deser - 61894 przepisów (strona:1309/4127)

Zdrowsze czekoladki z czterech składników, wegańskie, bez cukru 140

czekoladową masę przełożyć do kwadratowej blaszki 20x20cm (lub małej keksówki) wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i blaszkę wstawić do lodówki na około 2 godziny. 3. Gdy masa stężeje, deser kroimy na małe prostokąty, przechowujemy w lodówce. Smacznego

Mała Cukierenka
Dyniowy budyń jaglany 164

Pyszny deser? smakowite śniadanie? znakomity podwieczorek? tak czy tak budyń jest znakomity. Delikatny w smaku i bardzo kremowy, idealnie rozgrzewa brzuchy, polecam. Dyniowy budyń jaglany. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
3 bit - ciasto bez pieczenia 1538

ramach wygodnictwa lub jak kto woli z powodu lenistwa, robię je z półproduktów i bez pieczenia. Ciasto 3 bit jest naprawdę szybkie do przygotowania, a podane na deser znika jako pierwsze i goście proszą o dokładkę.  Składniki: 400 g (puszka) masy krówkowej (kajmak) 500 g herbatników 400 ml śmietany 30% 2 opakowania śnieżki lub śmietan-fix (u mnie śnieżka

Kuchcik gotuje
Ptysie z czekolada i pomarańczową kruszonką 150

wiem czy ptysie to tradycyjny deser na Sylwestra, ale odkąd pamiętam na ostatnią noc roku przygotowuje właśnie taką słodką przekąskę. W tym roku trafiłam na wyjątkowy przepis. Ptysie z kruszonką! W dodatku pachnącą pomarańczami. Wypełnione czekoladą z pomarańczową nutą rozpływają się w ustach, są przepyszne :) Przepis pochodzi ze świetnej książki Moniki Waleckiej „Opowiadania drewnianego stołu”. ptysie

Mienta blog
cytrynowy sernika na kruchym kakaowym spodzie 181

cytrynowy sernik Połączenie delikatnego twarogu z kwaśnym smakiem z cytryny daje zawsze wspaniały efekt.  W dodatku deser ten nie należy do zbyt pracochłonnych, dlatego uważam że powinien on gościć na naszych stołach jak najczęściej. składniki ciasto 125 g  masła 250 g mąki 1 jajko 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżka cukru 2 łyżki kakao szczypta soli sernikowa masa

Miód i pieprz
Tarta z mascarpone, białą czekoladą i malinami 185

Tarta jest chyba już znakiem rozpoznawczym jeśli chodzi o podawane u mnie desery- błyskawicznie się ją przygotowuje i równie szybko znika. Składniki na spód: 150 g masła 300 g herbatników Składniki na krem:  250 g mascarpone (zazwyczaj jest to 1 opakowanie) 200 g białej czekolady (zazwyczaj są to 2 tabliczki)   Dodatkowo: duże pudełeczko malin Sposób przygotowania: 1 . Masło

kuchnia do kwadratu
Gniazdka wiedenskie z ciasta parzonego 162

Karnawał w pełni! Pora więc na karnawałowy deser. Zamiast faworków i pączków postanowiliśmy usmażyć gniazdka wiedeńskie, zwana także hiszpańskimi. Są przepyszne, mimo, że ciasto nie zawiera ani grama cukru! Jest jednak w nich coś takiego, co sprawia, ze nie sposób przejść obok nich obojętnie. Może to ta lekkość, a może.. no właśnie co? SKŁADNIKI (ok. 60 dużych gniazdek

Kuchnia od dwojga
Kluski z makiem 86

Doskonały deser na wigilijny stół. Masa makowa z bakaliami, łazanki i kwaśna śmietana. 100 g maku 1 łyżka miodu 1/3 szklanki cukru 200 g śmietany 18% łazanki pół szklanki orzechów włoskich pół szklanki rodzynek Dzień przed przygotowaniem mak zalać zalać wrzącą wodą i zagotować. Mak ostudzić a następnie wylać na sito. Następnego dnia dobrze odsączony zemleć dwukrotnie, dodając do drugiego

