Powoli testujemy przedświąteczne przepisy, łączymy smaki naszych ulubionych ciast i deserów, aby nie piec 5 różnych ciast i tym sposobem powstały muffinki, delikatne uwielbiane przez naszego synka ale urozmaicone o włoskie orzechy i mak. Całkiem przyjemne połączenie i tym sposobem nie będziemy piekli oddzielnie ciasta makowego na świąteczny stół, a do połowy masy na muffinki następnym razem damy łyżkę kakao
Życie zaczyna się w kuchnipłynną żelatyną. Wlewamy wszystko do tortownicy. 5. Na wierzchu układamy pozostałe ciastka i dekorujemy jagodami. Wstawiamy do lodówki na kilkanaście godzin. Smacznego życzy Kategoria: Ciasta , Przepisy , Słodkości i desery Tagged: ciasto , Cukry Nyskie , herbatniki , jagody , jagody goji , na szybko , na zimno , ser , sernik , Targroch , Wielkanoc , żelatyna
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatyzamrażarce na dnie leżały czarne porzeczki. Nawet nie przypuszczałam, że tak pyszny powstanie deser. Dziele się z Wami smakiem. Na jedną porcję: mrożone czarne porzeczki 1/2 szklanki dojrzały banan + kilka plasterków na wierzch lub jogurt naturalny 150 ml nasiona chia 1 łyżeczka płatki migdałowe 1 łyżeczka Banana zmiksowałam dodałam czarne porzeczki mrożone i miksowałam dalej. Dodałam łyżeczkę nasion
AZgotuj!współczesnej kuchni greckiej specjalnie dla nas przygotowano baklavę. Szef kuchni serwował ją w postaci maleńkich, nieziemsko słodkich porcyjek. Przepyszny smakołyk, ale tylko dla tych, którzy lubią naprawdę słodkie desery. Podpytałam szefa kuchni o tradycyjny przepis, który Wam zdradzam. Składniki: • ½ kg ciasta filio • 4 szklanki grubo posiekanych orzechów • 2 łyżeczki cynamonu • ½ szklanki cukru • 1 szczypta mielonych goździków • ½ szklanki podprażonego ziarna sezamowego
W mojej kuchniDla mnie znakiem rozpoznawczym Świąt Wielkanocnych są babki i mazurki. Jako, że przepis na babkę już znacie to tym razem dzielę się z Wami przepisem na
Ola la LCHFmogła wrócić tu na stałe. Dziś tak na szybko zrobiłam pudding ryżowy o smaku kokosowym z dodatkiem musu z mango. Smakuje wyśmienicie. Można go podać na śniadanie lub na deser. Składniki: 3/4 szklanki ryżu 3-3,5 szklanki mleka kokosowego 3-4 łyżki wiórek kokosowych 2-3 łyżki miodu 1 mango Wykonanie: Do garnka wlewany 2 i 1/2 szklanki mleka
Kuchnia MagdaLenynadając okrągły kształt. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez około 12 min. Po ostudzeniu można udekorować rozpuszczoną czekoladą. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasteczka , Desery , Dla dzieci , Na wynos Tagged: czekolada , migdały , mąka owsiana , mąką pełnoziarnista , orzechy włoskie , żurawina
https:KKuchniaMniamdelikatny w smaku, cudowny! Składniki, które zwykle mamy w domu, kilka minut cierpliwości i gotowe. Najlepszy budyń na świecie! Z powodzeniem można go przygotować na świąteczne dni, jako deser. Dzieci pokochają ten kokosowy, mleczny smak! Kokosowy budyń z kaszy manny Składniki: 2 szklanki mleka 5 łyżek kaszy manny cukier do smaku wiórki kokosowe do posypania Przygotowanie: Do garnka wlewamy
Moja smaczna kuchniakoneserów włoskich smaków- pyszne tiramisu. Dzisiejsza wersja to prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Cudnie aromatyczny, wprost rozpływający się w ustach deser, któremu baaardzo trudno się oprzeć. Jest wprost nieziemsko pyszny. Tak bardzo, że poważnie zastanawiam się nad tiramisu na wielkanocnym stole. Jesteśmy totalnie zauroczeni tą wersją. Polecam bardzo gorąco :-) Przygotowywałam w dwóch szklanych keksówkach o wym. 24x8cm i 26x8cm Składniki: - ok.250g
Smaczne ZdroweLemon curd czyli lekki, maślany i aksamitny krem cytrynowy jest świetnym dodatkiem do różnych wypieków i deserów. Lubię smarować nim świeżą chałkę czy bułeczki, można przełożyć nim też kruche ciasteczka. Jest słodki i jednocześnie kwaśny. Jest przepyszny i uzależniający. Dobrze mieć lemon curd go w słoiczku, w lodówce, i móc sięgnąć po niego w każdej chwili. Ale nie warto robić
Smaczna Pyzawrzątkiem i również odstawić. W tym czasie na patelni podprażyć migdały. Do gotowego kuskusu wsypać migdały, odsączone rodzynki, dodać miód i doprawić. Wszystko porządnie wymieszać. Jeśli lubicie bardzo słodkie desery to oczywiście możecie dodać więcej miodu, ale uważajcie by Wasze danie nie zmieniło się w klejącą ciapę
Mania Wypiekaniazłoty kolor z każdej strony i gotowe. Pancakes podajemy z ulubionymi dodatkami, mogą to być : cukier puder, syrop klonowy, dżem, owoce , bita śmietana i inne. Świetne racuszki na podwieczorek, deser lub na piknik (jak już zacznie się sezon) polecam także inne przepisy na udany i smakowity podwieczorek >>> Smacznego
Moja Książka Kucharskapołowy wysokości kokilek gorącą wodą. Piec w 140 st. C. przez 50-60 minut. Wyjąć z wody, ostudzić. Schłodzić w lodówce minimum 2 godziny przed podaniem. Przed podaniem posypać desery cukrem, skarmelizować za pomocą palnika. Posypać posiekanymi pistacjami. Podawać natychmiast. Smacznego! W tym tygodniu postaram się poprawić. W końcu Wielkanoc za pasem, a przepisy na baby, mazurki i serniki czekają
Pożeraczka, czyli raz adobrzespokojnie wyrównać je od środka palcami. Nożyczkami obcinamy nierówności. 17. Muffinki smarujemy kremem, na środku układamy po jednej wisience. Zakrywamy śnieżną kulą. Smacznego życzy Kategoria: Ciasteczka , Przepisy , Słodkości i desery Tagged: bita śmietana , cukier kokosowy , czekolada , dla dzieci , Gellwe , kinderbal , muffiny , mąka migdałowa , olej rzepakowy , siemię lniane , słodki prezent , Targroch , wiśnie , żelatyna
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyWitacie Kochani Mam dla Was przepis na kulki mocy – czyli fit słodycze, dające mnóstwo energii, bez cukru, bez laktozy, bezglutenowe, wegańskie. Zrobiłam je z kaszy
Via Gusto