowy pudding z malinami. Koniecznie w walentynkowej scenerii. Składniki: • 500 g mleka • 50 g czekolady deserowej • 20 g cukru • 20 g mąki ziemniaczanej • 1 jajko • 1 łyżka serka
W mojej kuchniDziś coś dla wielbicieli słodkich deserów i bezy. Smakowite, proste w wykonaniu torciki bezowe z kremem i jagodową konfiturą. Składniki: 4 białka 110 g cukru 1 łyżka soku z cytryny 1,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej odrobina barwnika czerwonego konfitura jagodowa 100 ml śmietany kremowej 30% 3 łyżki cukru pudru Wykonanie: Białka ubijamy z cukrem i szczyptą soli na sztywno
Podróż w kulinariaBudyń z kaszy jaglanej (bez dodatku cukru) jest bardzo prosty do zrobienia a przede wszystkim zdrowy. Idealny, lekkostrawny, bezglutenowy deser po obiedzie ze świeżymi owocami w sezonie letnim, musami owocowymi czy jak w moim przypadku z konfiturą z borówki amerykańskiej. Zasmakuje każdemu i temu dużemu i temu małemu ;) Do budyniu z kaszy jaglanej użyłam konfitury z borówki amerykańskiej
Zrób to smacznieTaka oto niespodzianka dla moich chłopaków. Zrobiona na szybko gdy dzieci spały. Inspiracja z książki "Desery ponad 100 wspaniałych przepisów". Składniki: 100 g czekolady (70%), 150 ml śmietanki 18%, 300 ml śmietanki 30% lub 36%, 1 łyżka cukru pudru, esencja rumowa, rodzynki, marcepan (do dekoracji) Przygotowanie: W rondlu o grubym dnie umieścić czekoladę oraz śmietanę 18%. Ostrożnie podgrzewać, mieszać dosyć
Państwo Wojtczuk gotująwyjątki :) Żeby nie było zbyt czekoladowo i śmietanowo jest kwaśny akcent dżemu porzeczkowego, który świetnie komponuje się z pozostałymi smakami. Przepis ten bierze udział w akcji "Moje wypieki i desery na każdą okazję" gdzie do wygrania są następujące książki http://www.mojewypieki.com/info/moje-ksiazki A kto powiedział, że cioci nie można zrobić tortu na imieniny
Państwo Wojtczuk gotująPlacuszki są przepyszne, pulchniutkie i delikatne. W sam raz na śniadanie, deser, kolację lub przekąskę.Podobnie jak naleśniki lub placuszki z jabłkami mogą być również daniem obiadowym, który ucieszy nie jednego małego głodomorka :) Składniki: 1 szklanka kaszy manny, 1 szklanka mleka, 2 jajka, 2 łyżki cukru (ja dałam cukier ciemny). Przygotowanie: Szklankę kaszy manny wsypać do miski, zalać mlekiem
Państwo Wojtczuk gotujądelikatnie, gdyż bardzo łatwo się rwie. Krem nakładamy przed podaniem, aby ciasto nie zwilgotniało. Koszyczki z ciasta filo z kremem i owocami to propozycja na efektowny, prosty i szybki deser. Można je wypełnić dowolnym kremem i ulubionymi owocami. Ciasto filo, jak ciasto francuskie, nadaje się zarówno do potraw słodkich, jak i wytrawnych. Gorąco polecam, np. na zbliżające się Walentynki
mojewypiekiinietylkokotlecików, pasztetów, ciast, ciasteczek i ... poniższych kuleczek. Składnikami dzisiejszych trufli są niemal same odpady (marchewkowa i pomarańczowa pulpa z soku i kokosowa - z mleka), wyjątek stanowi polewa. Jedząc taki deser nie grzeszycie, a zdrowo i słodko sobie dogadzacie. Zapraszam na naturalną słodycz! Składniki na 8 trufli: wnętrze: porcja pulpy z dwóch marchewek, porcja pulpy z jednej pomarańczy, 1/2 szklanki pulpy
Jeść, by żyć w zdrowiuKrem czekoladowy przygotowany na bazie awocado smakuje rewelacyjnie! Okazuje się, że desery też moga być super zdrowe. Bez laktozy, bez glutenu, bez cukru i jajek. Jedząc go nikt nie zgadnie z czego jest zrobiony, dopóki mu nie powiesz. Jeśli nie przepadasz za awokado przepis odczaruje Twoją niechęć. Na słodko ten nieciekawy owoc smakuje genialnie. Recepturę znam od dawna, nie mogłam
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!