Bullio
Deser z musem truskawkowym 168

Lekko cytrynowy deser z serka mascarpone z musem z truskawek. Chłodny i orzeźwiający. 250 g sera mascarpone 0,5 szklanki śmietany 18% 2 łyżeczki żelatyny 0,5 szklanki wody 5 łyżek cukru 250 g truskawek skórka otarta z połowy cytryny Ser mascarpone zmiksować z 3 łyżkami cukru i śmietaną. 2 łyżeczki żelatyny rozpuścić w 0,5 szklanki gorącej wody

Bullio
Jabłkowa kokosanka 174

Jabłko zapiekane z kokosanką. Bardzo prosty i szybki do wykonania deser. 3 jabłka 250 ml śmietany 12% 3/4 szklanki cukru 1 laska wanilii 3 szklanki wiórków kokosowych Śmietanę gotować z cukrem i laską waniliową do momentu całkowitego rozpuszczenia się cukru. Wyjąć wanilię. Dodać wiórki kokosowe i gotować jeszcze przez kilka minut mieszając. Jabłka przekroić na połówki i wydrążyć gniazda nasienne

Bullio
Ryż na mleku z gorącym musem owocowym 113

sobie, że w tym roku będzie więcej systematyczności a tu od początku klapa! Mam nadzięję, że w ramach przeprosin przyjmiecie ode mnie przepis. Dziecinnie proste na śniadanie, obiad i deser. Ja najczęściej jadam na śniadanie z płatkami ryżowymi bo oszczędzam sporo czasu i jak mi się zachce to mogę sobie przygotować nawet przed wyjściem do pracy (między

Szybko Tanio Smacznie
TORT SNICKERS (RAW, WEGAŃSKI, BEZGLUTENOWY) 169

okazję. Rocznica urodzin mojego męża musiała być uczczona taką rozkoszną słodyczą. Może tort ten nie należy do najtańszych, ale na pewno do najpyszniejszych! Jest zdecydowanym faworytem wśród wszystkich moich deserów. Przygotowywałam go już kilkakrotnie na specjalne okazje i zawsze smakował każdemu. Gdy nadchodzi dzień urodzin mojej ukochanej osoby, nie kombinuję, nie wymyślam, po prostu przygotowuję tort, na który ON czeka

Jeść, by żyć w zdrowiu
Torcik Pavlova 115

Pavlova - popularny tort bezowy dekorowany bitą śmietaną i świeżymi owocami. Australijski i nowozelandzki deser, którego nazwa pochodzi od nazwiska rosyjskiej primabaleriny Anny Pawłowej to prawdziwa poezja smaku. Pavlova jest torcikiem idealnym, jej smak to poezja, jest lekki i delikatny. Beza chrupiąca z zewnątrz, puszysta w środku, jej słodycz przełamuje niesłodzona bita śmietana z orzeźwiającymi owocami. Słodką, pyszną bezę proponuję

Życie zaczyna się w kuchni
Urodzinowy tort tiramisu 137

trwało to tak długo ale latem szczególnie, mając 2 letniego brzdąca i pracę na pełny etat nieźle trzeba się nagimnastykować żeby to wszystko pogodzić;)  tiramisu to mój ukochany deser bez pieczenia, robię go prawie zawsze w podobny sposób, bo jest po prostu najlepszy. Najczęściej wykorzystuję do niego biszkopty, tym razem tą podniosłą chwilę ;) uczciłam klasycznym biszkoptem. Składniki: 1 szklanka

Życie zaczyna się w kuchni
Jogurtowiec z jogurtów Jogobella 163

każdej miseczki z jogurtem, szybko mieszamy łyżką. Układamy ciastka na spodzie formy, zalewamy odrobiną galaretki. Nakładamy warstwę jogurtu jagodowego, następnie jogurt brzoskwiniowy, a wierzch zalewamy galaretką. Chłodzimy deser około 2 godzin w lodówce, podajemy na zimno

Życie zaczyna się w kuchni